Het verwende meisje……….dat nooit een poppenhuis kreeg.

Het verwende meisje? Ja, nu ik terug kijk was ik dat op een bepaald gebied zeker wel, alleen was ik mij er niet van bewust, Mijn hardwerkende ouders zorgden er altijd voor dat het mij aan niets ontbrak. Ze waren liefdevol, maar ook streng en rechtvaardig en ik kwam niets te kort. We hadden boten waarmee we in de schaarse vrije tijd van mijn vader gingen varen, ik had zelf ook een klein bootje, veel poppen en heel veel barbies met toebehoren, later zelfs eigen paarden. We gingen op zondag naar de speeltuin en op vakanties in binnen en buitenland, maar een poppenhuis? Nee, dat heb ik nooit gehad……….. Lees verder Het verwende meisje……….dat nooit een poppenhuis kreeg.

Hits: 236

Dag Lieve vriendin, dag fijne oude straat, dag wat ooit was,

Wanneer ik vroeger als kind met mijn ouders naar de speeltuin in Oud Valkeveen ging, dan kon je op een gegeven moment over het huidige gooimeer kijken en ik dacht dan een bepaalde periode dat ik in de verte Engeland kon zien. Hoe kon ik ooit weten dat een jaar of 13 a 14 later, ik daar zelf zou wonen, kinderen en zelfs kleinkinderen zou krijgen? Het Engeland van toen, bleek Almere Haven te zijn. Lees verder Dag Lieve vriendin, dag fijne oude straat, dag wat ooit was,

Hits: 1279

Wat een leuk feest? Nou vaak echt niet!

Wat is nou een feestje? Voor mij persoonlijk hoeft dat niet per definitie met heel veel mensen te zijn hoor, alhoewel dat tegenwoordig voor de meesten wel zo lijkt te moeten zijn. Hoe meer mensen op elkaar gepakt, hoe gezelliger? Of is het woord gezellig hier niet gepast, ouderwets of zo? Hoe drukker hoe leuker dan? Dat je in een mensen massa staat, je amper kan bewegen, constant porren van anderen hun armen of ellebogen krijgt, ze op je tenen trappen, je drinken aan alle kanten uit je glas schiet of nog erger totaal uit je handen gestoten wordt? Uren in een rij moet staan voor eten of drinken of nog erger om te kunnen plassen? Soms  ‘s avonds met een piep in je oren thuis komt omdat de muziek zo hard stond? Is dat leuk? Lees verder Wat een leuk feest? Nou vaak echt niet!

Hits: 212

In de voetstappen van mijn vader…………

Mijn vader kan alles, dacht ik als klein meisje vaak. Mijn vader is voor niets en niemand bang, dacht ik toen ook. Mijn vader is de aller sterkste, mijn vader zal er altijd voor mij zijn….

Tja, er is een periode in mijn leven geweest, dat dit voor mij een waarheid en een zekerheid was. Wanneer je een goede band met je vader hebt, een vader hebt, die zijn kleine meisje op handen draagt, maar haar toch niet met alles laat wegkomen, dan geloof je dat heilig. Weet jij veel, dat je vader wel alles of beter gezegd, veel kan, maar al zou hij dat graag willen, toch niet overal invloed op uit kan oefenen. Lees verder In de voetstappen van mijn vader…………

Hits: 4009