Website voor de oma’s van nu.

cropped-cropped-DSCN0040-1.jpgHallo allemaal!

Allereerst van harte welkom op deze slechts een paar weken oude website, blader maar eens door de pagina’s (inhoud staat links en/of  boven deze pagina) er is nu al genoeg te lezen en te zien. Wel ben ik nog steeds bezig met de website te perfectioneren en steeds leuker en interessanter te maken. Dit is de eerste keer dat ik een website heb gemaakt en beheer, dus alvast bedankt voor jullie geduld! Ik hoop dat jullie hier regelmatig een bezoekje brengen want er zal  minimaal wekelijks een nieuw blog zijn,  mijn (ongezouten) mening over uiteen lopende zaken en heel regelmatig iets nieuws op de andere pagina’s geplaatst worden. Reacties zijn van harte welkom!

Mag ik mij zelf even voorstellen?20150501_154150

Oma van nu…………..

Daar gaan we dan: Volgens mijn paspoort ben ik een stuk ouder dan ik me zelf meestal voel (uitzonderingen daar gelaten) en sinds 30 december 2014 ben ik de trotse en gelukkige oma van een kleindochter. Ik ben dus de oma van Lisa.

 Sinds ruim 8 jaar ben ik (op eigen verzoek en toen  in goede harmonie) gescheiden na een huwelijk van bijna 30 jaar. Uit dit huwelijk zijn  2 prachtige kinderen voort gekomen. Een zoon, inmiddels 32 jaar (de vader van Lisa)  en een dochter van nu 28 jaar. Met heel veel vallen en weer opstaan ben ik, aan een totaal nieuw leven met een andere partner (een oude liefde uit 1975, oude liefde roest niet) begonnen. Een druk, heel druk, maar een leuk, zeker nooit saai en wel vaak verrassend, maar een heel gelukkig leven mag ik wel zeggen!

Ik ben al sinds 2009 een soort van “bonus” oma van de prachtige en lieve twee kleindochters (11 en 7) van mijn huidige partner.  Deze twee prinsesjes wonen ergens anders en helaas zien wij ze daarom niet zo vaak. Maar wanneer we ze zien, dan proberen we er quality time van te maken en genieten dan des te meer. Lisa woont slechts 5 minuten bij ons vandaan, dus dat is helemaal heerlijk!

Ik was eerst een werkende mamma en dat is nu dus overgegaan in een werkende oma, ik werk al bijna 20 jaar (part time) bij dezelfde werkgever op een kantoor in Amsterdam.

Het is mij opgevallen in mijn momenteel zeer drukke en bewogen sociale leven, dat er heel wat vrouwen van mijn generatie inmiddels oma zijn of gaan worden. Ik ben zoals ze dat noemen van de generatie BabyBoomers. Zij zijn net als ik, over het algemeen ook vaak dus  drukke, ondernemende en zeer zeker midden in het leven staande vrouwen/oma’s.

 Deze vrouwen voldoen over het algemeen niet aan het beeld wat er van oma’s is. Regelmatig zie ik ze terug op feestjes, terrasjes of evenementen en dan ontpoppen sommige van deze oma’s zich  zelfs als ware  levens genieters (vaak zelfs een soort van feest beesten hahaha). Ze zijn immers in de eerste plaats vrouw en willen zelf ook van het leven genieten (als ze dat gegeven is) en dat doen ze dan ook! Een dag later zie je ze stralend als trotse oma weer keurig achter de kinderwagen lopen, genietend en zorgzaam met hun kleinkind omgaan. Dat contrast is prachtig en past gewoon!

Over het algemeen zijn het dus  goedverzorgde en midden in het leven staande vrouwen. Velen van hun werken buitenhuis, hebben een druk sociaal leven, passen ook vaak daarnaast nog op, maar vergeten zeker niet zelf ook te leven! Ook de vrouwen die niet buitenhuis werken om welke reden dan ook, vervullen vaak een belangrijke rol door o.a. regelmatig op te passen om hun eigen kinderen te ontlasten en deze daardoor bijvoorbeeld met een gerust hart naar hun werk kunnen gaan. Allemaal even belangrijk! Deze oma’s, al dan niet buitenhuis werkend, zijn tegenwoordig vaak zelfverzekerd, goed gekleed, jong van hart en hebben een duidelijke mening en visie op het leven. Ze staan midden in het leven en zitten niet achter de geraniums, tenzij dit met een lekker wijntje en een goed gesprek is. Ik durf te zeggen dat ik daar dus één van ben.

Geen bloemetjesjurk, watergolfje, makkelijke schoenen, haakwerkje………….maar leren jack, modern kapsel, spannende laarzen en Iphone.  Als je begrijpt wat ik bedoel. Niks mis mee hoor,  met die bloemetjesjurk, dat watergolfje, de makkelijke schoenen en het haakwerkje (kan allemaal zeer comfortabel zijn) maar deze gebruik ik nu (overigens met alle respect) als beeld vorming voor de  “stoffige,” maar lieve rustige oma, zoals deze in de boeken  vaak voorkomt.

brei

Ik wil hier laten zien dat er een hele nieuwe generatie oma’s is, dus de liefhebbende oma zoals we haar kennen, maar dan wel eentje met een ander en pittig sausje! De BabyBoomer oma’s!

De Oma’s Van Nu !!!

vechten

Veel plezier op mijn website, ik zal mijn best doen om jullie (en mezelf natuurlijk) te vermaken hier mee! P.S. Liken jullie ook mijn FB pagina en volgen jullie mij op Twitter en Instagram?

Oma van Lisa

 

Hits: 296

5 gedachten over “Website voor de oma’s van nu.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.