Vier generaties op stap

Wat een heerlijke zonnige 1 aprildag was dat! Ik had met mijn moeder (omie, want opoe mogen we niet zeggen en oma ben ik hahaha) en schoondochter samen afgesproken om met kleine Lisa een dagje Dappermarkt in Amsterdam te gaan doen.

Uiteraard heb ik eerst (met veel moeite) bij Lisa twee kleine staartjes gemaakt, jullie weten het, gewoon omdat ik dat leuk vind! Ik had een hele voorraad strikjes die ooit van mijn dochter zijn geweest weer gevonden en de meeste waren zelfs na die lange tijd nog heel leuk om te gebruiken.(sommige waren wel al 25 jaar oud, dus antiekies). 20160401_102353

Affijn strikkies er in en met de bus met zijn viertjes op pad, daar begon het al.  Opeeens ontdekte Lisa een meneer…

…en op het moment dat hij ook naar haar keek, zei zij met haar allerliefste gezichtje: “haaaaaaaaaai”. Zo charmant, dat de man en wij zelf vreselijk moesten lachen. Ja en als kleine prinses  blijf je dan natuurlijk de hele weg deze meneer begroeten met: “haaaaaaai”. Het begon dus al leuk! 

Het is natuurlijk best bijzonder om zo met zijn viertjes een dagje weg te gaan, zo een typisch vrouwendagje, heerlijk kijken en shoppen! Terrasje pakken, mensen en de reigers bekijken. Lisa was meer dan gezellig en lief en af en toe lieten we haar heerlijk even lopen. Zodra ze ergens een muziekje hoorde dan bewoog ze haar lichaampje en haar hoofd alsof het leven één groot feestje is. En heel eerlijk? Dat was het op dat moment ook. Zij genoot en wij genoten! Vooral van de manier waarop ze iedereen inpakt, met haar net gekregen rose glitter zonnebril zat zij als een kleine diva in haar wagentje en daar liepen wij met zijn drietjes trots mee rond

20160401_121024 20160401_150810

Een lekker soft ijsje? Ja daaaag! Dat boeide haar niks! Dat speciaaltje van mij, dat wilde ze! Gehakt met kruiden en uitjes! Dus Mamma at het ijsje op en oma was twee derde van haar speciaaltje kwijt aan de kleine. Waarbij ze bij iedere hap heel gelukkig keek en……….mmmmmmmmmmmm zei. Heerlijk toch!

Toen we terug liepen naar de tramhalte om naar huis te gaan, lieten we haar ook weer even lopen. We zagen onverwacht nog een leuke winkel en ja we konden de verleiding niet weerstaan en gingen naar binnen,  Omie bleef bij de ingang om de lege buggy in balans te houden met al die tassen er aan. Mijn schoondochter en ik  liepen met Lisa achter ons aan door de lange kleding rekken heen, waarbij wij de kleding als het ware  met onze ogen snel scande terwijl we af en toe een kleding stuk ietsje uit het rek naar voren trokken om het beter te bekijken. Lisa liep los tussen ons in. Opeens zien we haar balancerend op haar beentjes met haar wiebelkontje, hier en daar ook heel voorzichtig een kleding stuk beet pakken en dit heel voorzichtig ietsje uit het rek trekken om het met een heel serieus gezichtje beter te kunnen bekijken. Dit deed ze bij alle twee de looppaden. Ze imiteerde ons perfect!!!!!

Dit was geen spannende dag, dus ook geen spannend blog, maar gewoon een beschrijving van een simpele mooie vrijdag met een gouden randje!

IMG-20160401-WA0004 12519112_1304781012881912_394432567_n 20160401_144015

Hits: 88

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.