Oma in Dublin….dat aparte Ierse sfeertje.

Voor de 4e keer ben ik naar Ierland geweest, waarvan voor de 3e keer naar Dublin. Het is absoluut geen opvallend mooie stad en toch ook weer wel. Vooral de mensen die daar werken en leven vinden wij geweldig. Overal waar we komen worden we ontvangen als vaste gasten (terwijl we dat toch echt niet zijn) en met veel respect en toch ook met humor goed behandeld. Of je nou weinig of juist veel besteld, maakt niet uit. De benadering blijft hetzelfde. En dat terwijl ze ook niet weten of ze je ooit nog terug zullen zien, behandelen ze je zo niet. Onze ervaring is dat ze in Nederland hier van echt nog heel veel van kunnen leren, uitzonderingen daargelaten natuurlijk, Maar in Amsterdam is het zeker weten over het algemeen wel vaak anders hoor! Geen vergelijk met Ierland! Lees verder Oma in Dublin….dat aparte Ierse sfeertje.

Hits: 23

Het “kerst juk” van mijn schouders af, maar wat zit er nu op mijn heupen…..?

Vandaag de kerstboom met toebehoren weer op geborgen. Wat geeft dat toch altijd weer een bende! Met de zon er op, nog veel erger dan anders. Moedeloos bekijk ik de  overigens verder heerlijk lege kamer en zie gewoon stof dwarrelen door de zonnestralen heen. Jakkes, de grond ligt vol met glitters en allerlei andere smurrie wat door het aftuigen van de boom, zich een heerlijk plekje heeft verschaft in mijn vloerkleed, op de kasten en onder mijn banken. Maar goed die feest dagen hebben we weer gehad, de boel weer schoonmaken en met frisse moed het nieuwe jaar in. Mijn broek zit niet echt lekker, ik maak een knoopje los, maar dit was niet slim, want terwijl ik met mijn handen vol loop, zakt mijn broek langzaam maar zeker van mijn heupen af. Mijn heupen……wat is daar nu weer mee aan de hand? Lees verder Het “kerst juk” van mijn schouders af, maar wat zit er nu op mijn heupen…..?

Hits: 160

The day after …..

Het zit er weer op, kerst 2018. Mijn wekker gaat en ik moet mij even bedenken wat voor een dag het is, het voelt als een maandag, maar het is donderdag, de dag na kerst. Mijn hersenen kraken, bij de gedachte wat er nu allemaal gedaan moet worden. Alles dus! De toilet, de keuken, het hele huis eigenlijk. Ondertussen mag de wasmachine draaien en sorteer ik de wijnglazen die niet lekker in de vaatwasser pasten. Elk jaar sneuvelt er minstens ééntje bij het afdrogen. Op de ene of andere manier duw ik die theedoek er altijd net even ietsje te hard in. Ik bedenk dat dit mijn 41e zelfstandige kerst was en elk jaar is de dag er na het zelfde….of toch niet? Lees verder The day after …..

Hits: 314

Kerst stress

in de afgelopen 41 jaar hebben mijn kerstbomen alle kleuren en formaten gehad, alhoewel ik heel lang een groot formaat boom heb gehad. Blauwsparren kocht ik altijd, maar werd er helemaal kriegel van, om ieder jaar weer iemand te horen zeggen; “Wat een mooie kunstboom, hij lijkt net echt” terwijl er ruim 40 jaar geleden alleen lelijke kunstbomen waren. Ik betaalde mij altijd scheel aan die blauwsparren, gewoon omdat ik ze zo mooi vond en je er geen naaldje van vond. Tot dat er echt mooie kunst blauw sparren kwamen, dat was even een flinke investering maar binnen een paar jaar had je dat er uit, dus als men dan toch al dacht dat ik een kunstboom had…… Lees verder Kerst stress

Hits: 452

Wie genoot er nu het meest?

Vandaag met kleine Lisa van bijna 4 en mijn schoondochter naar de pakjesboot 12 geweest. Vanmorgen kwam de boot voor ons huis in de haven liggen en hebben we Lisa verteld dat ze uitgenodigd was door Sint en Piet om op de boot te komen kijken. Nou ze stuiterde door het huis van opwinding en moest wachten tot half 6. Toen ze bij ons huis aankwam, zag ik haar lopen en constant kijken naar de mooie pakjes boot en de zwarte pieten die er op en om heen dansten. Op dat moment liep mijn hart al over……… Lees verder Wie genoot er nu het meest?

Hits: 354

Goh, wat lijkt ze op……

We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan, wanneer we een baby bewonderen. We kijken naar de ouders en zeggen vervolgens vaak dat het kindje op de mamma of pappa lijkt. Ook ik maak mij daar wel eens schuldig aan. Anderen vinden alle baby’s juist op elkaar lijken en zien totaal geen gelijkenis. Of zien alleen maar de neus van ome Klaas, of de oren van tante Mien. Dat soort constateringen kan men vaak beter voor zich houden. Toch vinden de meesten van ons het leuk om naar gelijkenissen te zoeken. Maar wat nu wanneer je naar je kleinkind kijkt en je ziet op een bepaald moment gewoon jezelf er in? Lees verder Goh, wat lijkt ze op……

Hits: 372

Oma het goede voorbeeld? Heel eerlijk, ikke niet altijd hoor!

Als volwassen persoon wil je graag het goede voorbeeld zijn voor je kinderen en later je kleinkinderen. Maar lukt dit ook altijd? Nou heel eerlijk? Mij niet hoor! Ik ben best iemand met wat “slechte” gewoontes en doe daar niet graag afstand van of denk /hoop soms dat niemand het echt in de gaten heeft…… Lees verder Oma het goede voorbeeld? Heel eerlijk, ikke niet altijd hoor!

Hits: 151

U blijft anoniem hoor…..ja, aan mijn hoela!!!

Het is mij nu al een paar keer overkomen dat mij gevraagd is via een brief  of mail, om mee te werken aan een soort van enquete of onderzoek, met daarbij de verzekering dat dit geheel anoniem zal zijn en blijven. Of ik dan wel even wil inloggen en een bepaalde code wil invoeren om vervolgens de meest uiteenlopende vragen te beantwoorden. Vaak zegt men er dan nog bij dat ik geselecteerd ben uit een grote groep (alsof dit een eer is) en dat dit slechts een paar minuten van mijn tijd zal kosten. Ik heb hier niet om gevraagd en raak in plaats van vereerd eerder al licht geïrriteerd, dat men mij lastig valt. laat staan dat ik de moeite neem om in te loggen. Dus doe daaraan standaard absoluut niet mee, negeer zo een brief gewoon……maar dan….. Lees verder U blijft anoniem hoor…..ja, aan mijn hoela!!!

Hits: 128

vrouw van nu, oma van nu