De ontmoeting….met een echte “Grazy” Granny………(1)

Soms ontmoet je heel onverwacht iemand waarmee je opeens een hele leuke klik blijkt te hebben. Je komt in gesprek en dat gesprek voelt alsof je elkaar al jaren kent. Van de week had ik zo een onverwachtse ontmoeting.  Het was een type vrouw welke ik normaal gesproken niet snel in mijn directe omgeving tegen kom, iemand die op het eerste gezicht totaal anders is dan ik, maar iets in haar manier van praten en reageren boeide mij heel erg. Ik zal hieronder weergeven waarom ik over haar een blog wil schrijven. Ik vond haar namelijk een beetje een Crazy Granny en zal haar voortaan dus ook zo noemen in mijn blog, maar dan Grazy Granny en zij weet waarom.granny

Ik zat in de wachtkamer van de paradontoloog en tegen over mij zat een vrouw met een opvallend  pittig kapsel. Wit met zwart, ik moest meteen denken aan een soort Yin en Yang. Waarschijnlijk zat ik in gedachten, onbewust naar haar te kijken, want er viel veel te zien. Allerlei Ibiza style kettingen hingen om haar nek, rijen armbanden om haar polsen, elke vinger had een ring, haar lange nagels goed verzorgd, maar ook in zwart/wit. Haar kleding was zwart, maar in veel laagjes. Heel eerlijk gezegd, apart dat wel, maar niet echt lelijk. De kleurige sieraden stonden er juist heel goed bij. Opeens keek zij mij diep aan, zwaar met zwarte kohl aangezette diepblauwe ogen, keken mij vriendelijk maar doordringend aan.grazy-10

Ik schrok uit mijn gedachten op en keek terug. Er kwam een allervriendelijkste glimlach te voor schijn en ze zei: “ook fan van deze club?” Ik moest even mezelf bij elkaar rapen en antwoordde: “echt fan, dat niet, maar ik heb wel een abonnement helaas”.  Ze lachte vriendelijk en zei: “tja, je weet het, hè? Op onze leeftijd daalt en zakt alles, behalve je tandvlees”. Tja, dat was een grapje wat ik vaker had gehoord en zelf ook regelmatig had gemaakt, maar de manier waarop zij het zei was echt grappig. Plat Amsterdams, heel plat, heerlijk! Ze kon zo in de serie “Het schaap met de vijf poten”, het zou de serie zeker goed doen zo een echte Amsterdamse.baby met on off knop

Mijn lach leek wel een schakeltje te hebben geraakt bij haar, het praat schakeltje. Voordat ik het goed en wel in de gaten had, vertelde ze mij in het kort wie ze was, wat ze deed en vooral niet deed en hoeveel kinderen en kleinkinderen ze had. Normaal gesproken schrik ik van zo een waterval van informatie waar ik niet om gevraagd heb, maar iets in haar manier van vertellen trok mij juist heel erg aan. Ik vond het zelfs interessant en zweeg zelf, al was dit nu niet geheel uit vrije wil.

Doordat het bij de paradontoloog uitliep, kon ze behoorlijk wat aan mij kwijt. Het bleek dat ze net terug was van een vakantie op Ibiza. Ze was daar geweest met haar gescheiden zoon en zijn nieuwe vriendin en hun beide kinderen. De zoon had er twee en de nieuwe vriendin drie. In de leeftijden van 4 tot 16 jaar oud. Dat maakte dat ze een vakantie hadden met zandkastelen bouwen, gamen en een puber die graag wat van het nachtleven wilde zien. Tja en aangezien zij als oma mee was gevraagd en niets hoefde te betalen, een hekel had aan het opruimen achter iedereen aan, of zich te laten verwennen door haar kinderen, of nog erger alleen achter te blijven met de kids om op te passen, voelde zij zich op het minst  geroepen het alle leeftijden naar de zin te maken. Door leuke dingen met ze te ondernemen, stiekem dingen die zij zelf eigenlijk ook heel leuk vond. Dus lag ze op haar buik in het zand een slotgracht te maken voor de jongste, ging ze met de 8 jarige flipperen, eindeloos gamen met de 10  en 12 jarige en uiteindelijk met de 16 jarige het nachtleven in.granny-2

