En toen verdween hij schreeuwend in die rietkraag…………..

Ik sta voor het raam in mijn keuken,  kijk naar buiten en zie het bevroren water voor de deur. Het is behoorlijk koud en er ligt een laagje sneeuw op. Mijn gedachten gaan terug naar vroeger, hoe gek ik was op schaatsen. Eerst op het opgespoten bevroren water in de speeltuin, met van die ijzertjes onder mijn rubber laarsjes gebonden. In die laarsjes droeg je een extra paar sokken over een maillot, die je onder je lange broek droeg. Wanneer het echt heel erg koud was, dan deed je zelfs wat kranten onder je jas. En wanneer je echt een beetje kon schaatsen dan ging je naar de Ringdijk…….. Lees verder En toen verdween hij schreeuwend in die rietkraag…………..

Hits: 195

Buiken, buiken en nog eens buiken….de Negen maanden beurs,

Vandaag was het dan zo ver, ik stap in de auto bij mijn zwangere dochter en samen rijden we vol goede zin naar Amsterdam. We gaan naar de negen maanden beurs. We naderen Amsterdam al snel, maar hoe dichter we in de buurt van de RAI komen, hoe drukker het op de weg is. Tot we dichtbij de RAI op de snel weg, zo goed als stil komen te staan. Omdat ook de huishoud beurs gaande is, krijgen we gezien de andere passagiers in de auto’s om ons heen, het donkerbruine vermoeden dat dit de oorzaak van de drukte is. We worden ingehaald door grote volle touring cars uit het zuiden des lands, die zich met geweld tussen de file rijders duwen. Zo hebben we ruim een uur over het laatste stukje gedaan en dat terwijl mijn dochter inmiddels een volle blaas had, waar de baby zich heerlijk tegen aan zat te bewegen. Lees verder Buiken, buiken en nog eens buiken….de Negen maanden beurs,

Hits: 146

Naar de “buiken parade”…….

Zoals sommige van jullie al weten, verwacht mijn jongste, mijn dochter, ergens rond de derde week van maart haar eerste kindje. Het gaat een zoon worden, mijn eerste biologische kleinzoon. Sinds november heeft mijn partner zijn eerste biologische kleinzoon, mijn bonus kleinzoon dus, maar vanaf maart hebben we dus drie kleindochters en twee kleinzonen samen. Het gaat druk worden in ons “stalletje”. Zo leuk, maar ook best wel spannend. en van de week ga ik naar de “buiken parade”….

echo van mijn kleinzoon

Lees verder Naar de “buiken parade”…….

Hits: 345

Luizen moeders? Ik was ooit zo een luizen moeder………..

De dag voor kerst in 1991, kwam ik tot mijn grote schrik er achter dat mijn zoon van 8 jaar oud, luizen had. Nog nooit had ik dit meegemaakt en vanaf het moment dat ik het ontdekte hadden mijn man en ik ook jeuk op ons hoofd. De enige die niet liep te krabben was onze 4 jarige dochter. Omdat dit soort zaken op internet opzoeken, nog niet gewoon was, ik niemand kende in mijn buurt die er ervaring mee had, moest ik het zelf uitzoeken. Direct ben ik naar de apotheek gegaan voor advies. Ik stond op mijn beurt te wachten en had het zweet op mijn rug staan, hoe moest ik dit in hemelsnaam brengen? Lees verder Luizen moeders? Ik was ooit zo een luizen moeder………..

Hits: 413