Kings day………..

Terwijl ik dit schrijf, hoor ik de muziek vanuit de Haven en mijmer terug naar al die koninginnedagen die ik al heb meegemaakt en die nu konings dagen heten. Het zijn er inmiddels heel wat …en 30 april was altijd een datum waar van te voren al plannen voor werden gemaakt. 27 april is nog even wennen, maar dat zal ook wel lukken!

Toen ik nog geen kinderen had, was het gewoon heerlijk om de vrijmarkt even over te gaan en je kwam altijd wel bekenden tegen. Eén van mijn toenmalige buurvrouwen is jarig op 30 april en vaak haalden we daar dan ook even een borreltje.

Toen de kinderen eenmaal geboren waren en de juiste leeftijd kregen, waren we de dupe voor de vrijmarkt. We deden dat toen met vrienden samen, om de in totaal drie kinderen een extra centje te laten verdienen. Er werd al een tijdje van te voren van alles verzameld om door hun te laten verkopen. Idioot vroeg er uit, alle rotzooi in laden en een liefst beetje overdekt plekje te scoren in het centrum. Koffie, drinken, broodjes en een goed humeur mee. De eerste uurtjes waren bepalend, de mooiste spullen werden dan al goed verkocht. Wanneer het echt druk werd lag er meestal alleen nog maar (in onze ogen) onverkoopbare zooi. Gek genoeg verkocht dat dan ook nog en de kinderen scoorden vaak een best zakcentje! Dat ze vervolgens zelf ook weer veel zooi kochten hier en daar mocht de pret niet drukken.  Wat hebben we vreselijk veel lol gehad met elkaar toen. En dan die walgelijke mensen die nog afdingen bij de kinderen op een artikel van 50 cent! Nou die waren altijd van mij hoor! Ik bedacht altijd wel wat waardoor ze zich heel erg lullig voelde en ze de volle 50 cent of zelfs nog meer betaalden. Wij lagen dan krom van het lachen. Weg lopen konden we niet want helaas waren er altijd weer mensen bij die probeerden over de rug van de kinderen een slag te slaan. vrijmarkt

We hadden een keer hele mooie geluids boxen staan en elke keer wanneer wij even waren afgeleid dan probeerden een vent deze veel goedkoper bij mijn zoon te kopen. Dit terwijl we onze minimum prijs al een paar keer heel expliciet aan hem hadden laten weten. Walgelijk figuur! Dit hing ons zo de keel uit, dat toen er een hele jonge muzikant belangstelling had voor de zelfde boxen wij deze bijna voor niks hebben mee gegeven terwijl die nare man stond toe te kijken. Later zagen we de muzikant heerlijk muziek maken met onze boxen en hebben we ook nog wat in zijn pet gegooid. Voelde goed!

De laatste jaren is het voor mij en mijn partner gewoon elke keer een heerlijk feestje, we genieten eerst van (nu) kings night en dan ‘s middags van kings day. Voorheen gingen we dan ook wel eens naar Amsterdam, maar dat werd ons echt te druk. Onze woonplaats is eigenlijk veel gezelliger, dus waarom al die moeite doen wanneer je om je huis heen zo veel fun kunt hebben?Quuen s day 306

Dit jaar zijn wij ietsje rustiger dan anders, we zijn door allerlei omstandigheden gewoon een beetje moe dus hebben het gehouden bij kings night voor een paar uurtjes en dat is prima! Genietend van de muziek die we buiten horen, een kop koffie en elkaar hebben we toch ook een koninklijke dag!

 

Hits: 88

Een gedachte over “Kings day………..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.