Opeens besefte ik dat ik er uit zag als een wilde heks……Grazy Granny op Ibiza deel 8

Ik schuif heen en weer op mijn stoel voor de laptop, kijk haar via de skype verbinding aan en vraag, super nieuwsgierig geworden, aan haar, waar die harde klap die zij hoorde,  door veroorzaakt was.  Ze kijkt terug en vertelt met vuur in haar ogen: “Dat zal ik je vertellen, ik schrok eerst zo erg dat ik even verstijfde en toen dacht ik, nu is het genoeg geweest en ik pakte het eerste en beste wat ik zag, dus een bezem en vloog op het geluid af…..”.dodelijke-blik-161

“Het geluid kwam van achter het huisje en ik wilde dit keer meteen optreden, dus het eerste wat voor mijn handen kwam was die bezem. Gewapend met mijn bezem ging ik snel op het geluid af, hield de bezem in de lucht om er een flinke mep mee te kunnen verkopen en ging schreeuwend ‘wat moet dat? ‘ de hoek om achter het huisje. Daar lag Pablo, de onderhoud meneer van het complex en voor hem lag een open gevallen gereedschapskist waar het één en ander aan gereedschap uit was gerold tegen mijn scooter aan. Pablo schrok zich duidelijk een hoedje van mij en zei in gebrekkig engels dat hij ergens over was gevallen. Ik stond nog verbijsterd naar hem te kijken met de bezem nog steeds boven mijn hoofd, toen ik opeens J.J. hoorde roepen”. dodelijke-blik-180

“Ik keek om en hoorde hem duidelijk geschrokken maar hard roepen: ‘Graze, wat doe je in hemelsnaam?’ en opeens besefte ik maar al te goed, hoe raar dit er uit moest zien. Pablo op de grond en ik  als een wilde heks bij hem, met een bezem boven mijn hoofd. Vreselijk, wat moest J.J. nu wel weer niet denken. Ik wilde hem net vertellen wat er was gebeurd, toen Pablo in rap Spaans het woord al richtte tot J.J. Ik had geen idee wat hij zei, maar ik zag J.J. verbaasd kijken en toen Pablo overeind  gekrabbeld was, liepen ze samen  naar een plek achter Pablo. Ik merkte aan hun stemverheffingen dat ze iets hadden gevonden en ging er snel bij staan om te kijken wat”.

Nu was het weer tijd voor een peukje en een slokje, ze was in het vuur van haar verhaal en ik hoefde niets te zeggen of te vragen, want ze ging snel verder. “Ik zag dat Pablo een dun maar stevig groen gekleurd touw in zijn handen had, het was waarschijnlijk gespannen geweest over het pad achter mijn huisje tussen twee bomen. Doordat Pablo er achter was blijven hangen was het aan één kant los gelaten. Welke idioot doet nou zo iets?” ze zucht en gaat verder. “Pablo en J.J. spraken eerst in het Spaans, maar toen ze merkten dat ik dit niet volgde gingen ze over op Engels. En J.J. vroeg aan mij of ik dit touw had gespannen, wat ik meteen ontkende natuurlijk. Lekker dan, krijg ik daar ook straks nog de schuld van. Maar Pablo was stellig er van overtuigd, dat hij dit groene touw ergens anders ook had gezien, maar er even niet op kon komen waar. Ook zei hij dat hij  een vermoeden had hoe alles in elkaar stak, maar dat hij dit eerst grondig wilde uitzoeken. Samen met J.J. deed ik het gereedschap weer in de kist. Pablo maakte het touw verder los, rolde het op en bood ondertussen aan om de banden van mijn scooter te repareren, maar J,J. sloeg dit aanbod af omdat hij er nu toch al was met het busje om mij en de lek gestoken scooter op te halen. Tevens liet hij Pablo weten dat hij mij mee nam naar zijn appartement om mij even tot rust te laten komen, ik had immers al twee nachten bijna niet geslapen en om samen eerst alles op een rijtje te zetten”.dodelijke-blik-174

“Pablo zou het stroom gaan repareren en vroeg wie er op de hoogte waren dat ik weg ging van het complex. Ik vertelde hem van die aardige vrouw, die dus Betty bleek te heten en dat volgens mij verder niemand hier het wist dat ik bij J.J. ging slapen. Ik keek J.J. aan en vroeg of hij Agaath nog had gesproken en dit ontkende hij. Pablo kwam toen met een geweldig plan. Als we nou de volgende dag eens net zouden doen alsof ik thuis zou zijn die nacht en hij bleef dan in mijn plaats in het huisje? Dus eerst zou ik een nachtje bij J.J, logeren om even lekker rustig bij te slapen, dan zou ik weer naar het huisje gaan, daar blijven, maar ‘s avonds stiekem weer met J.J. mee, terwijl Pablo in mijn plaats in het huisje zou blijven”. Ze kijkt mij nu ondeugend aan en lacht nu weer. “Goed plan toch? Alleen ik heb toen tegen Pablo gezegd dat ik de volgende dag dan zelf ook in het huisje zou blijven. Dus samen, alleen Pablo moest zich dan niet meer laten zien. Uiteraard moesten we dan ook niet meer praten en de gordijnen goed sluiten, dat spreekt voor zich. J.J. had nog een goed luchtbed, ik genoeg bedden goed, zodat Pablo ook kon slapen en zo spraken we af dat ik dus nu met J.J. mee zou gaan en de volgende dag terug zou komen, met het luchtbed verstopt in een tas”.dodelijke-blik-175

“Spannend plan” zeg ik tegen haar, “wanneer gaat dit dan gebeuren?” Ze kijkt nu wel iets vrolijker, ze lijkt iets minder nerveus als in het begin van ons skype gesprek. “Vanavond ga ik dus met Pablo in het huisje door brengen” antwoord ze. ” Weet je wat het is? ” vervolgt ze weer op haar typical Grazy granny toontje. En voor dat ik kan reageren gaat ze verder: “Weet je wat het is? Het komt allemaal opeens zo overdreven over, wanneer je alles op een rijtje zet en wat bedoelde Pablo dat hij wel een idee had? Wat nou als het Agaath wel is? Waar ik overigens nog steeds van overtuigd ben. Maar hoe vervelend is dat voor J.J. want het is toch zijn tante? En wat nou als Pablo de hele nacht in mijn huisje is en er gebeurd helemaal niets? Wie gelooft mij dan nog? En wat nou als het de nacht daar op, allemaal dan wel weer gaat gebeuren? Ja, echt, dan ga ik terug naar Nederland hoor, dan heb ik het hier echt wel gezien, ik ga mij niet gek laten maken.  Jij mag mij dan wel Grazy Granny noemen en ik ben waarschijnlijk wel een beetje gek, maar toch niet zo gek hoor!”.dodelijke-blik-182

We besluiten de skype verbinding voor nu te verbreken en indien mogelijk de volgende dag weer proberen contact te maken. Ik ben inmiddels stik nieuwsgierig hoe dit allemaal af zou lopen en wens haar sterkte toe. Ze knikt, heft haar glas, zwaait en lacht en de skype verbinding is over………….vanavond brengt zij dus de nacht door met Spaanse Pablo en wie weet wat er allemaal gaat gebeuren of juist niet…..zingen-33

Hits: 264

3 gedachten over “Opeens besefte ik dat ik er uit zag als een wilde heks……Grazy Granny op Ibiza deel 8”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.