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ze ratelde door over hoe ze uiteindelijk bij toeval in een soort homobar terecht waren gekomen en wat ze daar allemaal had meegemaakt. Ze is duidelijk een heel open minded mens, want ze beschreef in detail hoe mooi de drag queen  was die daar de mensen naar binnen lokte  en hoe geweldig ze het vond dat deze op die idioot hoge hakken heen en weer liep te paraderen. Zij zelf kwam nooit verder dan de auto op veel minder hoge hakken en had dan ook standaard plattere schoenen mee voor wanneer het haar te veel werd. Het was haar zelf nog nooit gelukt hoge hakken langer dan 2 uurtjes aan te houden. Dit had ze ook aan de drag queen verteld en deze had lachend laten weten dat haar/zijn voeten ook altijd erg zeer deden. Maar dat hij/zij gewend was door de pijn heen te bijten. Want wie mooi wil zijn moet toch pijn lijden? Ze had een goede klik met de drag queen en heerlijk lang met hem/haar gesproken.grazy-3

De volgende dag was het weer een strand dag en ze zat weer op haar hurken in het zand om de jongste kleinkinderen te helpen met het kasteel. Dit keer vlak bij de ligstoelen, opeens hoorde zij iemand praten. Ze dacht de stem te herkennen en keek op. Er lag een man, duidelijk vermoeid op het ligbed dicht bij haar. Ze kende hem niet, maar wat haar wel opviel waren zijn opgezwollen rode voeten met hier en daar een verdroogde blaar. Ze keek nog eens goed. Het zal toch niet? De man voelde dat ze naar hem keek en veerde opeens op. “Hé, hallo!” zei hij enthousiast. “Wat een toeval!”. ‘Het was de drag queen en deze was duidelijk blij haar te zien. “Zo zie ik je in de bar met je kleinkind en een cocktail in je hand en zo zie ik je in het zand met een zandschepje in je hand, met je andere kleinkind”. Hij lachte hard. “ik vond het gezellig gisteren met je, ik hoop dat je snel weer komt, maar om je hier te ontmoeten vind ik ook top!”. Ze voelde zich gevleid, want ze voelde dat hij het meende.

“Ik zie nu wat je bedoelde met je pijnlijke voeten’ zei ze. “Als je het wil kan ik je wel even een lekkere voet massage geven hoor, want daar ben ik toevallig heel goed in’. “Toen mijn ex en ik uit elkaar gingen, vond hij dat het ergste om te moeten gaan missen, zei hij toen. Dus dat zegt wel wat na 27 jaar huwelijk”,grazy-7

De man keek eerst heel verbaasd en bulderde het weer uit, Er was op dat moment  niks vrouwelijks meer aan hem, zei ze. Maar hij was blij verrast met haar aanbod en zei: “Waarom niet?”. En ze heeft hem toen een lange en naar haar zeggen, heerlijke voetmassage met zonnebrand olie gegeven. Vanaf die dag kreeg hij deze gedurende haar hele vakantie elke dag maar dan met een heerlijke weldadige huidolie. “s avonds ging ze al dan niet met kleinkind “even’ bij hem langs en ze hadden dan de grootste lol. Haar Ibiza sieraden had ze allemaal van hem gekregen, als dank voor de massages. Ze was dikke maatjes met hem geworden in die korte tijd en dat leverde haar ook een uitnodiging op om snel weer terug te komen en mee te gaan naar allerlei festiviteiten. “En geloof me maar, dat ga ik ook zeker doen hoor!”. Sprak ze vol overtuiging en ik geloof haar.grazy-6

We werden gelijktijdig door twee assistentes naar binnen geroepen en het toeval wil dat we ook weer gelijktijdig naar buiten kwamen. Samen liepen we naar het station en ik vertelde haar van deze website en gaf haar mijn kaartje. Ik vroeg haar of ik haar verhaal mocht gebruiken en ze was zo enthousiast. “Natuurlijk, mag je dat, leuk zelfs, ik heb nog veel meer leuke avonturen meegemaakt hoor. Als je dat wil dan vertel ik je ze, maar dan nemen we lekker plaats op een terrasje en ook samen een lekker drankje en dan ga ik helemaal los met vertellen”. Ik moest lachen, ik dacht namelijk dat ze al behoorlijk los was gegaan, maar ze had duidelijk nog meer, veel meer. Ik ga dus zeker met haar afspreken, want ik heb genoten van deze vrouw. Grazy Granny vond zij ook een leuke benaming, dus binnenkort meer over Grazy Granny.grazy-granny

Hits: 399

2 gedachten over “De ontmoeting….met een echte “Grazy” Granny………(1)”

  1. leuk ik kan mij het type vrouw een beetje voorstellen grappig zo een verhaal voorgeschoteld krijgen . .er zijn zat van die mensen ,je moet ze tegen komen. mooi verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.