Soms gaat het eventjes niet meer……….

Soms voel ik mij geestelijk een jonge blom van ergens begin 30, zolang ik maar niet in de spiegel kijk voelt dat dan echt zo. Maar de laatste tijd komt dat steeds en steeds minder voor dat ik mij een jonge blom van begin 30 voel, of beter gezegd bijna helemaal niet meer. Dat hoort bij de leeftijd hoor ik jullie denken en ik moet eerlijk bekennen, dat is waarschijnlijk ook zo. Whahahaha nu klink ik echt als een bejaarde oma. Maar er is meer……….. Lees verder Soms gaat het eventjes niet meer……….

Hits: 176

Zo heerlijk rustig……………….

Dit moet ik even kwijt! Ik heb helaas heel veel crematies en begrafenissen mee gemaakt daar was van alles bij, maar deze was heel bijzonder. Een bijzondere afscheid dienst van mijn Ome Jan.

condoleance

Ome Jan is de broer van mijn overleden vader, ze kwamen uit een gezin van 8 kinderen, 2 dochters en 6 zonen. Tot aan vorige week waren daar nog 2 zonen van over. Alle aangetrouwden, op één tante na, leven nog wel.

Vandaag brachten we dus ome Jan weg, dus samen met mijn moeder en mijn broer gingen we daarheen. Meteen al bij aankomst zagen we een oude man gebogen op een stenen muurtje in de zon zitten genieten van zijn shaggie. Het was een mijn Ome Dries en ome Dries is getrouwd geweest met mijn vaders oudste zuster. Ome Dries is altijd de boef/benjamin van de familie geweest. De kleinste tussen allemaal grote mannen, maar met de grootste mond. Zo een heerlijke Amsterdammer, met het hart op de tong.

Eenmaal binnen kwamen de overige familie leden er ook aan en zoals vaak op een begrafenis/crematie is iedereen wel verdrietig over het verlies maar is er ook een soort feest van herkenning, met steevast de opmerking “Volgende keer een feestje?”.

Oude verhalen komen opeens weer tot leven en bewegen sommige van ons zelfs tot een bijna bulder lach. We mogen nog even afscheid nemen van Ome Jan, mijn moeder wil dat dus ik loop met haar en Ome Dries mee.

Bij de kist aangekomen, draait Ome Dries om de kist heen en zegt opeens vrij hard: “Waar zijn mijn bloemen?, …. Lees verder Zo heerlijk rustig……………….

Hits: 165

To “bus” or not to “bus”…..

Wanneer ik naar mijn werk moet, dan neem ik de overigens perfecte busverbinding van mijn woonplaats naar Amsterdam.  De haltes zijn voor de deur van het kantoor dus niks mis mee.bus 3

Zeven van de tien keer, zijn dit normale zelfs ietwat saaie ritten. Het enige wat het voor mij altijd weer heel kinderachtig maar wel “spannend” maakt en dit met name ‘s morgens, is of ik het zitbankje voor mij alleen heb en weet te behouden. Ik zit namelijk graag lekker schuin en breed uit en het liefst met mijn benen over elkaar de tijd te verdrijven met een spelletje word feud op mijn telefoon. Mijn tas staat naast mij op de bank en bij het instappen van de andere passagiers op de haltes na mij, pak ik een smoezelig zakdoekje..
Lees verder To “bus” or not to “bus”…..

Hits: 146

Oma’s bizarre aankomst in Dublin!

Zoals ik al heb laten weten op mijn home pagina en in verschillende van mijn blogs, ben ik best een nogal ondernemende oma. Regelmatig bezoek ik met mijn partner (vanaf nu genoemd opa), allerlei concerten of maken we gewoon een steden tripje van één of meerdere dagen. 

Dat zijn niet de steden tripjes die je waarschijnlijk zou verwachten van oma’s en opa’s .. Lees verder Oma’s bizarre aankomst in Dublin!

Hits: 97

Vier generaties op stap

Wat een heerlijke zonnige 1 aprildag was dat! Ik had met mijn moeder (omie, want opoe mogen we niet zeggen en oma ben ik hahaha) en schoondochter samen afgesproken om met kleine Lisa een dagje Dappermarkt in Amsterdam te gaan doen.

Uiteraard heb ik eerst (met veel moeite) bij Lisa twee kleine staartjes gemaakt, jullie weten het, gewoon omdat ik dat leuk vind! Ik had een hele voorraad strikjes die ooit van mijn dochter zijn geweest weer gevonden en de meeste waren zelfs na die lange tijd nog heel leuk om te gebruiken.(sommige waren wel al 25 jaar oud, dus antiekies). 20160401_102353

Affijn strikkies er in en met de bus met zijn viertjes op pad, daar begon het al.  Opeeens ontdekte Lisa een meneer… Lees verder Vier generaties op stap

Hits: 104