Ik wil nu niet eens met het openbaar vervoer, laat staan in een vliegtuig….

Jaren lang heb ik op een camping in Nederland met mijn gezin de vakanties door gebracht en dat was prima. Tot die ene zomer, ik werkte inmiddels weer en had drie weken vakantie, waarvan er bijna twee gevuld waren met regen. Toen ik weer aan het werk was brak er een kleine hitte golf uit. Dat was het moment dat ik besloot dat het genoeg was met de vakanties in Nederland.

De kinderen waren inmiddels groot en hadden een heerlijke jeugd gehad op de camping, Maar ik was het meer dan zat om nog langer naar de camping te gaan en daar zo afhankelijk te zijn van het weer. Want constant binnen zitten terwijl de regen tegen de caravan aan slaat, de modder sporen op de vloer eindeloos leken en de was niet wilde drogen, terwijl de drogers in de wasserette overuren draaiden, was niet echt mijn idee van vakantie! Lees verder Ik wil nu niet eens met het openbaar vervoer, laat staan in een vliegtuig….

Hits: 100

Het nieuwe normaal? Doe eens normaal!!!

Ik krijg gewoon vlekken in mijn nek wanneer ik de uitdrukking “Het nieuwe normaal” te pas en te onpas hoor gebruiken. Dat zou betekenen dat wat men nu “het nieuwe normaal” noemt, vanaf nu voor altijd zo zou blijven? Dat kan toch niet waar zijn? Dat weiger ik te geloven en weiger ik zeker te accepteren!!!! Lees verder Het nieuwe normaal? Doe eens normaal!!!

Hits: 279

Wij halen het ziekenhuis niet…….

Eind april was zij uitgerekend, mijn dochter, uitgerekend van haar tweede kindje, na hun zoontje Stijn van 2 jaar, nu dus een dochtertje….fantastisch en leuk uiteraard, maar in deze Corona tijd was het eerder vaak spannend en soms zelfs een beetje eng. Als moeder/oma spookte er van alles door mijn hoofd, het was weer een flinke baby en bij Stijn was het een langdurige, moeilijke en vooral ook zware bevalling geweest. Thuis bevallen was daardoor geen optie, vanwege eventuele complicaties dus naar het ziekenhuis, met al zijn zware en moeilijke regels vanwege de Corona tijd. Niet echt iets om naar uit te kijken, maar als moeder en kind er maar gezond door heen komen toch?Meteen al zo welkom! Lees verder Wij halen het ziekenhuis niet…….

Hits: 496

Dan zegt men dit en dan dat…..wie begrijpt het nog?

Tjonge, het is toch niet meer te volgen, al die nieuws berichten en richt lijnen met betrekking tot het Corona virus, wat wel en niet kan en wel en niet mag…..statistieken, complot theorie hier en daar.  Verwarrend vaak. Ik probeer alles nuchter te bekijken en te lezen, maar af toe begint het mij toch te duizelen en heel eerlijk gezegd af en toe begrijp ik dingen ook gewoon niet meer…. Lees verder Dan zegt men dit en dan dat…..wie begrijpt het nog?

Hits: 198

Oma piekert……

Wat een klusjes kan een mens bedenken….en nog erger…doen ook. Elk voegje, tegeltje, raam, kastje, hoekje, riggeltje etc.…..ze hebben allemaal kennis mogen maken met mijn sop woede. Ik sop mij zelf het schompes om het maar even op zijn plat Amtserdams te zeggen….. Lees verder Oma piekert……

Hits: 237

En hier na…..knuffel ik ze zo hard, dat ze gillend weg rennen! Daar ga ik voor!

Ook ik ben zo iemand die in het hele begin dacht, het is maar een griepje., vervelende griep dat wel, maar het zal wel mee vallen. Maar wat staat ons leven binnen korte tijd opeens op zijn kop! Alles wat eerst zo gewoon was, is opeens eigenlijk heel bijzonder. Gaan en staan waar je wil, elkaar opzoeken, oppassen op je klein kinderen, met je 81 jarige moeder lekker naar een feestje of terrasje, afspreken met je vrienden, een drankje of hapje doen, het is voor nu allemaal niet mogelijk. De focus moet nu niet liggen op plezier, maar op hoe we hier allemaal zo goed als mogelijk doorheen komen. Ik doe er alles aan en probeer positief te blijven. Maar af en toe vliegt het mij toch naar de keel… Lees verder En hier na…..knuffel ik ze zo hard, dat ze gillend weg rennen! Daar ga ik voor!

Hits: 381

Ikke, ikke en de rest kan…..

Tjonge wat je nu toch meemaakt in de winkels. Het hamster gedrag van de mensen om ons heen, maakt dat je zelf ook bijna de neiging krijgt. Heel eerlijk, heb ook ik er voor gezorgd dat ik van alles genoeg in huis heb. Je kunt zelf ziek worden, maar inderdaad ook voor als het wel even stagneert met leveren aan de winkels. Dus van alles ietsje extra maar geen 40 pakken pasta of nog gekker 200 rollen toilet papier of meer zelfs, wat een idioterie…..en dan heb ik het nog niet eens over de plotselinge drukte in de winkels zelf, alsof dat niet een risico is nu. Lees verder Ikke, ikke en de rest kan…..

Hits: 132

Dikke buiken en bokken pruiken…..

Het was weer zo ver, mijn dochter is hoogzwanger van haar 2e kindje, dus net als toen ze hoog zwanger was bij haar eerste kindje, wilde zij samen met mij naar de negen maanden beurs in Amsterdam. En natuurlijk ga je dan als oma graag mee, dit keer met zijn drietjes, want de bijna 2 jaar oude Stijn ging nu ook mee. Leuk! Lees verder Dikke buiken en bokken pruiken…..

Hits: 120

Help een wiebel tand en een hagel bui!

Wie kent dat niet? Die melk tandjes die opeens los in de mond zitten en waar je steeds met je tong tegen aan wil duwen. Net zo lang tot dat ze nog maar heel eng aan een draadje blijken te hangen? We weten het vaak nog van ons zelf, maar in ieder geval nog van onze kinderen. Van de week maakte ik het voor het eerst weer van heel dichtbij mee bij 5 jarige Lisa. Complete paniek brak er bij haar uit, toen haar eerste melk tandje probeerde haar mond te verlaten. Lees verder Help een wiebel tand en een hagel bui!

Hits: 254

vrouw van nu, oma van nu