Samen -60 kg kwijt? Is dat gelukt? The Challenge!

Zoals jullie weten zijn Granny and the losers op 16 februari gezamenlijk een uitdaging aan te gaan om met zijn vieren op 1 juni -60kg aan gewicht kwijt te zijn. Is dit gelukt? En hoe dan?

Waarom? Zoals al eerder beschreven in een vorig blog, zijn wij “Granny and the losers” vrienden die heel graag uit eten gaan, vaak samen een drankje doen en regelmatig leuke evenementen/feestjes hebben. Zoals wij en dan heb ik het over mijn partner( één van de losers) en ik wonen, zitten we echt overal bovenop met onze neus, bars, veel restaurants met leuke terrassen etc. tja, dan is de verleiding heel groot. Leuk, maar dit resulteerde in een toenemend gewicht bij ons alle 4 en dat beviel ons niet meer. We voelden ons opgeblazen en kleding zat niet meer lekker of mooi.

Vandaar dat wij na weer eens zo een bourgondische avond besloten, dat wij er iets aan moesten en wilde doen. En zo is deze challenge ontstaan, op 1 februari zijn we nog heerlijk weggeweest naar Amsterdam en daar zalig gedronken en gegeten, op de weegschaal gaan staan en daarna zijn wij ieder voor zich begonnen.

Door middel van een afval app hielden en houden we elkaar op de hoogte van de vorderingen en gaven we elkaar tips, maar plaatsten ook wel eens een foto van wanneer het even goed “mis”ging.

Hoe een ieder het deed, maakte niet uit, de ene ging min of meer op een soort dieet en de andere was bewuster van het eten. Beweging was voor de losers ook van belang, onsportieve Granny deed daar niet aan mee en had thuis een soort stappenapparaat voor de t.v. staan.

Hoe een ieder er ook mee omging, was dus verschillend maar we boekten wel resultaat! Langzaam maar zeker raakten we wat kilo’s kwijt, ondanks leuke feestjes, af en toe een drankje of etentje (het leven moet wel leuk blijven), feestdagen en van één van de losers zelfs een vakantie. Dus goed bezig, niet zo snel als dat we wilden, maar heel goed te doen.

Wat we denk ik, allemaal wel heel goed deden, was dat we om een “uitspatting” heen, nog bewuster met het eten en drinken omgingen en nog steeds gaan. Zo beperkten we de “schade” en hadden verder niks gemist.

Hoe dan?

Wij zijn bijvoorbeeld fan geworden van gemberwater met citroen en ijsblokjes. Bij ons staat nu altijd een ijskoude kan water met daarin verse gember, zowel geraspt als in stukjes gesneden, vers citroen sap van een hele citroen en een pollepel om voor het uitschenken even goed te roeren. Als we een glas in schenken doen we er meteen weer water bij en roeren dan heel goed. Wanneer de smaak te veel afneemt, maken we weer nieuwe. We vinden het heerlijk en het is nog gezond ook!

Ook vinden wij de bloemkool rijst een uitkomst om heerlijke nassie mee te maken, kip, veel groenten en lekker kruiden, daarboven op een gebakken eitje en smullen maar! Maar al is het nog zo lekker, bij een vol gevoel dan ook stoppen met eten en niet nog een keer opscheppen scheelt ook al!

We hebben een keer de courgette spaghetti geprobeerd, maar dat vonden wij niks.

Ook een pizza met bloemkool bodem is heerlijk, lekker knapperig en heel goed alternatief voor de deeg pizza. Deze heb je ook met spinazie bodem, maar daar waren wij geen liefhebber van.

Tevens hebben we regelmatig maaltijdsalades gegeten, met daarin gerookte kip stukjes, fruit, ei. Paprika, tomaat, ui, een beetje kaas en niet te vergeten pijnboompitjes en noten!

De dressing maakten we zelf met een goede lekkere olijfolie, beetje azijn en kruiden en heel soms verdunde ik wat (zaanse) mayonaise met een beetje water of olijfolie en voegde daar dan honing en kruiden naar smaak aan toe.

Verder veel vis gegeten, lekker en gezond! In plaats van snacks, namen we druiven of bijvoorbeeld een zure bom en het aller lekkerste blijft toch wat gemengde noten van een goede kwaliteit We weten allemaal wel dat noten goed zijn voor de gezondheid, maar ook heel lekker zijn! Dus geen borrelnoten, dat zijn pinda’s met een jasje van dik makende rommel. Maar dat weten we allemaal wel toch?

