Mijn kleinkinderen verwennen? Wie ik?….Ja, zeker!!!!!

Ik kan er echt niets aan doen, wanneer ik ga winkelen, dan kijk ik meer voor de kleinkinderen dan voor mij zelf. En wanneer ik in winkels kom waar niets voor de kids is, dan loop ik altijd wel weer langs winkels of kraampjes waar wel wat voor ze te vinden is. Mijn ogen scannen daar gewoon op, dat is leuk voor Lisa, dat is leuk voor Stijn of Jantje en dat zouden de twee oudste meiden vast wel leuk vinden. Maar vooral voor de drie jongste zie ik altijd wel iets en meestal koop ik dit dan ook wel.Waarom? Gewoon omdat dit kan en omdat ik het heerlijk vind om te geven…… Lees verder Mijn kleinkinderen verwennen? Wie ik?….Ja, zeker!!!!!

Hits: 153

Een ‘off day’……

Tja, soms heb je dat gewoon even. Niet vaak gelukkig, bijna zeldzaam, maar het komt toch wel eens voor. Zo maar, opeens is die dag er. Bah, je hebt gewoon even helemaal geen energie, of ergens zin in. Zonder enige aanleiding, gewoon fut loos en geen puf. Het liefst trek je de dekens over je hoofd, zet je telefoon uit en laat de gordijnen dicht. Sluit de wereld en alles daarop en er omheen, het liefst even helemaal buiten. Er is heus wel genoeg om gelukkig mee te zijn, maar dat maakt je dan toch echt even helemaal niets uit. Oorzaak? Geen idee……. Lees verder Een ‘off day’……

Hits: 168

De verleiding…………….

Tja, ik zit nu bijna op -4 kilo er af in twee weken tijd, puur door mijn eet patroon wat aan te passen en bewuster bezig te zijn met wat ik eet en drink. In het weekend mag er wat meer en sla ik een lekkere Chardonnay ook echt niet af, wel met veel ijs, dat dan weer wel. Geen sport, behalve een loop apparaat thuis voor de buis, terwijl ik gemiste programma’s bekijk. The challenge is on (zie vorige blog) Ik voel mij sterk en vol goede moed. Maar van de week ging ik boodschappen doen, heel gemotiveerd op zoek naar lekkere, maar toch ook verantwoorde “magere” zaken, toen hij daar opeens stond….. Lees verder De verleiding…………….

Hits: 194

Afvallen? Yes – Sporten? No!!!! (update Granny and the losers)

Zoals jullie wellicht al weten, ben ik vorige week een uitdaging aangegaan samen met drie mannen (Granny and the losers) om gezamenlijk minimaal 60 kilo af te vallen voor 1 juni dit jaar. Dit door middel van op letten met eten en drinken (en we zijn alle vier levens genieters hoor) en eventueel beweging, het liefst gezamenlijk…..en daar gaat het bij mij meteen al mis…. Lees verder Afvallen? Yes – Sporten? No!!!! (update Granny and the losers)

Hits: 424

The Challenge……Granny and the losers…….

Wij (mijn partner en ik) hebben best een heel druk en leuk sociaal leven. Vaak gaan we op stap met vrienden en kennissen of gezellig samen of met anderen regelmatig uit eten. Dat is heerlijk natuurlijk, maar dat ga je nu langzamerhand ook wel aan ons zien. Er is steeds een beetje meer van ons en dat beetje meer, past helaas steeds slechter in onze kleding. Het voelt niet meer lekker zo. Een aantal van onze vrienden heeft ook last van dit zelfde ‘luxe’ probleem en met het naderende voorjaar en de zomer, maakten wij ons eigenlijk wel een klein beetje druk hierover. We bespraken het met elkaar en zo ontstond de uitdaging…..The Challenge….. Lees verder The Challenge……Granny and the losers…….

Hits: 269

Oma past op…..als ik toen had geweten……

Heel regelmatig ben ik tegenwoordig een hele dag samen met onze jongste kleinzoon van ruim 10 maanden. Ik ben daar in de gelegenheid voor, dus kunnen pappa en mamma  dan rustig aan het werk, want oma is er ‘s morgens vroeg al tot dat ze thuis komen. Hierdoor hoeft hij niet naar een kinderdag verblijf en oma vindt het (inmiddels) ook heerlijk. Dat was in het hele begin echt niet zo eenvoudig, integendeel, maar inmiddels is het voor ons beiden een feestje….. Lees verder Oma past op…..als ik toen had geweten……

Hits: 432

En dan sta je daar opeens toch weer na zo veel jaar……

Tegenwoordig zit Lisa op school, pappa’s school noemt zij het. En dat klopt, want het is dezelfde school als waar haar vader en haar tante vroeger op zaten. De school waar ik jaren lang als moeder 4 keer per dag kwam en stond te wachten tot mijn kroost naar buiten kwam. Nu wacht ik eens in de 2 weken op haar….. Lees verder En dan sta je daar opeens toch weer na zo veel jaar……

Hits: 165

Onze dametjes in de dop……grote kleinkinderen zijn ook leuk!

Afgelopen weekend hebben we na lange tijd onze twee oudste kleindochters weer eens te logeren gehad. Dertien en tien jaar oud zijn ze. Dat was weer even omschakelen van de luier kindjes en het vierjarige prinsesje waar we de laatste tijd veel meer mee te maken hebben. Lees verder Onze dametjes in de dop……grote kleinkinderen zijn ook leuk!

Hits: 176

Oma in Dublin….dat aparte Ierse sfeertje.

Voor de 4e keer ben ik naar Ierland geweest, waarvan voor de 3e keer naar Dublin. Het is absoluut geen opvallend mooie stad en toch ook weer wel. Vooral de mensen die daar werken en leven vinden wij geweldig. Overal waar we komen worden we ontvangen als vaste gasten (terwijl we dat toch echt niet zijn) en met veel respect en toch ook met humor goed behandeld. Of je nou weinig of juist veel besteld, maakt niet uit. De benadering blijft hetzelfde. En dat terwijl ze ook niet weten of ze je ooit nog terug zullen zien, behandelen ze je zo niet. Onze ervaring is dat ze in Nederland hier van echt nog heel veel van kunnen leren, uitzonderingen daargelaten natuurlijk, Maar in Amsterdam is het zeker weten over het algemeen wel vaak anders hoor! Geen vergelijk met Ierland! Lees verder Oma in Dublin….dat aparte Ierse sfeertje.

Hits: 142

Het “kerst juk” van mijn schouders af, maar wat zit er nu op mijn heupen…..?

Vandaag de kerstboom met toebehoren weer op geborgen. Wat geeft dat toch altijd weer een bende! Met de zon er op, nog veel erger dan anders. Moedeloos bekijk ik de  overigens verder heerlijk lege kamer en zie gewoon stof dwarrelen door de zonnestralen heen. Jakkes, de grond ligt vol met glitters en allerlei andere smurrie wat door het aftuigen van de boom, zich een heerlijk plekje heeft verschaft in mijn vloerkleed, op de kasten en onder mijn banken. Maar goed die feest dagen hebben we weer gehad, de boel weer schoonmaken en met frisse moed het nieuwe jaar in. Mijn broek zit niet echt lekker, ik maak een knoopje los, maar dit was niet slim, want terwijl ik met mijn handen vol loop, zakt mijn broek langzaam maar zeker van mijn heupen af. Mijn heupen……wat is daar nu weer mee aan de hand? Lees verder Het “kerst juk” van mijn schouders af, maar wat zit er nu op mijn heupen…..?

Hits: 172

vrouw van nu, oma van nu