Sinterklaas……zo anders….

Jaren lang stond ik hier rond deze tijd, in de haven waar ik nu woon, als moeder braaf te wachten met mijn kleintjes op de aankomst van de sint en zijn pieten.

Toen kwam hij nog heel spannend vroeg in de avond aan, in het donker stonden wij dan blauwbekkend maar vol verwachting te wachten op de boot met de Sint. Sloten het af met het eten van een papatje.

Reuze spannend en o zo leuk, ondanks de kou. Nu woon ik hier als oma in die zelfde haven met een balkon met uitzicht op dat zelfde punt waar de sint altijd aan kwam. Hoe leuk is dat met de 5 kleinkinderen die wij hebben in de nog gelovige leeftijd van 1 tot en met 6?

Maar helaas voor het tweede jaar op rij, kunnen wij hier niet met de kleintjes van genieten vanwege corona maatregelen.

Twee jaar van de korte tijd dat ze kleintjes er nog in geloven en bewust geloven is best veel. Lisa is al 6 inmiddels en een goede kans dat het met haar volgend jaar al over is. Zo jammer dit.

Nou zullen er mensen zijn die denken ‘Lekker belangrijk in deze omstandigheden’. Dat begrijp ik deels. Maar toch ervaar ik dit ondanks alles, als echt heel jammer, we hadden zo veel plezier samen op het balkon, met warme chocolade melk, pepernoten ect.

Keken wij uit over de mensen massa, hoog en droog genoten wij met zijn allen van de aankomst van de boot met Sint en pieten. Daarna nog even met zijn allen  het centrum in en afsluiten met het eten van een patatje. Ik hield er zo van!

Vooral omdat we dan ook alle kleintjes bij elkaar zouden hebben, dat komt echt bijna nooit voor en zeker de laatste tijd helemaal niet. Wij, opa en oma, hadden ons hier heel erg op lopen verheugen. De sinterklaas vlaggetjes, pepernoten en ander lekkers waren al ingekocht, maar helaas……. Geen intocht van sinterklaas.

Onze kleinzoons Jan en Moos van bijna 4 en 2 waren daarom vorige week zo maar even een middagje op visite, heerlijk, wij hebben er zeker van genoten, maar toch anders dan echt met zijn allen genieten van de intocht.

Gisteren kwamen Lotte van 1 en Stijn van 3 jaar in pieten pakjes even op visite, in de haven lag een pakjesboot met pieten, waar zij een kleurplaat mochten omruilen voor een chocolade letter. Zo schattig die twee en vooral Stijn, die begrijpt het nu net een beetje. Op deze manier kregen wij toch een heel klein beetje sinterklaas gevoel…..maar helaas niet zoals wij verwacht hadden, gehoopt hadden.

Laten wij hopen, dat het sinterklaas feest wel gewoon kan doorgaan op 5 december, alhoewel wij er als familie toch het beste er van zullen maken. Maatregelen of niet, deze tijd met de kleintjes is snel voorbij en komt nooit meer terug. Dus geniet er van zo veel het kan en waar mogelijk!

Hits: 350

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.