Maar heel eerlijk, we zijn ook wel eens flink over de schreef gegaan hoor! Met snacks, patat etc. maar ik heb ook wel eens een pure reep achter elkaar weg zitten te werken. Begon dan met 1 klein stukje, onder het mum van: “pure chocolade is minder erg” en voor dat ik het goed in de gaten had, was de hele reep op! Ik heb ook een keer gehad, dat ik in de supermarkt aardbeigebakjes met gele pudding zag liggen, deze bleven maar door mijn hoofd spoken, terwijl ik gezonde crackers in mijn mandje deed. Toen dacht ik opeens: “WTF, ik neem ze mee!”. Eenmaal thuis gekomen heb ik in mijn eentje de twee gebakjes achter elkaar opgegeten in plaats van een verantwoorde lunch. Daarna had ik zo een spijt, want echt lekker vond ik het niet eens eerlijk gezegd. Ik was wel meteen genezen, wanneer ik daarna dat gevoel weer kreeg, kon ik het meteen weg drukken.

Goed het is vandaag 1 juni en wat is het resultaat?

Nou die -60 kg hebben we (nog) niet gehaald helaas. Was misschien ook een beetje te veel voor iets meer dan 3 maanden, zonder dieet en met al die verleidingen waar we aan hebben toe gegeven.

Ik weet dat mijn losers samen ongeveer tussen de -32 en -35 kg kwijt zijn en dat is knap, want inmiddels zijn zij veel in beweging en eten heel bewust rondom hun biertjes en soms “vette” hapjes heen en dat is heel mooi, ook zij gaan verder na vandaag, dus prima!!!’ Eén van de losers, weliswaar de zwaartse van het stel en die al een tijdje voor ons al goed bezig was om het roer om te gooien, gaat zelfs mee doen aan de Dam tot Dam loop. Wij gaan hem natuurlijk aanmoedigen!!! Respect!!!

Maar nu Granny? Ik zelf dus?

Nou ik kan met trots zeggen dat ik  (nog) net niet de -10 kg aan tik vandaag! Ik kom vandaag uit op -9.5 kg!!!!!!!

Happydepeppy dus! Over 2 weken gaan we op vakantie en ik hoop dan toch wel de -11 aan te tikken! Ook tijdens onze vakantie zal ik heel veel genieten van het heerlijke griekse eten, maar wel veel bewuster en daarom heel veel meer gaan wandelen langs het strand (vind ik heerlijk) ook veel wandelen tussen de vele winkeltjes door (vind ik ook heerlijk) en regelmatig een paar baantjes zwemmen of in de zee stoeien met een opblaasband (is ook beweging toch?). Dan mag een lekkere cocktail op zijn tijd ook best. Kortom ik ga genieten maar…..veel bewuster!

Al met al….we hebben de -60 kg niet gehaald, alhoewel als we bedenken wat we anders extra weer waren aangekomen in die maanden, komen we toch een beetje in de buurt! Ook hadden we een soort van ‘surrogaat’ loser, die niet mee wilde doen of eigenlijk mee wilde tellen, maar ondertussen toch ook behoorlijk is afgevallen. Dus toch een heel goed resultaat, iets te hoog ingezet maar wij zijn allemaal tevreden er mee tot nu toe en gaan door!!!!

Granny haar kleren zitten weer comfortabel en dat is al heel fijn!!!! Op naar de vakantie!!!!

Hits: 442

14 gedachten over “Samen -60 kg kwijt? Is dat gelukt? The Challenge!”

    1. Dank je wel Willy! Altijd leuk om te horen! Ik ga zeker door en leuk dat je mee doet, eind volgende week gaan we pas op vakantie, dus wie weet bereik ik zelfs de -11 kg en zo niet dan ook goed, dan na de vakantie stevig even verder!!!!

 1. Fantastisch ! 9.5 kilo is best veel , en je hebt mij het zetje gegeven om doooor te zetten met mijn kilo’s ! Super ! Go girl to the holiday
  you can make it ! Gefeliciteerd liefs.

  1. Hi Joke, dank voor je compliment en wat fijn om te horen dat ik jou het zetje heb gegeven om ook door te gaan! Ik ga zeker nog even door, want ik voel mij er prima bij! Groetjes, Oma van Nu

 2. Genoten van jouw verhaal en van onze challenge. Ook al ben ik niet de geplande 15 kilo kwijt, ben ik toch tevreden met -7 kg en ga ik zeker door. Daarom heb ik nog geen hap genomen van die enorme chocolade paasei. Zodra ik -15 kg heb bereikt, mag ik mezelf belonen met een flinke hap.
  Ik ben trots op jou/jullie en ben blij dat we samen de LOSERS zijn

  1. Fijn om te horen dat je hebt genoten van mijn verhaal, zoals ik heb genoten van “mijn” losers! Ook blij om te horen dat je door gaat en terecht mag je jezelf dan belonen met een grote hap paas ei 🙂 Ik ben ook trots on ons allemaal! Dank je wel Wolter en wij gaan ook door!!!!

 3. Keurig gedaan Annelies. Ondanks de gezellige hapjes en drankjes toch bijna 10 kilo kwijt. Ikzelf ben al maanden bezig om af te vallen (moet maar 2 kilo) maar gaat heeeel langzaam soms maar 1 ons per week.Ook ik wil dat mijn kleding wat ruimer zitten zodat niet elke avond die broek los moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.