Azijnzeikers…..zal er nooit aan wennen!

Soms is er iets leuks te zien op het internet wat je graag wil delen omdat jij er zelf plezier aan beleefd en dat gun je anderen ook. Meteen stromen de leuke en positieve reacties binnen, maar dan opeens is er altijd wel minimaal ééntje die toch weer wat negatiefs moet neer zetten….met verder alle respect maar ik noem dat de azijnzeikers……

In het begin schrok ik wel eens van zo een (gelukkig heel zeldzame) negatieve reactie, ook de manier waarop deze soms neer gezet worden. Inmiddels haal ik mijn schouders er een beetje voor op en denk dan alleen maar: “ja, hoor! Daar heb er weer eens eentje”. Maar heel eerlijk? Toch irriteert het mij!

Iedereen heeft uiteraard het recht om zijn mening te geven, maar om zo maar wat te roepen om het roepen, daar heb ik wel wat moeite mee. Soms kijken ze niet verder dan hun neus lang is of hebben al een beeld in hun hoofd voordat ze iets aangeklikt of gelezen hebben, of menen te weten hoe iets in elkaar zit en kramen dan hun mening uit. Dat dit wel eens onzinnig of zelfs kwetsend kan zijn, daar denken ze dan waarschijnlijk niet bij na.

Ik heb zelf ook wel eens bij iets wat ik op internet voorbij zag komen, een beeld gehad, maar voordat ik dan al zou reageren, ga ik eerst even verder kijken bij het bericht. Vaak wordt de soep niet zo heet gegeten als dat deze op gediend wordt. En reageer ik gewoon niet, of gepast. Iedereen kan het immers lezen en daar mag wel eens over na gedacht worden!

“Je moet daar maar aan wennen, dit soort mensen heb je altijd en overal,” zegt men wel eens. “Trek je er niks van aan en negeer het”. Ja, dat zou ik kunnen doen en wie weet doe ik dat ook wel ooit. Maar wanneer men nu met name op mijn FB site raar of negatief reageert op iets of elkaar, dan ga ik daar toch nog altijd even op in. Rustig en respect vol dat dan weer wel, maar ga er wel nog steeds op in.

Helaas heb ik ook wel eens een paar mensen moeten blokkeren van de FB site omdat deze maar door gingen over hun mening, ondanks dat andere bezoekers ze ook terecht wezen en aangaven dat hun mening zelfs een beetje “achterlijk” vonden. Dat werden over en weer allerlei opmerkingen. Kan ook best boeiend zijn, dat is waar.

Maar daar heb ik de site niet voor, dus heb ik met name deze paar hardleerse kortzichtige dames toen maar geblokkeerd. Geen leuke oplossing, liever niet zelfs, maar voor alleen maar negativiteit, halsstarrig vasthouden van wat jij vindt, niet respecteren of openstaan voor andere meningen terwijl die dat wel voor jou staan, onzin uitkramen, daar gebruik je Twitter of zo maar voor. Respect naar elkaar toe is het minste wat ik verwacht en wie zich daar niet aan kan houden, zullen we ook niet missen ook denk ik dan maar!

Gelukkig zijn de reacties wel altijd leuk, lief en spontaan. Die paar ‘azijn zeikers’ daar gelaten uiteraard, maar gelukkig zijn dit er maar echt heel erg weinig. Ze vallen mij wel altijd meteen op als is het er maar ééntje tussen al die anderen. Het merendeel geniet van de filmpjes die ik plaats, in plaats van ze te bekijken en meteen iets negatiefs er uit te lichten.

Wat mij ook vaak opvalt is dat mensen iets zien staan en dan meteen denken: “Dat is niet waar! Of ben ik het niet mee eens”. Zonder verder te lezen wat er bij staat, hoppa, een reactie!

Dan verwijs ik ze rustig en vriendelijk naar het stukje waarin staat beschreven waar het om gaat. Gelukkig komen ze er dan negen van de tien keer op terug, zo niet dan mag dat uiteraard ook! Je mag uiteraard een andere mening hebben!

Conclusie: Iets roepen mag, maar niet alleen maar om het roepen please! Ieders mening telt, maar wel met respect graag!

Wie azijn wil zeiken, die moet dat maar elders doen, deze oma van nu zit daar niet op te wachten! Allemaal veel plezier op de FB site en deze website en reageer gerust!

Hits: 473

2 gedachten over “Azijnzeikers…..zal er nooit aan wennen!”

  1. Ach ja, we hebben tegenwoordig ook de baby maffia moeders die overal een mening over hebben en dat mag ook , maar een mening is anders dan een oordeel en dat maakt net even het verschil!

    1. Zo is dat Anita! Je mening mag, maar leg hem niet op als de enige waarheid! Maar hoe krijg je het voor elkaar om uit een leuk filmpje of een lieve foto, toch weer iets negatiefs te halen? Dan zijn dat toch echt azijnzeikers vind je niet? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.