Categorie archief: gadgets

Help een wiebel tand en een hagel bui!

Wie kent dat niet? Die melk tandjes die opeens los in de mond zitten en waar je steeds met je tong tegen aan wil duwen. Net zo lang tot dat ze nog maar heel eng aan een draadje blijken te hangen? We weten het vaak nog van ons zelf, maar in ieder geval nog van onze kinderen. Van de week maakte ik het voor het eerst weer van heel dichtbij mee bij 5 jarige Lisa. Complete paniek brak er bij haar uit, toen haar eerste melk tandje probeerde haar mond te verlaten. Lees verder Help een wiebel tand en een hagel bui!

Hits: 223

Het snot pistoletje…..

Wie is er momenteel nu niet verkouden? Of geweest? En net als je denkt het gaat iets beter, loopt het water opeens weer uit je neus, of blijkt er toch nog een hardnekkig kuchje te zitten ergens.

Normaal gesproken al heel vervelend, maar niet echt verontrustend wanneer je verder wel (redelijk) gezond bent. Maar nu is daar op eens dat virus dat een beroemde bier naam draagt en kijk je toch net even iets anders tegen niezende en proestende mensen in je omgeving aan. Als ik nu in de bus zit en er niest iemand, betrap ik mij zelf er op dat ik de andere kant op draai en angstvallig mijn adem in hou….alsof dat zal helpen. Maar doe het toch en ben net iets alerter dan normaal. Lees verder Het snot pistoletje…..

Hits: 179

Het baby jongetje met 16 voornamen…….

Voor mij voor de 5e keer doe ik samen met mijn partner en een goede vriend Ierland aan, voor de 4e keer Dublin. Maar zeker niet voor de laatste keer, als het aan mij ligt. Ik hou van de mensen, de sfeer, met name in de pubs waar bijna altijd een heerlijk stukje muziek is en het meest goddelijke pub food ever. Maar dat niet alleen, overdag gaan wij altijd op pad om meer van de stad of de omgeving te ontdekken en dit keer maakten wij kennis met de zeer indruk wekkende Jeannie Johnston. Wie of wat dat is……..lezen jullie hieronder…….. Lees verder Het baby jongetje met 16 voornamen…….

Hits: 223

Kerst stress? Ach dat hoort er een beetje bij….

Opeens realiseerde ik mij van de week dat de kerst nu toch opeens wel heel dicht bij komt…..dus even een soort van check list in mijn hoofd gemaakt. Er zijn aardig wat dingen die ik af kan vinken, maar meer zaken die wel nog geregeld moeten worden. Eerste kerstdag zijn we met 8 volwassenen en 2 kinderen. We gaan gourmetten, kaas fondue en stoom pannetjes komen oak op tafel. Dus keus genoeg. Vooraf een garnalen cocktail want dat is traditie bij opa en oma. De gourmet stellen, het stoom stelletje moeten uit de beneden box gehaald worden. We hebben een grote tafel voor 6 personen, maar er moet nog wel een tafel bij met drie stoelen, kleine Stijn kan in een kinderstoel. Boodschappen moeten nog gedaan worden, huis gestoft en gezogen. Nog wat strijk werk, een kast opruimen zodat alle kerst spullen netjes bij elkaar kunnen staan, anders kom ik er later weer achter dat ik spullen vergeten ben te pakken. De kamer iets anders indelen zodat het ruimtelijk is maar vooral praktisch en nog belangrijker wel gezellig! Uuuuh na vandaag nog maar 2 dagen te gaan, dus ik mag wel even in een hogere versnelling…… Lees verder Kerst stress? Ach dat hoort er een beetje bij….

Hits: 124

Kerst kaart wel of niet?

De laatste jaren heb ik telkens weer het zelfde dilemma, kerst kaarten versturen of niet? Vroeger haalde ik al vrij vroeg de kaarten en kerst zegels en ergens rond de 10e december ging ik een avondje zitten schrijven. Het adres boek bleef op deze manier wel up to date en net als je dacht dat je niemand was vergeten, waren dat de eerste kaarten die bij je op de mat vielen. Ook van degene waarvan je dacht: “ach, die zie en spreek ik nooit meer, laat maar een keer dit jaar”, dachten die mensen er anders over en juist die mensen stuurden al vrij vroeg wel een kaart. Lees verder Kerst kaart wel of niet?

Hits: 206

En dan is Oma in “gevecht” met een cadeau…..

Gisteravond Sinterklaas gevierd samen met Stijn van 20 maanden en de bijna 5 jarige Lisa. Lisa had ‘s morgens ook al Sinterklaas gevierd op school, dus was helemaal hyper toen ze bij opa en oma binnen kwam. Want Piet had die week er voor bij het geweldige bezoek aan de pakjes boot, immers aan Oma verteld dat hij misschien wel langs zou komen die avond. Eerst samen met de familie lekker macaroni gegeten, even gedanst op sinterklaas muziek en net toen oma de koffie en warme chocomelk had gemaakt, werd er heel hard op de balkon deur gebonkt…… Lees verder En dan is Oma in “gevecht” met een cadeau…..

Hits: 211

Sinterklaas, wie kent hem niet………Oma en de intocht…..

De slingers aan ons voor balkon opgehangen, een Pietje en Sint aan de voordeur, beneden hadden buren het portaal al helemaal in Sinterklaas sfeer gebracht. De dranghekken stonden al voor de deur, het was fris maar droog gelukkig. De eerste kindjes met ouders arriveerden al buiten voor de beste plekjes vooraan. De zelfgemaakte chocolade melk stond te pruttelen, bakjes met lekkernijen stonden klaar, dus wachten op de familie en dan kon de Sinterklaas intocht beginnen. Opa en Oma zijn er weer klaar voor! Lees verder Sinterklaas, wie kent hem niet………Oma en de intocht…..

Hits: 150

Ik lust geen boerenkool…

Welke moeder heeft dit niet mee gemaakt? Je staat je best te doen in de keuken om een gezonde, lekkere maaltijd klaar te maken en op het moment dat je het op hun bordjes schept, kijken ze er naar alsof het een klodder modder is. Hoe aantrekkelijk je het ook hebt gemaakt, ze willen het zelfs niet eens proberen en als ze dat wel doen dan willen ze het liefst het piep kleine probeer hapje al weer uitspugen. Maar als je vraagt of ze een toetje willen dan schudden ze fanatiek van “ja” en lichten hun oogjes zelfs wat op….. Lees verder Ik lust geen boerenkool…

Hits: 195

Ook een oma is maar een mens….en zeker niet perfect!

Soms maak je als moeder ongewild de “verkeerde” beslissingen. Je bent immers ook maar een mens, met zijn eigen gedachten en gevoelens. Je bedoeld het goed, maar het pakt soms toch anders uit. Je geluk van je kinderen staat voorop en dat is als het goed is je doel. Als oma is dit niet anders, je wil het beste voor je (schoon)kinderen en je kleinkinderen, maar hebt helaas niet overal invloed op, al zou je dat nog zo graag willen. En waarschijnlijk is dat maar beter ook zo. Lees verder Ook een oma is maar een mens….en zeker niet perfect!

Hits: 409