Hoezo Grieks????

Degene die de vorige blogjes hebben gelezen weten het wel maar we zijn dus op Kreta,. we zijn dol op dit Griekse eiland,  houden van de locatie waar we een appartement hebben gehuurd voor bijna 3 weken, genieten van het weer, de stranden en we zijn vooral dol op de mensen hier. Natuurlijk zijn het over het algemeen Grieken, maar echt niet alleen maar…Vandaag hebben we een boottocht met de Black Rose gemaakt een zogenaamd piraten schip, zeewaardig en zeker indrukwekkend en terwijl we daar opzaten moest ik opeens denken aan een soort Ark van Noach, maar dan net even anders. Zonder dieren, behalve de varkenslapjes en kip filetjes op de BBQ. De mensen aan boord kwamen echt overal vandaan en de bemanning was volgens mij deels Grieks en deels Albanees.

We genoten allemaal van de voornamelijk Spaanse muziek, met hier en daar een James Brown nummer er door heen. Verschillende passagiers hadden i.p.v. raki een blikje Heineken in hun handen. De boot zelf droeg een piraten vlag in plaats van de Griekse.

piraat 5
Engels ontbijt bij Italiaans restaurant met de piraten boot in de verte.

Onderweg naar de boot, we moesten hiervoor door Chersonisos, reden we onder meer langs de Friet van Piet en hebben we aan zee heerlijk ontbeten  met een Engels breakfast bij een Italiaans restaurant.

piraat 7
Familie uit Israel met piraat

Nu ik er dus over nadenk……….wat een vreemde mengelmoes van alles eigenlijk! Aan boord waren heel veel verschillende nationaliteiten, Toch zag ik dat iedereen op dezelfde manier reageerde en genoot en heel vanzelf sprekend vielen bijna alle verschillen (ondanks de soms fikse taal barrières) meteen weg en werden we voor deze dag één met de Griekse en Albanese piraten op de boot. piraten 4

O.k. je vaart door de Griekse zee en langs de Griekse kust, de bemanning spreekt met elkaar Grieks maar dat is het eigenlijk wel als ik heel eerlijk ben. Heel toeristisch, dat wel, maar goed verzorgd, leuk geacteerd en een fantastisch zeewaardig piraten schip wat zijn weg zocht door de best heftige blauwe golven. En heel eerlijk? Wij hebben er van genoten! Go with the flow………..en het alles wat je ziet en meemaakt omzetten in positiviteit, werkt echt en is een stuk leuker!

boot
Piraten boot vanaf het strand vandaag op de foto genomen met ons er op

Eigenlijk zijn we niet zo voor de toeristische toestanden en eten niet bij de Friet van Piet. Die hebben we waar wij zitten ook niet eens. Wij zelf proberen het allerliefst wel die restaurants te bezoeken die het authentieke  griekse eten hebben en even natafelen onder het genot van fruit en raki met de eigenaren.  We gaan ook graag door de bergen om daar authentieke griekse dorpjes te bekijken ipv zitten op het terras van Hof van Holland, in  een kustplaats verder op. Maar heel eerlijk, wij hebben er totaal geen moeite mee om een Ierse of Engelse pub op Kreta te bezoeken, vaak hangt daar een hele leuke sfeer en voor de avonden vinden wij dat heerlijk. Maar we vinden het dan toch het allerleukst wanneer we daar in gesprek met de locals raken. Of dat nou Grieken of Albanezen zijn maakt niet zoveel uit, als ze hier maar wonen en het gesprek maar interessant is.

Maar vandaag zaten we dus op de piraten boot met heel veel verschillende nationaliteiten;

De man uit Israel die zonodig moest vissen met zijn hengel en vervolgens zijn haakje met wurm op het bord van een jong Nederlands stel liet belanden, Het stel zat vervolgens in een slappe lach angstvallig het haakje in de gaten te houden onder het eten.

De dikke witte Amerikaan die volgens zijn vrouw bij de FBI werkt (bijzonder dat zij dit vertelde, vraag mij nog steeds af wat wij met die informatie moeten)  ik had hem ingeschat als gezellige hotdog verkoper, maar ja een mens kan zich vergissen. Deze amerikaan die dus in zijn rode zwembroekje de hele tijd stond te dansen voor onze neus met zijn klokkenspel duidelijk zichtbaar heen en weer bengelend in het knal rode iets wat te ruime soort Dries Roelvink broekje opgetrokken tot zowat aan zijn navel, Grappig maar niet echt smakelijk 🙂

Het Franse ondeugende jongetje die net als de piraten elke keer in de touwen wilde klimmen en de dans bewegingen van de piraten na deed op relingen en randjes, terwijl zijn pappie het zweet op zijn voorhoofd had staan omdat hij hem niet in het gareel kon houden.

De grote Rus die duidelijk last had van de golven en steeds stiller en stiller werd en vervolgens lang op de WC bleef,

Het Duitse stel dat stevig in het witte vlees,  boven op het dek elkaar steeds maar weer zaten in te smeren met een vettige olie (leek wel olijfolie) ze konden zo op de BBQ,

De Engelse meisjes die zich opgetut hadden alsof ze naar de nachtclub gingen ipv een zee tochtje te maken en in hun fluoriserende bikinis de aandacht van de piraten probeerde te trekken,

De Nederlanders die zorgden dat ze toch echt wel de beste plekken hadden (ja wie zouden dat nou geweest zijn),

De Ieren met hun in en in  witte huid en rossige wapperende haren luidruchtig aan het bier,

piraten boot 2
Twee van de vele piraten

De Engelsen met hun tattoos en lange jurken en luide stemmen.

Het Israelische gezin dat volledig aangekleed braaf op de kip filet zat te wachten terwijl de rest in zwemkleding aan de varkens karbonaadjes zat te kluiven. Na het eten lieten zij als enige de borden staan, daar was immers het personeel voor.

piraten boot 1
Haven van Sisi
piraten boot 3
Piraat klimt naar de nok.

De bemanning was druk bezig ons te entertainen en langzaam zag je dat iedereen er steeds meer van genoot, er werd gedanst, gelachen, geklapt en min of meer meegezongen en de sfeer was optimaal. Al had ik soms het idee dat we voornamelijk lachten om elkaar, iedereen had plezier en daar gaat het uiteindelijk om!

De boot trekt heel veel aandacht door zijn formaat, uitstraling, bemanning en ietwat luide muziek, welke we altijd horen wanneer we aan het strand liggen wanneer de boot voorbij komt, maar waar je vreemd genoeg aan boord bijna geen erg in hebt. Wanneer ze het kleine plaatsje Sisi binnenvaren doen ze dat op de muziek van de Pirates of the Carribean en ik moet zeggen, het is zo kitsch als het maar kan maar wel erg indrukwekkend en zeker leuk om een keer mee te maken. Het trekt ook heel veel bekijks aan de kust wanneer de boot de haven in manouvreert.  Kortom het was weer een leuke, bijzondere vakantie dag. Maar Grieks? Uhhhh………heel eerlijk?  Vandaag, behalve het weer……..neeee, helemaal niet!

Hits: 158

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.