Categorie archief: gadgets

Prutvoetjes…..en pissebedden in een emmertje….laat het kind een kind zijn….

Wat is er nou mooier om als kind met nat zand te spelen? Lekker blubber maken en het allermooiste is dan in een diepe blubber plas springen. Ik heb vroeger als kind op een camping gestaan, waar ik later als moeder met twee kinderen nog steeds stond. Zowel ik zelf als mijn kinderen zijn daar groot geworden, met spelen in zand, nat en droog, bossen en heide. Er was niets zo heerlijk als van een heuvel in het bos afrollen, een heuvel die helemaal bedekt was met bladeren. Dat je dan als moeder een hele toer had om de kinderen en de kleding weer schoon te krijgen….ach dat woog niet op tegen het plezier wat er was geweest. Lees verder Prutvoetjes…..en pissebedden in een emmertje….laat het kind een kind zijn….

Hits: 115

Huilen met de oranje pet op…….en volgend jaar doen we het weer zo!

Wat is dat toch dat de velen van ons soms zo in een soort van (zelf gemaakte) tradities blijven hangen? Is dat een gevoel van vertrouwdheid en daarmee een bepaald gevoel van zekerheid? Of onbewust toch een soort angst voor het onbekende? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet dat ik zelf erg van vertrouwde dingen hou, wat niet wil zeggen dat ik niet avontuurlijk kan zijn hoor. Maar sommige dingen vind ik gewoon leuk om regelmatig, dus in dit geval jaarlijks in de herhaling weer te beleven. Lees verder Huilen met de oranje pet op…….en volgend jaar doen we het weer zo!

Hits: 89

Hutje op mutje op het strand…..wat is dat toch?

Tweede paas dag zijn we vroeg vertrokken (voor de files uit) naar een strand in de kop van Noord Holland. Een strand wat zo breed en lang is, dat wanneer het heel heet is en andere stranden overbevolkt raken, dit een strand is waar het nooit echt heel druk is. Heerlijk altijd vele meters ruimte om je heen, een strand waar je jezelf soms bijna helemaal alleen waant, zo rustig. Het is wel een flink stukje rijden, maar dan heb je ook wat. Wij genieten er zo van. Wat was er die 2e paas dag dan anders dan anders? Lees verder Hutje op mutje op het strand…..wat is dat toch?

Hits: 164

The challenge van Granny and the losers… samen -60 kg, hoe gaat het nu?

Tja, wat zal ik zeggen….toen wij (drie mannen en ik) op 16 februari begonnen met deze uitdaging, leek 1 juni zo ver weg. Tijd zat, dus dat zouden wij wel even doen, die 60 kg samen af vallen. Nou had ik al laten weten dat wij alle vier levens genieters zijn en dicht op veel heerlijke restaurants met terassen en gezellige barretjes wonen. Waar wij dan ook heel graag komen. Ook hebben we alle vier een heel druk sociaal leven, waar door wij nog al eens een uitnodiging krijgen voor een feestje, tripje of etentje. Nee, ik ben geen excuses aan het zoeken hoor….. Lees verder The challenge van Granny and the losers… samen -60 kg, hoe gaat het nu?

Hits: 188

Weer een nieuwe titel……Hallo, Oma van……

Toen mijn kinderen nog op school zaten, was ik er aan gewend dat ik op straat bij het tegenkomen van bijvoorbeeld klas of sport genootjes, aangesproken te worden met de titel: Hallo moeder van…. En dan volgde de naam van mijn zoon of van mijn dochter. Dit ging heel lang door, zelfs toen mijn kinderen al lang volwassen waren, werd ik nog wel eens begroet met deze titel. Dan wist ik wel meteen van welke leeftijd deze persoon was en waar ik deze volwassen persoon van moest kennen, ik moest dan vaak toch wel even diep graven, want dat kleine meisje of jongetje van toen, herkende ik niet altijd meteen, terwijl zij mij wel herkenden. De meisjes waren opeens volwassen vrouwen met alles er op en er aan en de jongens, volwassen mannen, soms zelfs met een baardje of zelfs al kalend. Tja, soms wist ik het dan echt niet meer, herkende ze totaal niet en riep dan maar gewoon enthousiast terug: “Hallo, alles goed?”. Mij zelf nog lange tijd afvragend, wie dat nou geweest kon zijn. De laatste tijd komt dit eigenlijk praktisch nooit meer voor, echt heel, heel zelden nog. Tot dat ik van de week boodschappen aan het doen was….. Lees verder Weer een nieuwe titel……Hallo, Oma van……

