Alle berichten van Oma

Het vreemde cadeau van een griekse schoonmaakster

Zoals jullie al weten, ben ik al heel wat keren op vakantie geweest op mijn geliefde eiland Kreta en ik hoop daar nog vaak te komen. Dat ik daar bevriend ben geraakt met de locals en andere lieve mensen die daar wonen en werken, is ook geen geheim. Eén van die lieve mensen was de schoonmaakster van ons appertement genaamd Jana. Zij heeft ons ooit iets gegeven, waarvan wij niet goed wisten wat het was.

Lees verder Het vreemde cadeau van een griekse schoonmaakster

Hits: 274

Bioscoop bij oma en gehaktballetjes in bad …………..

De website is gerepareerd dus tja, ik pak het maar weer eens een keer op. Eindelijk weer een blog schrijven, met 1 hand want links doet het op de wijsvinger na, door de reuma praktisch niet meer, dus met 10 vingers tikken is voorbij, het zijn er nu 6 en dat is even wennen. Alles went, behalve….hahaha laat maar. We gaan er weer voor! Lees verder Bioscoop bij oma en gehaktballetjes in bad …………..

Hits: 300

Waar een deur dicht gaat……gaat vaak een andere deur open…..

Tja, er gaat volgens mij geen enkel leven alleen maar over rozen. En als het dat al wel doet, zal er altijd een doorn zijn die even flink prikt. Ook mijn leven is absoluut niet over rozen gegaan, integendeel, vaker over distels met af en toe een roos er doorheen. Maar hoe moeilijk sommige dingen ook waren of nog steeds zijn. Het heeft mij wel gemaakt tot wie ik ben. Iemand die meer kracht heeft dan ze ooit had kunnen denken, zonder masker en zonder een dubbele agenda een eerlijk en integer persoon……. En daar ben ik trots op. Lees verder Waar een deur dicht gaat……gaat vaak een andere deur open…..

Hits: 1257

Oma is back……

Normaal gesproken heb ik inspiratie genoeg om een blog te schrijven, de laatste tijd had ik dit helaas totaal niet. Nou voelde ik mij ook niet optimaal, mijn lichaam liet mij behoorlijk in de steek en ik had het vaak te druk om daar aan toe te geven. Al had ik soms geen keuze door de pijnen die mij overvielen. Pijn vreet energie. Hoe dit kwam? Hoe ik denk waar door het gebeurde? Lees het hier onder. Lees verder Oma is back……

Hits: 1871

Sinterklaas……zo anders….

Jaren lang stond ik hier rond deze tijd, in de haven waar ik nu woon, als moeder braaf te wachten met mijn kleintjes op de aankomst van de sint en zijn pieten.

Toen kwam hij nog heel spannend vroeg in de avond aan, in het donker stonden wij dan blauwbekkend maar vol verwachting te wachten op de boot met de Sint. Sloten het af met het eten van een papatje. Lees verder Sinterklaas……zo anders….

Hits: 366

Wanneer je een vriendin moet weg brengen………… besef je hoe dankbaar je moet zijn.

 

Al ruim 34 jaar was ik bevriend met een mooi en goud eerlijk mens. We troffen elkaar op zwangerschaps gym en naar later bleek beiden van een meisje in verwachting. Voor ons beide ons tweede kind, want we hadden al een zoon in bijna dezelfde leeftijd. Zo ver liepen onze levens synchroom….. Lees verder Wanneer je een vriendin moet weg brengen………… besef je hoe dankbaar je moet zijn.

Hits: 627

Elk nadeel, heeft zijn voordeel……flip flops aan en gaan met die banaan!

Normaliter zouden wij volgende week voor bijna 3 weken naar Kreta gaan, net zoals we al vele jaren graag deden. Vorig jaar kon dit absoluut niet en dit jaar juni wagen wij het ook nog niet. Hoe graag wij ook zouden willen. Misschien later in dit jaar, maar wij houden er rekening mee dat het dit jaar waarschijnlijk weer niet gaat lukken. Jammer, heel jammer, maar er zijn ergere dingen zeggen wij dan maar. Er zijn mensen die niet op vakantie kunnen of zelfs nooit gaan. Dus niet klagen, maar dragen! Lees verder Elk nadeel, heeft zijn voordeel……flip flops aan en gaan met die banaan!

Hits: 418