Heerlijke vakantie met een waardeloos einde!

Wat hebben we het weer heerlijk gehad. Een  vakantie uit een boekje zou je kunnen zeggen, rust, strand, zee, prachtig weer, heerlijk eten, leuke mensen en leuke uitstapjes. Kortom iets om tevreden op terug te kijken. Ware het niet dat de terug reis er een smerig laagje modder op heeft gegooid…………. Lees verder Heerlijke vakantie met een waardeloos einde!

Hits: 1011

Geef mijn cocktail maar aan………….Maarten!

Wakker worden met een vreemd gevoel , een mengeling van weemoed maak ook het is goed zo.. De laatste echte volledige dag en avond is aangebroken. We hebben morgen ook nog,  al vertrekken we pas ‘s avonds, die dag staat toch meer in het teken van inpakken en gedag zeggen. Vakantie voorbij is nooit fijn, laten we eerlijk wezen. Dat houdt in dat je weer naar de gewone orde van de dag moet. Werken, het huishouden, boodschappen, dagen met slecht weer. Maar heel eerlijk, ook lekker weer in je eigen huis en vooral in je eigen bed slapen. Je familie weer zien is heerlijk (vooral mijn kleine prinses Lisa) en je vrienden ontmoeten in de kroegen in je omgeving is ook weer leuk! Ik zou jullie nog wat melden over het nacht leven hier,,,,,,,,,,dus daar komt het dan…….cocktail 6 Lees verder Geef mijn cocktail maar aan………….Maarten!

Hits: 150

Stuiterende skippyballen aan de bar……………

Regelmatig hebben wij hier het gevoel dat we een te hard opgeblazen skippybal zijn. Ze zijn hier zo gast vrij dat je eigenlijk na het eten nog maar 1 ding wil en dat is uitbuiken, plat op je rug en verder niks, helemaal niks anders dan bij komen.

De eerste jaren aten we bijna alles op wat we voor geschoteld kregen, want ze begrijpen er echt niets van wanneer je iets laat staan of zelfs afslaat. Het eten in de restaurants is dan ook van een zeer goede kwaliteit, dus de verleiding om door te eten is meestal erg groot. Een dessert bestellen, heb ik hier in al die jaren maar 1 keer gedaan, wetende dat er daarna nog een lekker drankje en vers fruit op tafel zouden worden gezet. ik had daar dan ook onmiddellijk spijt van.  Het is dan proppen geblazen. Haast moet je hier zeker ook nooit hebben, hier is eten een avond vullende bezigheid. Zelfs als je er een keer er aan wil ontsnappen en kiest voor een soort plaatselijke snack bar…………..skippy bal 2 Lees verder Stuiterende skippyballen aan de bar……………

Hits: 175

Haaien en aangespoelde drollen?

Heel veel mensen vinden zwemmen in een mooie heldere zee heerlijk. Ik dus eigenlijk helemaal niet! In open zee zwemmen is absoluut geen optie voor mij. Ik heb dan altijd een bepaalde angst voor het onbekende wat in het water leeft en wie weet met mij wil kennis maken. Wanneer wij met een boottocht mee gaan dan haat ik het zelfs wanneer zo een boot stopt om mensen lekker te laten zwemmen rondom de boot en tuur dan naar het water of ik geen grote schaduwen onder water zie. Dat doe ik zeker wanneer mijn partner het zo nodig vindt om er in te gaan. Ik heb denk ik een te grote fantasie want elk spatje in het water zie ik dan als een potentieel gevaar………….boot zwemmen Lees verder Haaien en aangespoelde drollen?

Hits: 220

Polen in my space!!!!

Zo wat een temperatuur hier! Bloedje heet, maar we klagen niet hoor! We zijn ons bewust van dat we dit over een tijdje zelfs zullen missen, dus proberen we om te gaan met de hitte op de best mogelijke manieren. Wij hebben immers vakantie dus kunnen de hele dag lui liggen in de schaduw van de parasol en wanneer nodig een lekkere duik in de zee of zwembad nemen.  Bij de beach boy een drankje of hapje bestellen en ons nergens druk over maken. Wat een luxe! Sommige mensen die hier werken die klagen wel, maar dat is begrijpelijk, die zijn van ‘s morgens vroeg tot ‘s nachts bezig het ons naar de zin te maken. Maar dan is er toch opeens iets wat mij boos maakt………….heel boos. Lees verder Polen in my space!!!!

Hits: 277

Hoezo Grieks????

Degene die de vorige blogjes hebben gelezen weten het wel maar we zijn dus op Kreta,. we zijn dol op dit Griekse eiland,  houden van de locatie waar we een appartement hebben gehuurd voor bijna 3 weken, genieten van het weer, de stranden en we zijn vooral dol op de mensen hier. Natuurlijk zijn het over het algemeen Grieken, maar echt niet alleen maar… Lees verder Hoezo Grieks????

Hits: 154

Plofkippen en konijnen, het pure leven op Kreta

Zo, het eerste weekend van de drie zit er nu op. Het was een soort thuiskomen toen we donderdag avond arriveerden. Heerlijk om zo warm begroet te worden door alle mensen die wij hier kennen. Natuurlijk Kreta is gewoon een mooi en gevarieerd eiland, met bergen en mooie stranden, maar de mensen …. die zijn  zo geweldig. We hebben altijd zoveel plezier met ze! Dit blokje gaat over eten en konijnen! Niet voor tere kinderzieltjes! Lees verder Plofkippen en konijnen, het pure leven op Kreta

Hits: 294

Gaan jullie (virtueel) met me mee naar Kreta?

We gaan weer naar Kreta, voor de 6e keer naar de zelfde Griekenlandbestemming, puur omdat het er geweldig is, we vinden er alles wat we zoeken en toeren regelmatig rond over het eiland in een klein autootje en ontdekken steeds meer en ontmoeten heel vaak de leukste mensen. Dit jaar ga ik voor het eerst als blogger en wil jullie graag (virtueel) mee nemen door middel van een regelmatig verslag over alles wat we meemaken. Ik wil jullie laten mee genieten van de… Lees verder Gaan jullie (virtueel) met me mee naar Kreta?

Hits: 327

She has put a spell on me………………..

Lekker aan het rommelen, de koffers liggen open op de grond en ik ben alvast de kleding en spulletjes aan het uitzoeken die volgende week mee moeten op onze vakantie.  Nog een paar dagen werken en een paar dingetjes in orde maken.  Heerlijk we hebben er zo een zin in! Maar waarom heb ik toch zo een raar vaag gevoel in mijn maag?  Ik pauzeer even met een kopje koffie en Ik open mijn computer scherm en Lisa kijkt mij via onderstaande foto aan vanaf het vergrendel scherm. IMG_20160531_095218Mijn maag knijpt samen en heel langzaam maar zeker krijg ik een heel klein beetje een soort van brok in mijn keel. WTF is dat nou? Lees verder She has put a spell on me………………..

Hits: 144