Bioscoop bij oma en gehaktballetjes in bad …………..

De website is gerepareerd dus tja, ik pak het maar weer eens een keer op. Eindelijk weer een blog schrijven, met 1 hand want links doet het op de wijsvinger na, door de reuma praktisch niet meer, dus met 10 vingers tikken is voorbij, het zijn er nu 6 en dat is even wennen. Alles went, behalve….hahaha laat maar. We gaan er weer voor!

Lisa

Soms willen de drie oudste kleinkinderen Lisa van 8, Stijn van 5 en Lotte van 3 heel graag samen bij oma komen logeren. En dat mag, al is het heel druk en vermoeiend, het is ook super gezellig. Ik probeer dit eens in de 2 weken te doen met ze, ook om hun pappa’s en mamma’s een beetje te “ontlasten” en om ze een leuke band te laten krijgen met elkaar.

Eerst even spelen samen en dan moet het bad gevuld worden. Om de beurt mogen ze dan een bruisbal uitkiezen uit de pot die goed gevuld op de droger staat. Ze weten altijd precies wie er aan de beurt is en in no time zitten ze met zijn drietjes in het bad, wat de meest vreemde kleuren krijgt vanwege de gekozen bruisbal.

 

Soms heb ik ondertussen een grote pan met door hun zelf gedraaide kleine gehaktballetjes op staan. Als we geen gehaktballetjes eten vervang ik deze door mini knakworstjes. Ondertussen hou ik ze goed in de gaten, terwijl ik het eten en de tafel aan het voor bereiden ben. Maar al snel roepen ze mij, de geur van gehaktballetjes of knakworstjes maakt ze hongerig.

“Oma, mogen wij een gehaktballetje/knakworstje proeven” roepen ze dan uit één mond. En ja dat mag, met altijd de opmerking erbij dat het eigenlijk heel raar is om in bad te eten. Wat het voor hun nog spannender en interessanter maakt en waarvan ze altijd zeggen dat dit alleen bij oma mag. Vervolgens prik ik op drie gebaksvorkjes een balletje of een worstje en geef dit aan ze in bad. Ze blazen nog even de hitte er af en smullen en vragen vrijwel meteen om nog eentje. Het is een soort spel, want ik doe dan standaard een beetje moeilijk, maar ze scoren zo toch minstens 4 tot 5 keer een vorkje met iets erop. Wel met de afspraak dat ze goed moeten eten, want anders blijft de chocolade pudding in de ijskast staan.

Na het eten, willen zij zo snel als mogelijk naar bed. Het grote bed van oma wel te verstaan, want met zijn drietjes posteren zij zich dan in de kussens. De redelijk grote televisie draai ik dan naar ze toe, geef ieder een bakje chips en wat water, kies een film uit en doe het licht uit. De bioscoop is begonnen. Blijer kan ik ze niet maken. Het filmpje is qua tijd en inhoud het meest op 3 jarige Lotte afgestemd en zodra die klaar is, gaat Lotte tandjes poetsen en naar de logeerkamer in het ruime campingbedje tevreden liggen, met zicht op de muur met vlinders. Ze noemt het dan ook de vlinderkamer. Nog even een liedje voor haar zingen en mevrouw valt zeer tevreden in slaap tot de volgende ochtend.

De andere twee mogen nog een filmpje kijken en willen dan ook altijd een tweede bakje chips. Wanneer het filmpje klaar is, gaan ook zij zonder mopperen naar de toilet en ook hun tanden poetsen en nestelen zich weer samen in oma’s bed. Ik hoor ze dan nog even praten, maar al snel liggen die ook tevreden te slapen. Stijn is er erg goed in om een strook bed voor oma vrij te houden, zodat ook ik wanneer ik er aan toe ben, zachtjes naast hem en Lisa kan gaan liggen. Soms moet ik eerst even een beentje terug duwen, maar het gaat altijd goed. Gedurende de nacht, krijg ik een warm armpje of beentje over mij heen, maar dat vind ik prima.

Meestal worden ze de volgende ochtend op een vrij redelijke tijd weer wakker. Vaak omdat Lotte mijn naam aan het roepen is en dat hoort Lisa dan meestal als eerste. Zij en Stijn liggen dan heel even super zacht te fluisteren, maar dat fluisteren gaat langzaam luider worden en tja dan staat oma ook weer aan.

Er uit, ontbijtje maken en oma aan de koffie en de 2e dag is begonnen. Soms ben ik echt vreselijk moe en lichtelijk blij wanneer zij weer gehaald worden. Niet omdat zij lastig zijn, maar gewoon omdat ik uitgeput raak. Het is super gezellig maar heel intensief met die verschillende leeftijden en behoeftes. Al spelen ze over het algemeen heel leuk met elkaar, af en toe moet oma zich er toch heel even mee bemoeien.

Maar geloof mij maar, eten in bed of bad dat mochten mijn eigen kinderen nooit, maar mijn kleinkinderen vinden het geweldig en ik dus ook! Dat mag alleen bij Oma!!!!

 

Hits: 271

8 gedachten over “Bioscoop bij oma en gehaktballetjes in bad …………..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.