Heimwee, luxe, nostalgie en genieten, weekendje weg geweest

Vorige week zijn we samen met goede vrienden en hun 2 hondjes een lang weekendje weg geweest.  We wilden alle vier een keertje samen er gewoon even uit. We kwamen in Lommerbergen terecht omdat alleen daar nog een redelijk betaalbaar huisje vrij was in het hoog seizoen, waar we de hondjes mee naar toe mochten nemen. Het was een tripje terug in de tijd……..lommerbergen hondjes

Hoezo een tripje terug in de tijd? Zullen jullie je waarschijnlijk afvragen. Nou, toen we arriveerden op het park (een onderdeel van Landal) had ik al direct een deja-vus. Een deja-vus met al die keren dat ik het toenmalige Center Parcs (of Sporthuis Centrum, what ever) heb bezocht met mijn kinderen die toen nog klein waren. Elk jaar bezochten we in de winter maanden weer een ander park en sommige parken meerdere malen omdat we het een leuk park vonden. Dat was altijd weer een leuk uitje, met als hoogte punt de “echte” open haard en natuurlijk het zwembad.lommerbergen bollo

Nu kwamen we daar aan met vier volwassenen, wel met de twee hondjes maar dit keer, de aller eerste keer overigens, zonder kinderen. We gingen ons melden bij de receptie en al snel ontdekte ik hoe relaxt wij het eigenlijk hadden toen ik al die jonge gezinnetjes om ons heen zag.auto bepakt

Over bepakte auto’s. met kinderwagens, kinderfietsjes etc. stonden om ons heen. Wij hadden slechts één koffer per 2 personen en wat losse tassen meer niet. Het inchecken ging vlekkeloos, zeer aardig en humor vol personeel overigens en we begaven ons met de auto’s naar het aangewezen huisje. Rijdend over het (verder auto vrije) park, was het echt een tripje terug  naar toen. De huisjes en het park zelf hadden nog steeds diezelfde uitstraling als meer dan 30 jaar geleden. Je zou kunnen zeggen misschien wat gedateerd, maar wel zeer goed verzorgd en heel eerlijk ik vond het wel wat hebben.lommerbergen huisje

Ons huisje lag in een glooiend bos landschap en toen we deur opende, stapte ik helemaal terug in de tijd. Het was schoon en compleet, weliswaar nu met een magnetron en een flat screen, maar verder nog net als toen,  inclusief het door met name mijn zoon ooit zo geliefde open haardje. Dit keer riep er echter niemand onophoudelijk: “Mag hij aan?”  En even moest ik glimlachen, ik zag mijn zoon weer voor me, zittend er voor met zijn zusje naast hem, beide met glimmende oogjes kijkend naar de vlammen. Voorzichtig porrend in het brandende haardblok met een stok.

Ons huisje van nu had twee slaapkamers, ééntje met drie bedden waarvan één stapelbed en ééntje met een twee persoonsbed. Hahaha, tja daar moesten we toch even om lachen, dat hadden we bij het boeken even niet gezien. We wilden er om tossen. Maar onze vrienden “offerden” zich op, dus wij hadden het tweepersoonsbed. Problem solved. Het weekend kon beginnen!lommerbergen open haard

We pakten de boel in no time uit en gingen heerlijk aan de koffie op ons terras. Ik dacht terug aan al die keren dat we hier met een heel gezin (inclusief hond) arriveerden en dacht aan het ongeduld van de kinderen om naar het zwembad te gaan. Nu was er niemand die ergens om zeurde, laat staan om het zwembad. Al was het op dat moment ergens rond de 29 graden. Maakten wij  ons alleen maar “druk’ over het vullen van de ijskast en meer niet  We dronken onze koffie terwijl we zwijgend keken hoe de gezinnetjes al dan niet met badtassen langs ons huisje liepen, met hier en daar een huilend kindje er tussen of een ( min of meer stiekem,) naar Pokémon zoekende volwassene.  We waren alle vier heerlijk verzonken in onze eigen gedachten, met af en toe een corrigerende waarschuwing gevend aan de twee hondjes die af en toe aansloegen. Hoe relaxt is dat?

