Hoera de school is weer begonnen? Nou, dat vond ik echt niet hoor,,,,,,,

Voor mij is het inmiddels al meer dan 30 jaar geleden dat mijn oudste voor het eerst “echt” alle dagen naar school ging. De peuterzaal had hij al een jaar 2 keer per week een paar uurtjes gedaan, maar dit was het echte werk. Het echte groot worden en los maken van mamma en pappa….. Lees verder Hoera de school is weer begonnen? Nou, dat vond ik echt niet hoor,,,,,,,

Hits: 200

Nog één keertje…….

Ik kijk naar mijn kleindochter haar voetjes. Ze wil dat ik rose nagellak op haar teentjes doe. 10 kleine teentje van een drie en een half jarige. Ik pak voorzichtig één van haar kleine voetjes in mijn hand. Door de zon gebruinde voetjes met een zacht rose nog eeltloos voetbed. Piep kleine nageltjes wachten maagdelijk op het eerste likje nagellak……. Lees verder Nog één keertje…….

Hits: 303

De plastic bandjes gast…….

Een klein dorpje op een grieks eiland, gelegen aan prachtige stranden en een mooie blauwe zee.  Een lange brede straat met aan weerskanten hele leuke restaurants, barretjes en winkels. Zo gezellig. Opeens komt er eentje op het idee om een all inclusive hotel te openen, midden in het dorpje. Als gast krijg je het vreselijke plastic bandje om en vanaf dat moment weet ook meteen iedereen waar je logeert. Niet echt heel charmant, maar dat bandje geeft je wel het recht om in je hotel onbeperkt te eten en te drinken, dus hou je het om. De restaurantjes zijn leuk om te zien en stralen een gezelligheid uit, de barretjes ook, maar je loopt er voorbij, want je eet en drinkt in het hotel, daar heb je immers voor betaald. Een enkele keer daar gelaten uiteraard, maar een vaste klant ga je zeker niet worden. Je krijgt zo dus geen binding met de locals, maar des te meer met de andere gasten die net als jij elke dag drie keer in het restaurant van het hotel zitten en in de rij staan voor de snacks om 4 uur bij het zwembad. Je treft ze ook bij de bar waar je uiteraard ook “gratis” zo veel drank kan halen als je wilt. Makkelijk toch? Of desastreus? Lees verder De plastic bandjes gast…….

Hits: 418