The challenge van Granny and the losers… samen -60 kg, hoe gaat het nu?

Tja, wat zal ik zeggen….toen wij (drie mannen en ik) op 16 februari begonnen met deze uitdaging, leek 1 juni zo ver weg. Tijd zat, dus dat zouden wij wel even doen, die 60 kg samen af vallen. Nou had ik al laten weten dat wij alle vier levens genieters zijn en dicht op veel heerlijke restaurants met terassen en gezellige barretjes wonen. Waar wij dan ook heel graag komen. Ook hebben we alle vier een heel druk sociaal leven, waar door wij nog al eens een uitnodiging krijgen voor een feestje, tripje of etentje. Nee, ik ben geen excuses aan het zoeken hoor…..

Maar we hebben onszelf wel een beetje overschat hier in, wij dachten dat we wel gewoon leuk door konden gaan met alles wat wij leuk en vooral lekker vinden, zo lang je daar om heen maar wel op je eten let en zelfs wat in beweging komt af en toe.

Dat kan natuurlijk ook wel, maar soms hadden we in 1 weekend wel drie verschillende dingen waar wij aan mee wilden doen en dan kwam er door de weeks ook nog wel eens wat voorbij zetten. En ja, dat wilden we dan meestal niet missen natuurlijk. Handig? Nee, dat nou weer niet, maar als je leuk zit met vrienden, ga je al snel over stag.

De eerste kilo’s gingen er wel redelijk snel van af, maar toe kwam er opeens een kleine terug val, we hebben het alle vijf minstens wel één keer mee gemaakt.

Werd je even met je neus op de weegschaal gedrukt en balen dan natuurlijk, bozig dat je het zo ver hebt laten komen en afvragend of het het wel waard is geweest. Natuurlijk was dat etentje of feestje gezellig, leuk en lekker, maar een beetje rustiger aan, had toch wel wat beter geweest.

En die keer dat die lekkere taart of chocolade naar je knip oogde, had je deze gewoon moeten negeren. Tja, we weten alle vier heel goed waar het hem in zit en toch…..

Ik zelf probeer zo veel mogelijk mager en verantwoord te eten wanneer ik thuis kook en afgelopen week hebben mijn partner en ik zelfs echt alle borreltjes en etentjes afgeslagen. We kregen er net weer wat gewicht af en waren ons er van bewust dat we nu echt spijkers met koppen moeten gaan slaan. Anders gaat het ons absoluut niet lukken.

Ik ben nu al een hele tjd aan het schommelen tussen de -6 en -6.5 kg en mijn streven is nu naar de eerste – 7.5 kg. Dat zou de helft zijn van mijn aandeel in de -60kg.

Ieder -15 kg zou eerlijk verdeeld zijn. Maar ik hoop er toch op dat de mannen meer afvallen dan dat en daarmee dan ook mijn aandeel een beetje recht zullen trekken. I

k ben eerlijk gezegd, al dol gelukkig wanneer ik per 1 juni de -10 kg heb bereikt. Zoals het nu gaat, zou ik dat moeten halen maar daar moet ik dan wel wat voor doen, of beter gezegd: daar moet ik dan wel wat voor laten.

De mannen bewegen wel wat meer dan ik doe, althans in de vorm van samen op de fiets springen en/of een stuk lopen. Maar het zijn mannen met zittend werk, dus die hebben dat ook echt wel nodig. Ik ben meestal van mij zelf zo een bezig bijtje, doe alles al lopend, wandel heel veel met mijn kleinzoon etc. Ik vind dat ik over het algemeen al actief genoeg ben en als ik het gevoel heb dat dit niet zo is, dan pak ik mijn “stappen apparaat” en kijk gemiste of opgenomen programma’s terwijl ik op dat ding mijn stappen maak.

Zoals jullie vast al weten ben ik A-sportief en is sporten iets waar ik echt een gruwelijke hekel aan heb. Dus daar doe ik niet aan mee. Die (in mijn ogen) saaie fiets tochtjes op ellenlange polderwegen, zijn voor mij een ware nachtmerrie, waar maar geen einde aan lijkt te komen. Terwijl de andere roepen hoe mooi dat is, denk ik alleen maar: “jemig, wat een saaie omgeving en wat een eind nog, waar gaan we pauzeren?”. Dus daar doe ik niet meer aan mee. Stukje fietsen prima, maar vooral niet te lang en wel met een doel (het liefst een leuk terras of zo).

Maar uren op dat zadel op een vreselijke lange polderweg………..NO WAY!!!!

Lopen is prima, maar dan wel in een leuke winkelstraat of een leuk centrum. Maar ook daar af en toe een pauze stop uiteraard.

Maar wandelen om een groot meer heen, of nog erger door een muffig, donker bos………ook daar zeg ik hart grondig NEE tegen. Strand wandeling in de zomer op mijn blote voeten deels door het water, JA! Dat kan ik ook heel goed vol houden, maar ook daar gaan mijn ogen al vrij snel naar de gezellige strand barretjes voor een verfrissing als beloning.

Jullie lezen het wel hierboven. De zo aangeraden beweging in de vorm van sport, is bij mij aan dovemans oren. Dus moet ik wel verder streng zijn tegen mij zelf en extra gedisciplineerd om gaan met mijn geliefde Chardonnay en met het eten. Wanneer ik wel een keer in de “fout” ga, dan moet ik daarna gewoon extra goed op letten en niet zwak zijn.

Ik blijf gaan voor die -15 kg, maar spring een gat in lucht wanneer ik per 1 juni a.s. de -10 kg heb bereikt, want dat we gewoon nog leuke dingen hebben gedaan en geen feestjes hebben gemist is toch heel stiekem ook wat waard!

Of het gaat lukken? Natuurlijk wel! Dat moet! Granny kan dit!

Wordt vervolgd:

Hits: 246

4 gedachten over “The challenge van Granny and the losers… samen -60 kg, hoe gaat het nu?”

  1. Hahaha, wat leuk beschreven. Ik wil 7 kg eraf en iedere avond voor ik ga slapen wens ik sterk dat ik wakker wordt minus die 7 kg, helaas……..
    Zojuist een grote zak drop van vrienden gehad en tegelijk m’n mond vol gestopt……. en nu weer een wijntje op hef balkon in de zon, ik hou teveel van alle lekkers in het leven.

    1. Ha die Riekje! Dus je begrijpt wat ik bedoel 🙂 en als je op Kreta woont dan kun je een mee gebrachte zak drop natuurlijk niet weerstaan! Maar het gaat mij lukken hoor, links om of rechts om er komt straks een klein stukje minder van mij jullie kant weer op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.