Hoe doorstaan oma (en opa) Corona?

Lieve Oma’s en Opa’s,

Op de Face Book pagina van Oma van Nu is gebleken dat velen van jullie veel last hebben van zorgen en vooral ook verdriet in deze zware en onzekere tijd. Met name het gemis van de kinderen en dan vooral ook de kleinkinderen speelt een hele grote rol. Natuurlijk ligt bij een ieder van ons de focus op gezond blijven, maar ook is het wel eens fijn om even je hart te luchten.

Op deze pagina is daarom ruimte speciaal voor jullie. Stuur wat je kwijt wil naar info@omavannu.nl of plaats het op Face book met de vermelding “voor nieuwe pagina” of plaats iets hieronder in een reactie. Het mag van alles zijn, een heel verhaal, een mening, een gedachte, een gedichtje, een ervaring, of gewoon hoe je je voelt. Foto’s van knutselwerkjes of de kleinkinderen mogen natuurlijk ook! We beginnen met de foto welke Lydia Jansen op FB pagina had geplaatst en die zo goed laat zien hoe velen van ons momenteel de kleinkinderen af en toe nog kunnen zien. Ook Anneke Drieman kon niet bij de 1e verjaardag van haar kleindochter zijn. Zie hoe zij dit heeft opgelost. Dames bedankt!

Inmiddels zijn wij al weer een paar maanden verder. Gelukkig zien velen van ons hun kleinkinderen weer! Voorzichtig nog, maar toch. Deze foto van Anja van der Vaart is zo mooi symbolisch daarvoor! Geniet er van Anja en partner!!!!

Foto van Lydia Jansen, zo symbolisch voor veel oma’s en opa’s in deze tijd!

 

 

 

 

 

 

Oma Anneke Drieman, bedacht dit omdat haar kleindochter Liva 1 jaar oud was geworden! Dus oma met een versierde auto voor de deur!


Anecdote van  Lilian en René van kilsdonk_Scheeres op de FB pagina:        Noé, onze kleindochter van 3,5 jaar wil videobellen met oma. Terwijl wij aan het kletsen zijn zegt papa iets.      Noé; papa ben stil, ÍK ben met oma aan het praten! 


Oma Linda Goovaerts kreeg deze tekening van haar kleinkinderen, prachtig toch?


Oma Jolanda van Vugt mocht dit van haar kleinkinderen ontvangen!


Oma Hermie Vrielink ontving dit!!!


Ingezonden reactie van Oma Desiree Horsmans! Wat een leuk idee om dit bij de ouderen in de straat af te geven! Dank je wel Desiree!

Allereerst wat een mooie pagina! En wat een nare periode waar we in beland zijn. En al die mensen die wel iemand moeten missen.

Maar wat ben ik bevoorrecht dat mijn kleindochter nog met haar mama bij ons thuis woont.
(Ik oma 37 jaar , mama 21 jaar en kleindochter bijna 5 jaar)
Ik genoot al intens van haar maar nu nog méér .
Het maakt me wel verdrietig dat bijna alle oma’s en opa’s de fijne momenten met hun kleinkinderen moeten missen.
Dit heb ik met me kleindochter gemaakt  en rond bezorgd bij de oudere uit onze straat .
Om zo toch een beetje een hart onder de riem te steken.
Blijf gezond en let goed op elkaar.
Liefs oma Desiree

Oma Wineke Vd kreeg dit moois!


Ook ik kreeg vandaag een mooi knutselwerkje van mijn 5 jaar oude prinses Lisa! Haar toch weer even gezien (op gepaste afstand) Zo blij mee! 

 

 

 


Een lieve foto ingezonden door oma Dominique Frederix


Deze lieve foto reeg ik van oma Jose de Leeuw


Oma Cindy Bergamin vond deze lieve stoep tekening voor haar deur!


Oma Dominique Frederix plaatste vandaag deze lieve foto van opa en kleinkind. En schreef er dit bij:  “Vandaag verjaard m’n man…., en ja .. wij missen de kinderen en zeker de kleinkindjes !!
Ze begrijpen niet , waarom ze niet mogen komen, naar hune pápy, hart- verscheurend voor ons en voor hun”, 😢


Oma en opa en Dorland mochten dit van daag per post ontvangen!


Opa Hans van Ingen ontving deze mooie verrassing vandaag voor zijn verjaardag! 


Opa en Oma Veldheer, hebben net echt een hele zware tijd doorstaan, maar zijn nu blij wel samen Pasen te kunnen beleven, al is het zonder de kinderen en vooral de kleinkinderen. Maar daar kregen ze dit van!


Opa en Oma Hooijenga ontvingen dit vandaag van hun dochter en kleindochter. Hoe lief is dat?


Jolanda van Vugt mocht dit moois ontvangen!


Petra Veldkamp ontving deze foto, daar smelt je toch van? “oma en opa, waar blijven jullie?”


Vandaag ontving ik zelf dit liefs van mijn kleine prinses Lisa <3


Monique Nelen stuurde dit stukje in. Oma van Nu heeft al vaker aandacht besteed aan oma’s en opa’s die hun kleinkinderen om welke reden dan ook niet kunnen of zelfs mogen zien. Maar is ook van mening dat het verdriet en de zorgen van groot ouders in deze Corona tijd vaak heel aanwezig is en heftig kan zijn. Daar mag gewoon over geschreven worden hoor! Toch snap ik wel wat zij hier mee wil zeggen en wens haar daarom ook namens jullie heel veel sterkte toe! Laten wij hopen dat zij snel weer een vlucht naar Japan mag en kan boeken!

lieve Oma’s van Nu

ik lees veel berichten op Facebook en elders, hoe moeilijk het is dat jullie de kleinkinderen missen. Geen spelletje kunnen doen, of kussen moeten geven via Skype of via de tuindeur enz
Sorry dat jullie nu voelen wat wij als Oma’s voelen. Een groot gemis door het Corona virus en de maatregelen. Onze kleinkinderen wonen in het buitenland, ikzelf heb onze reis Japan moeten annuleren. 2 jaar geleden heb ik ze voor het laatst gezien, vastgepakt en geknuffeld. Spelletjes gespeeld, films gekeken en samen gelachen. 2 jaar worden nu 3 jaar of langer. Dus denk als je straks je kleinkinderen via Skype of via de balkondeur ziet, dat er Oma’ s zijn die in deze tijd niet het voorrecht hebben als jullie. Wees dankbaar en verleg je grenzen. Denk eens voordat je schrijft aan die ander.🙏 Monique.


Oma en Opa Veldheer kregen deze koninklijke verrassing vandaag!

Hits: 1057

vrouw van nu, oma van nu