Oma met nesteldrang?

Voor de tweede keer verwacht een kind van mij zelf een kind. Mijn oudste, mijn zoon werd ruim 3 jaar geleden voor het eerst vader van een prachtige dochter en ik dacht dat ik dat al heel spannend vond. Vond ik ook, maar mijn schoondochter beviel een ruime week te vroeg op 30 december en dat is een drukke periode met werk, boodschappen voor oud en nieuw etc. Dus toen de telefoon ging, was ik eerder aangenaam verrast en verbaasd, dan wat anders. Geen spanning hadden we nog gehad, van zou het vandaag komen. Maar nu is mijn jongste, mijn dochter hoog zwanger van haar eerste kindje, een jongetje. Ze is een paar dagen geleden al uitgerekend, staat op knappen en ik? Ik ben zo bloed nerveus en heb zo een behoefte aan van alles op te ruimen en schoon te maken. Zou het bestaan de “oma nesteldrang?”.

Ik weet nog hoe ik vroeger mijn kleine meisje aan het verschonen was en er opeens door mij heen schoot dat zij later waarschijnlijk ooit ook een kind of meerdere zelfs zou moeten baren. Onvoorstelbaar vond ik dat toen, maar nu, nu is het dus zo ver en ik ben zo gespannen, zo ken ik mijzelf helemaal niet. De zenuwen vreten mij gewoon op en menige nacht val ik moeilijk in slaap.

Ik ben de laatste weken minstens 1 keer in de week bij haar en help haar met dingetjes op te ruimen en schoon te maken. Niet dat het een zooitje is of vies, welnee helemaal niet, maar tot 6 weken voor de uitgerekende datum heeft zij full time als school juffrouw gewerkt en gelegenheid tot een linnenkast of zo opruimen was er niet echt. Nu dus wel, dus dat hebben we allemaal in orde gemaakt. Zij met haar dikke buik zittend op hun bed en ik heen en weer lopend met stapeltjes kleding etc. die zij eerst na keek voordat ze weer netjes een plekje in de kast kregen. Omdat zij moeilijk kon bewegen, werkte dat prima!

Van de week heeft ze op een eetstoel gezeten voor de grote lades van haar keuken en alles uitgezocht, terwijl ik allerlei sop karweitjes in de keuken deed. Uiteindelijk was alles netjes en spiccie en spannie en ploften we samen op de bank, moe maar voldaan. Ik moet zeggen, het zijn wel hele fijne momenten die we met elkaar en haar dikke buik hebben. We praten veel en af en toe leg ik even mijn hand op haar buik om hem te voelen. Het is even flink aanpakken, maar ik had het voor geen goud willen missen, die laatste momenten van haar zwangerschap.

Eigenlijk wil ik vandaag haar binnen ramen in de woonkamer even gaan doen, dat is heel hard nodig, want de schoonmaakster welke een paar uurtjes per week komt, heeft hiertoe een poging gedaan, maar dat is helaas niet geworden zoals wij het graag zouden zien. Toen de zon op de grote glazen schuif pui scheen, keken mijn dochter en ik elkaar aan en we dachten allebei hetzelfde. Vreselijk! Wat moest dat hoognodig nog een keer gedaan worden. Alle goede bedoelingen van de schoonmaakster ter spijt, maar ramen moeten naar ons inzien streeploos en vlekkeloos gelapt zijn en dat was haar dus niet gelukt helaas. Dus wilde ik dit morgen gaan doen. Lekker belangrijk zou menig één zeggen, nee niet echt, maar voor ons toch even wel.

Gisteren kwam ik na een tandartsbezoek mijn eigen huis binnen en de zon scheen genadeloos op de meubels, het stof lachte mij toe en ik kreeg de kriebels er van. Dat stof moet weg, dus vandaag ga ik niet de deur uit, geen markt niks, maar soppen, stofzuigen etc. Dat moet gewoon!

Ik had lekker bami gekookt en dat gaf wat meer rommel dan normaal, dus die avond de keuken even uitgesopt en van het ene viel ik in het andere. Met als gevolg dat ik de halve avond heb staan soppen. Opeens schoten mijn gedachten naar de twee keer dat ik zelf hoogzwanger was en ik kreeg een soort van déja vu. Toen was ik zelfs aan het dweilen terwijl de eerste wee zich al stevig had aangediend. Niet omdat het nou zo vies was, welnee….ik had last van nesteldrang, het nestje moest pico bello in orde zijn, dat was het.

Ik heb echt zo een zin om vandaag in huis bezig te gaan, alles open gooien en gaan met die zwabber!!!! Het enige wat mij er nog van kan weerhouden is…………….wanneer mijn dochter mocht gaan bevallen vandaag………..dan kan dat hele huishouden, inclusief het mij toe lachende stof, de vegen op de schuifpui van mijn dochter, noem het maar op, mij allemaal gestolen worden…….dan is het gedaan met de nestel drang!!!! Dan is het oma time!!!!

Hits: 478

4 gedachten over “Oma met nesteldrang?”

  1. Heb er smakelijk om gelachen!!
    Wij hebben nu 4 kleinkinderen en geloof me….
    Het is iedere keer hetzelfde!!!!!
    Sterkte met bevallen Oma!!!

    En daarna…KNUFFEL TIME!!!

  2. Zal het een,, Zondag,s kindje” worden ?
    Annelies?
    Toen ik voor het eerst Oma werdt, en de dag erna weer effe heen ging, en mijn zoon de deur open deed, zei hij ben je er nu al weer?
    T,ja je hebt mij Oma” gemaakt , dan zal je het weten ook! Hihi inmiddels wordt ze al 19 jaar.
    Sterkte met de laatste lootjes wie weet morgen ,,Zomer tijd”..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.