Oma het goede voorbeeld? Heel eerlijk, ikke niet altijd hoor!

Als volwassen persoon wil je graag het goede voorbeeld zijn voor je kinderen en later je kleinkinderen. Maar lukt dit ook altijd? Nou heel eerlijk? Mij niet hoor! Ik ben best iemand met wat “slechte” gewoontes en doe daar niet graag afstand van of denk /hoop soms dat niemand het echt in de gaten heeft…… Lees verder Oma het goede voorbeeld? Heel eerlijk, ikke niet altijd hoor!

Hits: 104

U blijft anoniem hoor…..ja, aan mijn hoela!!!

Het is mij nu al een paar keer overkomen dat mij gevraagd is via een brief  of mail, om mee te werken aan een soort van enquete of onderzoek, met daarbij de verzekering dat dit geheel anoniem zal zijn en blijven. Of ik dan wel even wil inloggen en een bepaalde code wil invoeren om vervolgens de meest uiteenlopende vragen te beantwoorden. Vaak zegt men er dan nog bij dat ik geselecteerd ben uit een grote groep (alsof dit een eer is) en dat dit slechts een paar minuten van mijn tijd zal kosten. Ik heb hier niet om gevraagd en raak in plaats van vereerd eerder al licht geïrriteerd, dat men mij lastig valt. laat staan dat ik de moeite neem om in te loggen. Dus doe daaraan standaard absoluut niet mee, negeer zo een brief gewoon……maar dan….. Lees verder U blijft anoniem hoor…..ja, aan mijn hoela!!!

Hits: 100

Zo een ochtend………herkenbaar?

Hebben jullie dat nou ook wel eens? Je doet ‘s morgens je ogen open en één oog lijkt opeens wat moeizamer te openen. Je voelt je alsof er een vrachtwagen over je heen is gereden en je amper geslapen hebt. Toch moet je er uit, om welke reden dan ook, al was het alleen maar om te plassen. Je benen zwaai je met moeite uit je bed, ze voelen zwaarder dan normaal en je probeert het toilet te bereiken, ondertussen stoot je een teen tegen het bed, glij je bijna uit over een verdwaalde sok van je partner en tot overmaat van ramp, heb je het toilet papier vergeten aan te vullen de vorige dag en heeft je partner vervolgens doodleuk een leeg rolletje achtergelaten. Je moet nu toch echt koffie hebben en zet het apparaat aan, vervolgens is het water in het reservoir op, waar je achter komt nadat voor de helft je kopje koffie is gevuld, wat vervolgens op thee lijkt omdat het koffie padje in de verkeerde houder zit. Je wil een nieuw padje pakken, maar de pot met padjes is leeg. Nieuw pak koffie padjes gepakt en je kan de schaar niet vinden. Hangt niet op zijn plaats dus. Inmiddels boos op alles en iedereen, maar vooral op je zelf, probeer je de zak met je tanden open te maken maar dit lukt niet, dus een schilmesje er in gezet en de hele zak scheurt plotsklaps open, alle padjes vliegen over de aanrecht en de keukenvloer. Lees verder Zo een ochtend………herkenbaar?

Hits: 99

“Grazy” Granny en de internet-gekkies……

Het was weer eens zover, vlak voor mijn korte na-zomer breek, had ik met haar afgesproken na een lange tijd. “Grazy” Granny, wie niet weet wie dat is, moet maar eens kijken bij de blogs van een tijdje geleden. Zoals altijd troffen we elkaar weer op een terras en na een hartelijke begroeting bestelden we allebei een lekker wijntje en staken ons sigaretje op. Ontspannen keken we elkaar even aan en bijna gelijktijdig vroegen we aan elkaar hoe het ging. Haar antwoord was; “Ach het gaat, maar soms komt er iets op je pad wat je even helemaal uit het lood slaat”….. Lees verder “Grazy” Granny en de internet-gekkies……

Hits: 118

Die “mooie” dag in september……

Heerlijk geslapen tot even over 8 uur, pak het eerste bakje koffie vandaag. Het is donderdag 20 september. Deze dag heb ik gepland staan als een relaxte dag, met wat huishoudklusjes en wat op de computer werken en een nieuw blog te plaatsen. Ik nestel mij nog even lekker breed uit in mijn kussens op het (door mijn partner inmiddels verlaten) bed en zet het journaal aan, neem mijn eerste slok koffie en voel mij opperbest zo. Vandaag een dag zonder “verplichtingen”, afspraken, boodschappen, what ever, een dag die ik helemaal zelf kan indelen zoals ik dat wil. Na 3 volle heerlijke dagen met mijn lieve kleinkinderen, ben ik heel eerlijk daar wel een beetje aan toe. Hoe lief ze ook zijn geweest, hoe ik ook van ze genoten heb, het is nu weer even tijd voor mij zelf….. Lees verder Die “mooie” dag in september……

Hits: 151

Zo een oma die constant gaat oppassen? Ikke niet…..never!

