Eerste blog oma van nu

baby-boomers1

Het allereerste blog van een oma van nu…………de oma van Lisa,

Ik ben van de generatie baby boomers en ik weet dat er heel veel vrouwen van rond mijn leeftijd nu oma zijn of oma gaan worden. Toen ik vorig jaar zomer hoorde dat mijn oudste zoon en schoondochter een baby zouden krijgen, ging er eerlijk gezegd eerst een schok door mij heen. Ik was al een soort kado oma van de twee kleindochters van mijn huidige partner en dat vond ik prima en leuk, al zien we ze niet zo vaak simpelweg omdat ze niet in de buurt wonen. Maar nu oma van het kind van mijn kind? OMG…………dat was even wennen!

Mijn zoon en schoondochter waren al geruime tijd gek op elkaar en hun leeftijd (rondom 30) was al helemaal geen probleem. De zwangerschap was echter wel ongepland en mijn zoon was helaas wel even zonder werk dus dat baarde wel de nodige zorgen, daarbij, ze woonden ook nog eens veel te klein…………..maar verder………..ach …….natuurlijk was de kleine, ondanks deze problemen, van harte welkom en samen besloten we er alles aan te doen “no matter wath” om de baby (zelfs voor de geboorte) nooit het gevoel te geven dat dit niet zo zou zijn.

Dus na de eerste schok, kwam de warme en grote blijdschap om het wezentje dat in mijn geliefde schoondochter groeide. Wel riep ik meteen tegen een ieder die het maar wel of niet wilde horen, dat ik er natuurlijk heel erg blij mee was, maar absoluut niet zo een obsessieve oma wilde worden die alleen nog maar over haar kleinkind kon praten en iedereen foto’s onder de neus duwt. Daar werd toen een beetje smalend op gereageerd door mijn omgeving met regelmatig de opmerking: “whaaaa……..jij wordt vast de ergste!”.1409425078466

Toen mijn schoondochter en zoon door middel van een taart die ik mocht aan snijden lieten weten dat het een meisje zou worden met daarbij meteen de mededeling dat ze haar min of meer naar mijn moeder en mij zouden vernoemen………….smolt ik! Vernoemen vond ik altijd vreselijk, maar zij hadden gekozen voor de naam Lisa en daar zit een stukje van mijn ma (nu omie genoemd) en mijn eigen naam in, zo leuk gevonden en zo een mooie naam! Tadadada daar ging ik al, meteen al trots als een ouwe aap terwijl het arme schaapje nog niet eens geboren was hahahaha.

Einde van mijn eerste blog…………tot snel!

Hits: 118

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.