Een ‘off day’……

Tja, soms heb je dat gewoon even. Niet vaak gelukkig, bijna zeldzaam, maar het komt toch wel eens voor. Zo maar, opeens is die dag er. Bah, je hebt gewoon even helemaal geen energie, of ergens zin in. Zonder enige aanleiding, gewoon fut loos en geen puf. Het liefst trek je de dekens over je hoofd, zet je telefoon uit en laat de gordijnen dicht. Sluit de wereld en alles daarop en er omheen, het liefst even helemaal buiten. Er is heus wel genoeg om gelukkig mee te zijn, maar dat maakt je dan toch echt even helemaal niets uit. Oorzaak? Geen idee…….

Nou ben ik inmiddels 3 weken bezig met mijn lijn, door goed op te letten wat ik eet en drink. Maar de kilo’s vliegen er toch nog niet echt af. Niet dat dit moet of dat ik dit echt verwacht had (wel gehoopt natuurlijk) , maar ik hou mij er behoorlijk streng aan en toch gaat het naar mijn gevoel heel gestaag. Te traag naar mijn zin, dat wel, maar het gaat, al is het onsje bij onsje. In het totaal 4,3 kilo. Eigenlijk prima, maar ik had het toch nog wel ietsje sneller willen zien gaan. Ik let namelijk echt heel goed op en ontzeg mij zelf van alles er voor. Nou weet ik dat er mensen zullen zeggen: “Dat komt omdat je er niet bij sport” en dat is misschien ook wel zo. Maar toch staat het gaan fietsen etc. mij echt veel te veel tegen. Zoals al eerder gezegd, ik pak af en toe het loop apparaat en ga dan voor de buis zoveel mogelijk stappen maken terwijl ik naar programma’s kijk die ik had willen zien. Maar zelfs daar voor moet ik mij zelf echt een schop onder de kont geven. Of het lijnen er mee te maken heeft, mijn off day gevoel? Ik zou het niet weten.

Het is echt de hele dag al een off day. Wij gaan graag en zeer regelmatig even een paar uurtjes weg, met name in het weekend, om even gezellig iets te drinken en mensen te ontmoeten. Maar zelfs daar heb ik totaal geen zin in, vreemd genoeg. Want we hebben een paar gezellige locaties op zeer kleine loop afstand, waar we menig gezellig middagje of avondje al hebben mee gemaakt. Vanavond zouden we ook gaan in eerste instantie, er is iets heel gezelligs te doen in ons stam kroegje. Maar op de één of andere manier is thuis blijven in ons “oude” kloffie opeens heel aantrekkelijk. Veel aantrekkelijker eigenlijk. Dus doen we dat dan ook.  Ik neem plaats achter de computer en zie al snel verschillende foto’s en berichtjes van bekenden op feestjes etc. Brrrr, leuk voor hun, maar ik heb daar echt zooooo geen zin in. Ik druk Face Book weg, want het boeit mij totaal niet al die ‘gezelligheid’. Totaal niet het gevoel dat ik iets mis daar aan. Ik schrijf in plaats daar van nu dus dit blog, terwijl de ‘open haard’ aan staat, wat kaarsjes branden, Frans Brouwer in China op de t.v. zich vergaapt aan gebakken sprinkhaan saté. Een glas water met verse citroen i.p.v. een Chardonnay met veel ijs (soort van water bij de wijn).  Wat druiven op een schaaltje. En dat is prima! Oma is eigenlijk stiekempjes heel tevreden.

Straks lekker ons bed in, filmpje aan en gewoon lekker in slaap vallen. Eigenlijk heel comfortabel bedenk ik, terwijl ik wat druiven naar binnen werk. 

Morgen een nieuwe dag, nieuwe kansen………..en wie weet ruil ik dan toch nog wel het glas water in voor een lekkere Chardonnay met (veel) ijs………of niet……

Hits: 259

7 gedachten over “Een ‘off day’……”

    1. Dank je wel Oma Ans! Vandaag een uitnodiging gehad van vrienden om een lekker te gaan dansen vanmiddag. En dat gaan we dus doen! Is ook sport eigenlijk toch? 🙂

  1. Alsof ik het geschreven heb !! Precies dezelfde omstandigheden !! Gewoon in een rasechte dip en ook die enorme rukwinden daar word ik erg onrustig van !!
    Dan doe je echt iedere dag zo hard je best met de ” gezonde” voeding en geen alcohol sta je op de weegschaal en huhhhh maar 4 ons eraf ??? Nou daar word je ook niet erg vrolijk van !! Kom lente , ik hou het bijna niet meer uit ! Fijn dat jij dit ook herkent , voel ik me niet alleen !! En morgen mag ik een glaasje wijn !
    Proost lieve oma groetjes van oma Joke !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.