Soms zeg je dingen waarvan je overtuigd bent dat je ze meent, maar waarvan je eigenlijk niet kan overzien of het wel zal kloppen, of je mening zo zal blijven. Ik zei vroeger altijd dat ik niet zo een oma zal zijn die altijd oppast, never. Of iets wat ik echt vreselijk vond, zo een oma, die overal te pas en te onpas de foto’s van haar kleinkinderen te voor schijn haalt. Of nee, nog erger…..waarvan het lijkt alsof ze geen eigen leven meer heeft, die alleen nog maar over haar kleinkinderen praat…..of nog veel en veel erger, een oma die alleen haar kleinkinderen de mooiste, beste en liefste zal vinden, alles goed zal vinden, overal excuses voor zal vinden…..zo een oma….zou ik nooit zijn…. Lees verder Zo een oma die constant gaat oppassen? Ikke niet…..never!

Hits: 216

Hoera de school is weer begonnen? Nou, dat vond ik echt niet hoor,,,,,,,

Voor mij is het inmiddels al meer dan 30 jaar geleden dat mijn oudste voor het eerst “echt” alle dagen naar school ging. De peuterzaal had hij al een jaar 2 keer per week een paar uurtjes gedaan, maar dit was het echte werk. Het echte groot worden en los maken van mamma en pappa….. Lees verder Hoera de school is weer begonnen? Nou, dat vond ik echt niet hoor,,,,,,,

Hits: 86

Nog één keertje…….

Ik kijk naar mijn kleindochter haar voetjes. Ze wil dat ik rose nagellak op haar teentjes doe. 10 kleine teentje van een drie en een half jarige. Ik pak voorzichtig één van haar kleine voetjes in mijn hand. Door de zon gebruinde voetjes met een zacht rose nog eeltloos voetbed. Piep kleine nageltjes wachten maagdelijk op het eerste likje nagellak……. Lees verder Nog één keertje…….

Hits: 137

De plastic bandjes gast…….

Een klein dorpje op een grieks eiland, gelegen aan prachtige stranden en een mooie blauwe zee.  Een lange brede straat met aan weerskanten hele leuke restaurants, barretjes en winkels. Zo gezellig. Opeens komt er eentje op het idee om een all inclusive hotel te openen, midden in het dorpje. Als gast krijg je het vreselijke plastic bandje om en vanaf dat moment weet ook meteen iedereen waar je logeert. Niet echt heel charmant, maar dat bandje geeft je wel het recht om in je hotel onbeperkt te eten en te drinken, dus hou je het om. De restaurantjes zijn leuk om te zien en stralen een gezelligheid uit, de barretjes ook, maar je loopt er voorbij, want je eet en drinkt in het hotel, daar heb je immers voor betaald. Een enkele keer daar gelaten uiteraard, maar een vaste klant ga je zeker niet worden. Je krijgt zo dus geen binding met de locals, maar des te meer met de andere gasten die net als jij elke dag drie keer in het restaurant van het hotel zitten en in de rij staan voor de snacks om 4 uur bij het zwembad. Je treft ze ook bij de bar waar je uiteraard ook “gratis” zo veel drank kan halen als je wilt. Makkelijk toch? Of desastreus? Lees verder De plastic bandjes gast…….

Hits: 226

De “zweet spleet”?

Ja, ik weet het…wij Nederlanders zeiken graag en ook altijd over het weer. Ook nu het al weken lang prachtig weer is.  Een hitte golf zelfs. Gisteren moest ik ergens heen met de bus, bus met airco, dat dan weer wel, maar toch niet iets wat je graag doet met dit weer. De dag begon zo veel belovend. Warm, maar zonder zon, er was wat bewolking en wat wind, dat maakte het heerlijk en ik genoot er van toen ik buiten kwam. Maar gaandeweg kwam die koperen ploert er ook weer bij en werd het toch weer bloedje heet. Ik stond bij de bushalte weg te smelten, toen ik mij realiseerde dat ik het eigenlijk helemaal niet meer zo lekker vond, die warmte…….want wat nu als het echt elke dag zo zou zijn? Lees verder De “zweet spleet”?

Hits: 96

vrouw van nu, oma van nu