Alle berichten van Oma

Elk nadeel, heeft zijn voordeel……flip flops aan en gaan met die banaan!

Normaliter zouden wij volgende week voor bijna 3 weken naar Kreta gaan, net zoals we al vele jaren graag deden. Vorig jaar kon dit absoluut niet en dit jaar juni wagen wij het ook nog niet. Hoe graag wij ook zouden willen. Misschien later in dit jaar, maar wij houden er rekening mee dat het dit jaar waarschijnlijk weer niet gaat lukken. Jammer, heel jammer, maar er zijn ergere dingen zeggen wij dan maar. Er zijn mensen die niet op vakantie kunnen of zelfs nooit gaan. Dus niet klagen, maar dragen! Lees verder Elk nadeel, heeft zijn voordeel……flip flops aan en gaan met die banaan!

Hits: 22

Een wachtrij bij de kassa in een kledingzaak? Ja, graag!

Nooit eerder ben ik mij er zo bewust van geweest, hoeveel ik er van hou om simpelweg op de bonnefooi een winkel binnen te lopen en op mijn gemak rond te kijken, dus rond te snuffelen of te wel te shoppen. Of op een markt te zijn en van de ene kraam naar de andere te hoppen en in de verleiding te komen van alles en nog wat aan te schaffen, ook als ik het eigenlijk niet echt nodig heb. Maar helaas, de markt heeft alleen planten en voeding en dat winkelen  is momenteel alleen nog mogelijk op afspraak. Dus mijn eerste afspraken van de week gemaakt en blij als een klein kind, 10 minuten van te voren voor een winkel deur gaan staan. Dat voelt al heel raar, want de winkel was leeg en daar sta je dan…… Lees verder Een wachtrij bij de kassa in een kledingzaak? Ja, graag!

Hits: 115

Korte lontjes….doe eens lief!

Wat mij opgevallen is de laatste tijd, is dat veel mensen een kort lontje hebben. En heel eerlijk, ook ik heb daar wel eens last van.

De irritatie grens en frustraties liggen bij velen echt aan de oppervlakte en eigenlijk is dat in de omstandigheden waarin wij momenteel leven, helemaal niet zo gek.

Je kunt alles al dan niet gelaten over je heen laten gaan, maar je kunt ook overal tegen aan gaan schoppen. Ik zit ergens in het midden, ik laat het meeste weliswaar vaak gelaten over mij heen gaan, maar af en toe een flinke schop ergens tegen aangeven,  daar maak ook ik mij wel eens schuldig aan. Toch probeer ik dit zo veel als mogelijk te voorkomen, het maakt je zo agressief of down. Lees verder Korte lontjes….doe eens lief!

Hits: 91

Schaatsen? Sneeuw? Ooow, ik was er zo gek op!

Wanneer her vroeger vroor, dan stond ik al vanaf hele jonge leeftijd op de ijzers. Eerst van die dubbele glij ijzers, vast gemaakt aan mijn rode rubberen regen laarsjes en later op echte leren witte kunst schaatsen. Soms was er een ijsbaan gemaakt in de speeltuin achter ons huis, dat was leuk, maar het allerleukste was toch wel het schaatsen op de Ringdijk. En als er geen ijs lag, was ik heel vaak te vinden op de Jaap Edenbaan. Draaide graag rondjes, schaatste graag kei en kei hard op iemand af, om vervolgens heel hard te remmen. Ik kon er echt geen genoeg van krijgen! Lees verder Schaatsen? Sneeuw? Ooow, ik was er zo gek op!

Hits: 97

Nog steeds tijd te kort,

In deze rare tijd, waar inmiddels al heel veel  over gezegd en geschreven is, vliegen de dagen bij mij nog steeds om. We kunnen nergens heen, gaan dan ook nergens heen en toch verbaas ik mij er telkens weer over waar de tijd blijft. Ondanks dat ons, normaal zo drukke, sociale leven volledig stil ligt.

Ik verveel  mij nooit een moment, ik weet niet eens wat dat is, je vervelen. Ik heb altijd wel iets te doen en kom zelfs nu nog steeds niet er aan toe om rustig een boek uit te lezen of mijn grootste hobby’s uit te oefenen, zoals tekenen of iets te schilderen. ‘S morgens sta ik op, begin ergens aan en voordat ik het weet is het alweer een uur of 5. Kortom, ik kom echt vaak gewoon tijd te kort. Lees verder Nog steeds tijd te kort,

Hits: 99

Vol verwachting klopt mijn hart….

Tja, het is bijna weer zo ver…5 december. Wij zitten nu als opa en oma weer midden in de kleine “zwaar gelovige” kinderen en ik moet bekennen dat dit echt heel erg leuk is. Ik zie onze kinderen, dus de pappa en mamma van de kleintjes hier dan ook met volle teugen van genieten, net als wij vroeger van hun deden….toch een hele leuke periode, al is het de laatste tijd wel anders dan anders en dit jaar al helemaal….. Lees verder Vol verwachting klopt mijn hart….

Hits: 94

Zo geen zin in….

Van de week was het weer zo ver. De zomer kleding moest plaats maken voor de winterkleding.

Na een paar keer een dikke trui uit de kast te hebben getrokken, waardoor er een stapel zomergoed omviel, besloot ik dat het zomergoed weer opgeruimd kon worden. De winterkou is af en toe al heel goed voelbaar, dus warmere kleding is wel zo handig maar ik heb er eigenlijk zo geen zin in…. Lees verder Zo geen zin in….

Hits: 235

Respect en een vleugje humor……samen moeten wij het toch doen…..of je nou mee doet of niet!

 

Tja, daar gaan we weer. Net als wij denken of hopen dat het de goede kant op gaat, komt er weer dat bericht dat de tweede golf van corona is ingezet. Of komt dat nu juist doordat wij dat dachten/hoopten, dat het de goede kant op ging? Werden sommige van ons dan toch te makkelijk met de maatregelen? Of komt het oplopen van de besmettingen ook door dat er meer getest is? Geen idee…… Lees verder Respect en een vleugje humor……samen moeten wij het toch doen…..of je nou mee doet of niet!

Hits: 229