Waar een deur dicht gaat……gaat vaak een andere deur open…..

Tja, er gaat volgens mij geen enkel leven alleen maar over rozen. En als het dat al wel doet, zal er altijd een doorn zijn die even flink prikt. Ook mijn leven is absoluut niet over rozen gegaan, integendeel, vaker over distels met af en toe een roos er doorheen. Maar hoe moeilijk sommige dingen ook waren of nog steeds zijn. Het heeft mij wel gemaakt tot wie ik ben. Iemand die meer kracht heeft dan ze ooit had kunnen denken, zonder masker en zonder een dubbele agenda een eerlijk en integer persoon……. En daar ben ik trots op. Lees verder Waar een deur dicht gaat……gaat vaak een andere deur open…..

Hits: 651

Oma is back……

Normaal gesproken heb ik inspiratie genoeg om een blog te schrijven, de laatste tijd had ik dit helaas totaal niet. Nou voelde ik mij ook niet optimaal, mijn lichaam liet mij behoorlijk in de steek en ik had het vaak te druk om daar aan toe te geven. Al had ik soms geen keuze door de pijnen die mij overvielen. Pijn vreet energie. Hoe dit kwam? Hoe ik denk waar door het gebeurde? Lees het hier onder. Lees verder Oma is back……

Hits: 1279

Sinterklaas……zo anders….

Jaren lang stond ik hier rond deze tijd, in de haven waar ik nu woon, als moeder braaf te wachten met mijn kleintjes op de aankomst van de sint en zijn pieten.

Toen kwam hij nog heel spannend vroeg in de avond aan, in het donker stonden wij dan blauwbekkend maar vol verwachting te wachten op de boot met de Sint. Sloten het af met het eten van een papatje. Lees verder Sinterklaas……zo anders….

Hits: 301

Wanneer je een vriendin moet weg brengen………… besef je hoe dankbaar je moet zijn.

 

Al ruim 34 jaar was ik bevriend met een mooi en goud eerlijk mens. We troffen elkaar op zwangerschaps gym en naar later bleek beiden van een meisje in verwachting. Voor ons beide ons tweede kind, want we hadden al een zoon in bijna dezelfde leeftijd. Zo ver liepen onze levens synchroom….. Lees verder Wanneer je een vriendin moet weg brengen………… besef je hoe dankbaar je moet zijn.

Hits: 477

Elk nadeel, heeft zijn voordeel……flip flops aan en gaan met die banaan!

Normaliter zouden wij volgende week voor bijna 3 weken naar Kreta gaan, net zoals we al vele jaren graag deden. Vorig jaar kon dit absoluut niet en dit jaar juni wagen wij het ook nog niet. Hoe graag wij ook zouden willen. Misschien later in dit jaar, maar wij houden er rekening mee dat het dit jaar waarschijnlijk weer niet gaat lukken. Jammer, heel jammer, maar er zijn ergere dingen zeggen wij dan maar. Er zijn mensen die niet op vakantie kunnen of zelfs nooit gaan. Dus niet klagen, maar dragen! Lees verder Elk nadeel, heeft zijn voordeel……flip flops aan en gaan met die banaan!

Hits: 323

Een wachtrij bij de kassa in een kledingzaak? Ja, graag!

Nooit eerder ben ik mij er zo bewust van geweest, hoeveel ik er van hou om simpelweg op de bonnefooi een winkel binnen te lopen en op mijn gemak rond te kijken, dus rond te snuffelen of te wel te shoppen. Of op een markt te zijn en van de ene kraam naar de andere te hoppen en in de verleiding te komen van alles en nog wat aan te schaffen, ook als ik het eigenlijk niet echt nodig heb. Maar helaas, de markt heeft alleen planten en voeding en dat winkelen  is momenteel alleen nog mogelijk op afspraak. Dus mijn eerste afspraken van de week gemaakt en blij als een klein kind, 10 minuten van te voren voor een winkel deur gaan staan. Dat voelt al heel raar, want de winkel was leeg en daar sta je dan…… Lees verder Een wachtrij bij de kassa in een kledingzaak? Ja, graag!

Hits: 224

Korte lontjes….doe eens lief!

Wat mij opgevallen is de laatste tijd, is dat veel mensen een kort lontje hebben. En heel eerlijk, ook ik heb daar wel eens last van.

De irritatie grens en frustraties liggen bij velen echt aan de oppervlakte en eigenlijk is dat in de omstandigheden waarin wij momenteel leven, helemaal niet zo gek.

Je kunt alles al dan niet gelaten over je heen laten gaan, maar je kunt ook overal tegen aan gaan schoppen. Ik zit ergens in het midden, ik laat het meeste weliswaar vaak gelaten over mij heen gaan, maar af en toe een flinke schop ergens tegen aangeven,  daar maak ook ik mij wel eens schuldig aan. Toch probeer ik dit zo veel als mogelijk te voorkomen, het maakt je zo agressief of down. Lees verder Korte lontjes….doe eens lief!

Hits: 177

Schaatsen? Sneeuw? Ooow, ik was er zo gek op!

Wanneer her vroeger vroor, dan stond ik al vanaf hele jonge leeftijd op de ijzers. Eerst van die dubbele glij ijzers, vast gemaakt aan mijn rode rubberen regen laarsjes en later op echte leren witte kunst schaatsen. Soms was er een ijsbaan gemaakt in de speeltuin achter ons huis, dat was leuk, maar het allerleukste was toch wel het schaatsen op de Ringdijk. En als er geen ijs lag, was ik heel vaak te vinden op de Jaap Edenbaan. Draaide graag rondjes, schaatste graag kei en kei hard op iemand af, om vervolgens heel hard te remmen. Ik kon er echt geen genoeg van krijgen! Lees verder Schaatsen? Sneeuw? Ooow, ik was er zo gek op!

Hits: 135

Nog steeds tijd te kort,

In deze rare tijd, waar inmiddels al heel veel  over gezegd en geschreven is, vliegen de dagen bij mij nog steeds om. We kunnen nergens heen, gaan dan ook nergens heen en toch verbaas ik mij er telkens weer over waar de tijd blijft. Ondanks dat ons, normaal zo drukke, sociale leven volledig stil ligt.

Ik verveel  mij nooit een moment, ik weet niet eens wat dat is, je vervelen. Ik heb altijd wel iets te doen en kom zelfs nu nog steeds niet er aan toe om rustig een boek uit te lezen of mijn grootste hobby’s uit te oefenen, zoals tekenen of iets te schilderen. ‘S morgens sta ik op, begin ergens aan en voordat ik het weet is het alweer een uur of 5. Kortom, ik kom echt vaak gewoon tijd te kort. Lees verder Nog steeds tijd te kort,

Hits: 150

vrouw van nu, oma van nu