O,k, …………ik beken!

O.K. ik beken…………ik drink wel eens wat, ik rook, ik ga wel eens naar de kroeg, ik ga graag stappen, maar er is meer en wat jullie na dit blog van mij vinden? Ach ik heb toch al gezegd, ik ben wie ik ben en ik ben een oma van nu en een vrouw van nu! Dus dat………

Sommige dingen zijn gewoon “not done”, maar worden wel degelijk door heel wat mensen al dan niet stiekem (graag) gedaan. Een beetje zoals neuspeuteren en winden laten, we doen het allemaal zogenaamd nooit…jajajaja, maar o.k. het is en blijft “not done” en daar praten we dan ook liever niet over.

Maar andere dingen zijn ook in de ogen van velen (zogenaamd) “not done” hoor, van sommige mensen “mag” je ook niet toegeven  dat je enkele voor hun “not dones” toch wel graag doet.  Doe je dat wel dan dan hebben ze vaak hun oordeel al snel klaar.pokemon vliegen

Denk bijvoorbeeld aan het kijken naar Utopia, nou wanneer je vertelt dat je het gewoon heerlijk vindt om dat elke dag te kijken (meestal via programma gemist op zo een momentje dat je even alleen zit en er dan niemand door heen kletst, met name hoe stom dit is, waardoor je het gewoon niet meer kunt verstaan en volgen).

Of het vangen van Pokémons, nou wanneer je dat vertelt krijg je toch een hoop negativiteit over je heen! Of minstens een meewarige blik. Gek genoeg zie je wel heel veel volwassene (ja ook de oudere volwassene) met een onschuldig gezicht,  quasi zogenaamd wat anders doen op hun telefoon in de buurt van de Pokémon stops.

Het genieten van de muziek van Leonard Cohen, wanneer je dat zegt dan heb je kans op drie reacties: “geen idee wie dat is, dus is vast iets van vroeger, dus ouderwets”, of “jemig wat een vreselijke muziek is dat en wie luistert daar in hemelsnaam nou naar?” en dan de eerlijke (be)kenners die pas nadat jij hebt verteld hoe geweldig je hem vindt,  zeggen dat ze hem ook geweldig vinden en je zelfs benijden omdat je 4 jaar geleden naar een concert van hem bent geweest in Amsterdam.

Maar ik……..ik beken, daar komen mijn drie “not dones”, ik heb er vast meer maar ik vind dit wel even genoeg zo!

Utopia, ach gewoon lekker om naar te kijken, de ene keer wat leuker dan de andere en wanneer je het volgt van af het begin gaan de karakters steeds meer leven en heb je een eigen voorkeur voor of afkeer van sommige bewoners. Een half uurtje per dag is meer dan genoeg en heel eerlijk ik mis er geen aflevering van (leve programma gemist). Ik weet zeker dat er heel veel mensen ook graag naar kijken, alleen dat eerlijk bekennen is blijkbaar een ander verhaal. Het is zo een typisch “not done” dingetje. Nou, dat heb ik met Boer zoekt vrouw, daar gaan al mijn allergie ventieltjes van open staan, maar ik zal niemand veroordelen die dat nou juist weer geweldig vindt. Ieder zijn meug, dus mij hoor je daar niet over!

utopia cloud word

Maar wat mij mateloos irriteert dat dit opeens zo een “well done” dingetje is………..schiet mij maar lek, het ge-emmer over die (excuse me) geile boer Geert en zijn escapades en dan die quasi “o,o, ik ben zo aardig en onschuldig”  presentatrice, waar van bij mij de tenen in de kramp schieten. Sorry, maar dat snap ik dus niet. Ik heb er een paar keer naar gekeken met kromme en verkrampte tenen, want anders heb ik ook geen recht om er een mening over te hebben, vind ik. En vond het echt op zijn zachts gezegd heel verschrikkelijk! boer-zoekt-vrouw-6016Maar vinden jullie het wel leuk? Ga jullie gang, heel veel kijk plezier, maar veroordeel mij dan ook niet op dat half uurtje Utopia per dag graag! En o ja,  ik hou geen hele discussies over Utopia bij de koffie machine op kantoor, zoals anderen over boer zoekt vrouw, dus dat!