Hits: 145

De oma’s van nu en “we are pregnant”

Als twee echte Oma’s van Nu (Joke en ik) zijn we met het openbaar vervoer naar Utrecht gegaan, om daar de “We are pregnant” beurs van het blad Linda te bezoeken. Puur om te kijken of er voor de oma’s ook genoeg valt te beleven. De meeste Oma’s van nu zijn immers zeer betrokken bij de a.s. ouders of de pas geworden ouders en hun kleintjes. Spelen vaak best een grote rol ook. Het werd een bijzondere dag, waarbij we af en toe als twee bakvissen dubbel van het lachen hebben gelegen. Hoe dit was? Lees het hier onder!! Lees verder De oma’s van nu en “we are pregnant”

Hits: 273

Mijn kleinkinderen verwennen? Wie ik?….Ja, zeker!!!!!

Ik kan er echt niets aan doen, wanneer ik ga winkelen, dan kijk ik meer voor de kleinkinderen dan voor mij zelf. En wanneer ik in winkels kom waar niets voor de kids is, dan loop ik altijd wel weer langs winkels of kraampjes waar wel wat voor ze te vinden is. Mijn ogen scannen daar gewoon op, dat is leuk voor Lisa, dat is leuk voor Stijn of Jantje en dat zouden de twee oudste meiden vast wel leuk vinden. Maar vooral voor de drie jongste zie ik altijd wel iets en meestal koop ik dit dan ook wel.Waarom? Gewoon omdat dit kan en omdat ik het heerlijk vind om te geven…… Lees verder Mijn kleinkinderen verwennen? Wie ik?….Ja, zeker!!!!!

Hits: 272

Een ‘off day’……

Tja, soms heb je dat gewoon even. Niet vaak gelukkig, bijna zeldzaam, maar het komt toch wel eens voor. Zo maar, opeens is die dag er. Bah, je hebt gewoon even helemaal geen energie, of ergens zin in. Zonder enige aanleiding, gewoon fut loos en geen puf. Het liefst trek je de dekens over je hoofd, zet je telefoon uit en laat de gordijnen dicht. Sluit de wereld en alles daarop en er omheen, het liefst even helemaal buiten. Er is heus wel genoeg om gelukkig mee te zijn, maar dat maakt je dan toch echt even helemaal niets uit. Oorzaak? Geen idee……. Lees verder Een ‘off day’……

Hits: 178

De verleiding…………….

Tja, ik zit nu bijna op -4 kilo er af in twee weken tijd, puur door mijn eet patroon wat aan te passen en bewuster bezig te zijn met wat ik eet en drink. In het weekend mag er wat meer en sla ik een lekkere Chardonnay ook echt niet af, wel met veel ijs, dat dan weer wel. Geen sport, behalve een loop apparaat thuis voor de buis, terwijl ik gemiste programma’s bekijk. The challenge is on (zie vorige blog) Ik voel mij sterk en vol goede moed. Maar van de week ging ik boodschappen doen, heel gemotiveerd op zoek naar lekkere, maar toch ook verantwoorde “magere” zaken, toen hij daar opeens stond….. Lees verder De verleiding…………….

Hits: 199

Afvallen? Yes – Sporten? No!!!! (update Granny and the losers)

Zoals jullie wellicht al weten, ben ik vorige week een uitdaging aangegaan samen met drie mannen (Granny and the losers) om gezamenlijk minimaal 60 kilo af te vallen voor 1 juni dit jaar. Dit door middel van op letten met eten en drinken (en we zijn alle vier levens genieters hoor) en eventueel beweging, het liefst gezamenlijk…..en daar gaat het bij mij meteen al mis…. Lees verder Afvallen? Yes – Sporten? No!!!! (update Granny and the losers)

Hits: 426