Affijn, de koffie was op en we besloten even over het park te gaan lopen richting de supermarkt. Het park is echt een waar paradijsje voor kinderen er is zoveel voor ze te doen en alles goed onderhouden ook. lommerbergen parc plazaWe arriveerden bij het Park Plaza waar de restaurants, terrassen, winkels, speelhal, indoor speelplaats, bowlingbaan etc. en natuurlijk het zwembad zich bevinden. We zagen daar ook Bollo de mascotte van het park (hoe warm moet die het gehad hebben pfff) en we keken even naar de animatie die daar voor de kids plaats vond.  Stiekempjes heel blij dat we er niet bij hoefden te zitten. Vulden onze boodschappen kar, zochten  alvast een restaurant voor de avond uit en gingen relaxt weer naar het huisje om de ijskast te vullen en weer te relaxen.lommerbergen cocktail lommerbergen radler

Natuurlijk hebben we daar ‘s avonds na het eten ook een terrasje met live muziek gepakt, het was die avond nog 28 graden dus een koud drankje was onontbeerlijk. Heerlijk was het kersenbier, echt een genot!  In tegenstelling tot de meeste terras bezoekers, die steeds moesten opspringen voor hun kids, lieten wij de boel de boel en zaten heerlijk onderuit mensen te kijken en te genieten van elkaar en ons drankje. Weer zo relaxt.

Twee keer hebben we het zwembad ongeveer een uurtje bezocht en genoten van het feit dat we gewoon lekker ons gang konden gaan. Ik zag de kinderen genieten en de ouders beschermend er om heen of er achter aan rennen, ik zag hun ogen schieten van de ene naar de andere kant en herkende het zo. Het enige wat ik kon bedenken…………..dat had ik vroeger ook, was meestal heel erg leuk.  maar ook zo vermoeiend en toch had ik het voor geen goud ter wereld willen missen.  Maar nu? Nu hoefde ik even helemaal niks. Even, heel even kwam er een vaag vreemd gevoel van heimwee, een beetje een brok in mijn keel zelfs. Maar dat maakte al heel snel plaats voor het gevoel van vrijheid, want wat hebben wij genoten van de luxe dat wij nu gewoon  in dat zwembad konden doen wat wij wilden. En weet je wat zo fijn is? Wanneer ik dit toch weer wil beleven, in het zwembad zijn met kinderen, het genieten van hun plezier, dan neem ik toch gewoon mijn kleindochter of mijn twee “kado” kleindochters een keer mee. Hoe luxe is dat?lommerbergen zwembad

Verder als een dagje Roermond en twee keer naar het zwembad zijn we dit weekend niet gekomen. We hebben puur genoten van elkaars gezelschap, lekkere drankjes, eten, wat gedobbeld en goede gesprekken met af en toe een lekkere lachbui, met name om het meegebrachte nep ei en de (door mijn partner, sorry schat) mislukte gekookte eieren.lommerbergen eierenKortom, wij hebben ons heerlijk vermaakt en het heeft ons aan niets ontbroken, behalve een paar ligbedden of lekkere standen stoelen voor op het terras bij het huisje, dat had perfect geweest, met name met het mooie weer wat we hadden. Maar dat is maar een klein detail.lomeerbergen pondje

Onze conclusie is dan ook dat Landal Lommerbergen een goed onderhouden en heerlijk park is, vooral voor mensen met kinderen, maar heel eerlijk ook een prima plek om eens even te genieten van het niets moeten. Een mooie uitval basis om in de omgeving eens rond te kijken.

En ik persoonlijk? Natuurlijk zou je een luxer verblijf kunnen boeken of een heel verzorgd weekend. maar dit was echt leuk om weer een keer te doen. Ik heb in ieder geval,  af en toe heerlijk terug gezwijmeld naar de tijd dat ik er zelf met mijn kinderen zo graag kwam. Ik heb gewoon genoten van een heerlijk relaxt weekend met mijn partner en twee hele goede vrienden met hun lieve hondjes.  En ik weet heel zeker dat zij dat ook hebben gedaan. Het feit dat je het gewoon kan doen en zo kan genieten. Dat is toch pas echt een luxe?

Hits: 268

Een gedachte over “Heimwee, luxe, nostalgie en genieten, weekendje weg geweest”

  1. Zo herkenbaar weer ……. Onlangs met mijn kleindochter een dagje naar de Eemhof geweest en de hele dag in het zwembad geweest en letterlijk niet uit het water te krijgen die kleine meid …… Alle beelden kwamen terug uit de tijd met mijn kids toen ze klein waren ……… ALtijd leuk en genieten !
    Oma en kleindochter waren aardig moe eind van de dag maar zeker voor herhaling vatbaar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.