Als haar blik had kunnen doden…………….Grazy Granny op Ibiza deel 1

“Geen oog deed ik meer dicht” sprak zij emotioneel. “Nachten lang heeft het mij wakker gehouden, ik dacht dat ik gek aan het worden was en ik raakte uitgeput en angstig, in mijn eentje in dat berg huisje op Ibiza”…….mijn aandacht had zij weer volledig te pakken, wat was er dan gebeurd?

Zoals al voor mijn eigen vakantie naar Kreta met haar was afgesproken, hebben wij van de week via Skype contact gehad. Grazy Granny op Ibiza en ik weer veilig en wel gewoon thuis.dodelijke-blik-11

Het was wel weer even vreemd om haar op deze manier te zien, maar we waren allebei duidelijk in beeld en ook allebei lekker bruin. “Je ziet er goed uit” waren mijn eerste woorden, waarop zij over mij hetzelfde zei. “Heb je het fijn gehad?” vroeg ze en ik beaamde dit volmondig, vertelde wat kleine ervaringen en zei toen: “Genoeg over mij, ik ben stik nieuwsgierig hoe het jou op Ibiza vergaat, dus vertel!”.

Ze nam een slokje van haar glaasje wijn en stak een sigaretje aan, verschoof iets en keek diep in de camera van haar laptop.  Ze zag dat een haarlok niet goed zat en frummelde wat aan haar haar. Ze haalde even diep adem en zei: “Weet je wat het is?” hahaha, dat was weer dat typische Grazy Granny zinnetje wat meestal vooraf ging aan een mooi verhaal of een mooie conclusie van haar. Ik ging er eens goed voor zitten, nam ook een slokje en een sigaretje en zei: “Nou? Steek maar van wal, wat wil je kwijt?”.dodelijke-blik-12

“Nou, weet je wat het is? De vorige keer zat ik hier in een appartement met mijn kinderen en kleinkinderen en nu moest ik maar afwachten wat mijn grote vriend hier voor mij geregeld had. Een beetje spannend vond ik dat wel. Eerst had hij een hotel kamer midden in de drukte voor mij,  dat was even leuk, maar toch niet echt ideaal, ik hou best van drukte, maar alleen wanneer ik deze zelf op zoek. Hij merkte dat ik het niet echt heel geweldig vond en hij kwam opeens met een idee, een tante van hem had een huisje op de berg en er waren daar meer huisjes te huur, waarvan er ééntje binnen een paar dagen voor langere tijd vrij kwam. De huisjes staan los van elkaar met een aantal meters er tussen, zodat iedereen wat privacy heeft. Aan de rand van het complex is ook een klein zwembad en er loopt een redelijk begaanbaar pad rechtstreeks naar het strandje in de buurt. Nadat hij mij had verteld dat hij regelmatig zijn tante ophaalde en mij dan ook mee kon nemen om boodschappen te doen etc. Leek het mij wel wat.”scooters6

“We gingen samen het complex bekijken en het lag niet echt ver van alles af, dus met een scootertje kon ik mij vrij bewegen en wanneer ik de drukte zat zou zijn, huppa met het sootertje terug naar mijn eigen tijdelijke stulpje op de berg. Ik fantaseerde er al op los. Eenmaal daar aangekomen, werd ik helemaal blij, schattige huisjes met een tuin setje voor de deur, de mijne had zelfs een hangmat en prachtig uitzicht. Ik was meteen verkocht! Betaalbaar was het ook, dus ik kon het helemaal zelf regelen. Dan hoef ik tegen niemand dank je wel te zeggen, wel zo prettig. De huisjes zijn summier ingericht, maar alles wat je nodig hebt, zit er in. Nu nog even kennis maken met zijn tante, scooter huren en over een paar dagen mijn spullen deze kant op en ik kon gaan genieten!”dodelijke-blik-6

“Enthousiast ging ik vervolgens met hem mee naar een huisje een klein stukje bij het mijne vandaan, ik huppelde bijna van plezier. Als een klein kind zo blij, wat was dit geweldig leuk. Ik was ook heel benieuwd naar zijn tante. We arriveerden al heel snel bij nog zo een leuk huisje, waarvan alles echter pot dicht zat. Vreemd, want er was juist een heerlijk briesje wat je lekker door je huisje kon laten waaien. Dit zag er verlaten uit. Is er wel iemand vroeg ik hem? En hij haalde zijn schouders een beetje op en vertelde dat zijn tante Agaath een soms beetje zonderling kon doen, maar wel heel lief was.”

Ze valt heel even stil, neemt nog een slokje en kijkt weer in de camera. Ik kijk haar ook aan en zeg: “Je maakt mij wel nieuwsgierig hoor, wat is het voor een vrouw?” Ze zucht diep en gaat verder: “Nou, dat vroeg ik mij dus ook af, maar stond er volledig open in hoor, in deze ontmoeting, ik wil altijd graag zelf een conclusie trekken over wat voor vlees ik in de kuip heb. We stonden voor de deur en hij riep haar naam en opeens hoorde ik van binnen een antwoord komen waarvan ik dacht dat ik het niet goed had verstaan.  Het bleek dat ze heel kribbig had geantwoord met de opmerking dat ze te druk was en absoluut niet gestoord wenste te worden. Waarop mijn grote vriend  een beetje verbaasd liet weten dat hij het was en opeens ging de deur met een ferme zwaai open. Een klein fragiel vrouwtje op flinke leeftijd kwam te voorschijn.”  Tante Agaath vloog haar neef om zijn nek en zei: “Jongen toch, we hadden toch niets afgesproken? Ik wist echt niet dat jij het was hoor!”, ik dacht nog bij mijzelf: wat schattig, ze is echt gek op hem. Maar opeens kruist de blik van tante Agaath de mijne en haar hele lieve gezicht veranderd in een zuur en hard masker. Ik schrok er van…..”

32723010 - evil black female alien, vampire or zombie eyes. dirt make up. macro. halloween theme

“Ze bleef naar mij kijken, terwijl ze op heel vriendelijke zoete toon  aan hem vroeg wie ik was. Nadat hij had uitgelegd dat ik zijn goede vriendin uit Nederland ben en voorlopig op Ibiza zal blijven, zei ze: O, wat dolletjes! Welkom! Maar de blik die ze mij daarbij gaf, was op zijn zachtst gezegd……………….dodelijk…………….”

Ze zucht weer en leegt haar glas, ze vertelt mij een heel verhaal. Maar dit is te lang voor één blog, dus binnenkort meer……………….

Hits: 242

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.