De stalkert….ben hem zo zat!!!!

Wanneer ik op vakantie ben, vind ik niets zo heerlijk dan in de zon liggen lezen op een lekker strandbedje, met het liefst minstens één grote teen dippend in de zee, terwijl een briesje wind mij verder redelijk koel weet te houden. Dit doe ik niet iedere dag of de gehele dag, maar regelmatig en graag, dat wel. Terwijl ik lees, worden mijn ogen zwaarder en als ik geluk heb val ik soms in een heerlijke slaap…zo een tukje van ruim een half uur tot drie kwartier. Heerlijk! Maar soms, word ik ruw uit dit goddelijke slaapje gerukt….want dan is hij er weer, de stalkert….. Lees verder De stalkert….ben hem zo zat!!!!

Hits: 189

Handen en voeten werk, wat Engels en een druppeltje Grieks en…..je hebt een goddelijke middag…..

Tijdens onze vakantie huren we altijd voor de gehele periode een auto. Dit doen wij omdat wanneer we daar zin in hebben, we ten alle tijden ergens heen kunnen gaan. Vaak doen we een lui dagje strand/zwembad om vervolgens de volgende dag wat te gaan rondrijden. We ontdekken dan altijd mooie plekken, ontmoeten leuke mensen of gaan terug naar plekken die we mooi vinden, bezoeken vrienden in de bergen, heel relaxt en je huid krijgt ook meteen even lekker wat rust. Zo ook deze keer, het is een snik hete dag en we stappen in de auto zetten de airco en de muziek aan en rijden Stalida uit, we rijden langs een vriend die ons staande houdt en vraagt waar we heen gaan. “Ach, we zien het wel” antwoorden wij. Waarop hij vraagt of we navigatie hebben en ja dat hebben wij, waarna hij een dorpje intikt. “Ga daar maar eens heen, naar mijn vriend George, daar verblijf ik altijd in de winter. Hij heeft een klein taveerne wat je herkent aan de natuurlijke parasol van 2 bomen voor de deur. George spreekt geen engels, maar geef hem dit kaartje en noem mijn naam, dan hebben jullie weer een leuke ervaring”. Wat hebben we te verliezen dachten wij en volgen gehoorzaam de navigatie die ons naar de voor ons nog onbekende vriend George zal brengen….. Lees verder Handen en voeten werk, wat Engels en een druppeltje Grieks en…..je hebt een goddelijke middag…..

Hits: 229

En natuurlijk waren de koffers toch weer zwaarder dan ik dacht….

Hahaha, elk jaar overkomt het mij weer. Ik neem mij voor bepaalde zaken en met name kleding stukken niet meer in te pakken omdat ik ze hoogst waarschijnlijk toch niet gebruik of draag. Dus begin ik op de dag van inpakken met het sorteren op het bed wat ik absoluut wel wil mee nemen. Bij geringe twijfel….gaat het huppa weer de kast in. Heb ik zelf nu geen over gewicht meer, maar mijn koffers dus ook niet…..of toch wel? Lees verder En natuurlijk waren de koffers toch weer zwaarder dan ik dacht….

Hits: 106

Azijnzeikers…..zal er nooit aan wennen!

Soms is er iets leuks te zien op het internet wat je graag wil delen omdat jij er zelf plezier aan beleefd en dat gun je anderen ook. Meteen stromen de leuke en positieve reacties binnen, maar dan opeens is er altijd wel minimaal ééntje die toch weer wat negatiefs moet neer zetten….met verder alle respect maar ik noem dat de azijnzeikers…… Lees verder Azijnzeikers…..zal er nooit aan wennen!

Hits: 155

Genieten, gewoon genieten…………..dan komt het kind in jezelf weer naar boven!

Vorige week zijn we met bijna het gehele gezin naar de Efteling geweest. De Efteling waar ik zelf als kind met schoolreisjes ook al kwam en later als moeder minimaal jaarlijks kwam met mijn eigen kinderen. Toen ik zelf kind was, had je de vijver met bootjes, het sprookjes bos met o.a. Lange nek ende Indische waterlelies en dat was al heel bijzonder. In de loop der jaren kwamen er steeds meer attracties bij, maar leuk heb ik het altijd gevonden. Nog steeds trouwens! Als ik de Efteling op loop dan voel ik mij langzaam aan weer het kind van vroeger…… Lees verder Genieten, gewoon genieten…………..dan komt het kind in jezelf weer naar boven!

Hits: 221

Prutvoetjes…..en pissebedden in een emmertje….laat het kind een kind zijn….

Wat is er nou mooier om als kind met nat zand te spelen? Lekker blubber maken en het allermooiste is dan in een diepe blubber plas springen. Ik heb vroeger als kind op een camping gestaan, waar ik later als moeder met twee kinderen nog steeds stond. Zowel ik zelf als mijn kinderen zijn daar groot geworden, met spelen in zand, nat en droog, bossen en heide. Er was niets zo heerlijk als van een heuvel in het bos afrollen, een heuvel die helemaal bedekt was met bladeren. Dat je dan als moeder een hele toer had om de kinderen en de kleding weer schoon te krijgen….ach dat woog niet op tegen het plezier wat er was geweest. Lees verder Prutvoetjes…..en pissebedden in een emmertje….laat het kind een kind zijn….

Hits: 122

Huilen met de oranje pet op…….en volgend jaar doen we het weer zo!

Wat is dat toch dat de velen van ons soms zo in een soort van (zelf gemaakte) tradities blijven hangen? Is dat een gevoel van vertrouwdheid en daarmee een bepaald gevoel van zekerheid? Of onbewust toch een soort angst voor het onbekende? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet dat ik zelf erg van vertrouwde dingen hou, wat niet wil zeggen dat ik niet avontuurlijk kan zijn hoor. Maar sommige dingen vind ik gewoon leuk om regelmatig, dus in dit geval jaarlijks in de herhaling weer te beleven. Lees verder Huilen met de oranje pet op…….en volgend jaar doen we het weer zo!

Hits: 91

Hutje op mutje op het strand…..wat is dat toch?

Tweede paas dag zijn we vroeg vertrokken (voor de files uit) naar een strand in de kop van Noord Holland. Een strand wat zo breed en lang is, dat wanneer het heel heet is en andere stranden overbevolkt raken, dit een strand is waar het nooit echt heel druk is. Heerlijk altijd vele meters ruimte om je heen, een strand waar je jezelf soms bijna helemaal alleen waant, zo rustig. Het is wel een flink stukje rijden, maar dan heb je ook wat. Wij genieten er zo van. Wat was er die 2e paas dag dan anders dan anders? Lees verder Hutje op mutje op het strand…..wat is dat toch?

Hits: 166

vrouw van nu, oma van nu