Pokémon go? Bij heel veel mensen Not done! Tja, ook daar kun je pas een mening over hebben wanneer je weet wat het nu eigenlijk is. Ik zat een paar weken geleden op het terras met een aantal mensen en vroeg mij af waar die grote hoeveelheid wandelaars nou opeens vandaan kwam. Het bleek dat bij ons in de Haven heel wat Pokémon stops zijn en daar kwamen en komen nog steeds grote groepen mensen (jong en oud) op af. Ik vertelde dat ik er wel over gehoord had, maar geen idee had hoe het werkte.pokemon lopers

Het bleek al snel dat om mij heen een groot aantal terras bezoekers ook aan Pokémon go deden en het gewoon vanaf het terras speelde. Tja, dan vraag je of ze het bij jou ook willen installeren en met een beetje hulp vang je je eerste Pokémons. Ik moet bekennen, ik vond het wel grappig!

pokemon beeldscherm

Ik ben er niet heel fanatiek mee, snap heel veel dingen er van ook (nog) niet, maar  heel eerlijk, wanneer ik een Pokémon stop nader, pak ik toch snel mijn telefoon en ga heel even snel er mee aan de slag, vang ballen en andere items en de Pokémons die daar meestal rond zwerven.

Ik ben na al die weken pas op level 10, dus insiders weten dat dit niks voor stelt. Met mijn telefoon rondlopen zoals vele andere doen en voor het hoger komen in de levels noodzakelijk is, daar doe ik verder niet aan mee, behalve zoals ik al hierboven heb toe gegeven, in de buurt van een Pokémon stop, dus ik ben geen echte fanatieke of serieuze Pokémon vangster.

Grappig detail is wel, dat ik tegenwoordig heel veel mensen zie wandelen, ook veel jeugd gezamenlijk de straat zie opgaan, i.p.v. achter een scherm thuis gamen. Pokemon straatLaatst liep ik op mijn telefoon te kijken en een paar jongeren die samen gezellig in de haven zaten, spraken mij aan. Ze vertelde dat er een bepaalde Pokémon in de buurt zat en vroegen of ik hem al had. Gelukkig begreep ik wel wat ze bedoelde en we raakten even in een heel grappig en gezellig gesprek. Heel eerlijk, dat vind ik nou toch wel weer leuk hoor!

Natuurlijk gaan er ook stemmen op dat het met name gevaarlijk is, omdat iedereen op zijn schermpje loopt te kijken, ook in het verkeer. Tja, daar zit wat in, maar of het nu echt zo heel erg is, dat betwijfel ik een beetje. En dat er mensen verzamelen op plekken waar het minder wenselijk is, omdat daar Pokémons zouden zijn. Ach ja, zo is er overal wel wat op te zeggen en wanneer je de Pokémon zoekers niet binnen wil hebben,  dan is daar ook wat aan te doen. verbodenpokemonvangenHet is een hype en zal heus ook wel weer overgaan, maar ik zie er geen echte negativiteit in en schaam mij er ook echt niet voor! Dus ik beken! Ik ben dus ook een beetje,een klein beetje een Pokémon go aanhangster, al is het op amateur niveau.

Leonard Cohen? Tja, iedereen kent wel liedjes door hem geschreven, alleen weten de meeste dat niet eens. Bekend voorbeeld is Hallelujah, dat kent iedereen, maar is door Leonard eerst bekend geworden. En zo zijn er zo veel bekende en minder bekende liedjes die door hem zijn geschreven of gezongen waarvan de meeste niet eens weten dat ze bij hem vandaan komen. Leonard tekstIk vind zijn zware en rustige stem heerlijk en zijn Hallelujah nog steeds de aller beste uitvoering.leonard olympisch stadion

Zijn concert in het Olympisch stadion in Amsterdam (2012) was niet voor niets compleet uitverkocht en een meer dan fantastische ervaring. Ik had het voor geen goud willen missen. En toch, wanneer je het over hem hebt, is dit voor heel wat mensen in mijn omgeving een “not done ding’. Ook hier beken ik graag dat ik er van hou en een grote fan ben! Punt! En weet je? Ik ben niet alleen hoor, ik kom er alleen wel eerlijk voor uit, dus dat. Leonard Cohen in Olympisch stadion

Dus als iets “not done” is, nou dan is het zo voor een ander, maar wanneer ik het leuk vind dan is het voor mij dus gewoon een “well done”!

Hits: 318

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.