Onze dametjes in de dop……grote kleinkinderen zijn ook leuk!

Afgelopen weekend hebben we na lange tijd onze twee oudste kleindochters weer eens te logeren gehad. Dertien en tien jaar oud zijn ze. Dat was weer even omschakelen van de luier kindjes en het vierjarige prinsesje waar we de laatste tijd veel meer mee te maken hebben. Lees verder Onze dametjes in de dop……grote kleinkinderen zijn ook leuk!

Hits: 239

Oma in Dublin….dat aparte Ierse sfeertje.

Voor de 4e keer ben ik naar Ierland geweest, waarvan voor de 3e keer naar Dublin. Het is absoluut geen opvallend mooie stad en toch ook weer wel. Vooral de mensen die daar werken en leven vinden wij geweldig. Overal waar we komen worden we ontvangen als vaste gasten (terwijl we dat toch echt niet zijn) en met veel respect en toch ook met humor goed behandeld. Of je nou weinig of juist veel besteld, maakt niet uit. De benadering blijft hetzelfde. En dat terwijl ze ook niet weten of ze je ooit nog terug zullen zien, behandelen ze je zo niet. Onze ervaring is dat ze in Nederland hier van echt nog heel veel van kunnen leren, uitzonderingen daargelaten natuurlijk, Maar in Amsterdam is het zeker weten over het algemeen wel vaak anders hoor! Geen vergelijk met Ierland! Lees verder Oma in Dublin….dat aparte Ierse sfeertje.

Hits: 631

Het “kerst juk” van mijn schouders af, maar wat zit er nu op mijn heupen…..?

Vandaag de kerstboom met toebehoren weer op geborgen. Wat geeft dat toch altijd weer een bende! Met de zon er op, nog veel erger dan anders. Moedeloos bekijk ik de  overigens verder heerlijk lege kamer en zie gewoon stof dwarrelen door de zonnestralen heen. Jakkes, de grond ligt vol met glitters en allerlei andere smurrie wat door het aftuigen van de boom, zich een heerlijk plekje heeft verschaft in mijn vloerkleed, op de kasten en onder mijn banken. Maar goed die feest dagen hebben we weer gehad, de boel weer schoonmaken en met frisse moed het nieuwe jaar in. Mijn broek zit niet echt lekker, ik maak een knoopje los, maar dit was niet slim, want terwijl ik met mijn handen vol loop, zakt mijn broek langzaam maar zeker van mijn heupen af. Mijn heupen……wat is daar nu weer mee aan de hand? Lees verder Het “kerst juk” van mijn schouders af, maar wat zit er nu op mijn heupen…..?

Hits: 287