En die…… is er dus niet meer bij!!!!!

Heerlijk dat zand onder mijn voeten, ik hou er van. In tegenstelling tot veel mensen die zand helemaal niet lekker vinden, vind ik dat altijd een lekker “vakantie” gevoel geven of moet ik nu zeggen vond???

De 3e dag van onze vakantie op Kreta stond ik ontspannen onze handdoeken, boeken, zonnebrand etc bij elkaar te zoeken na een heerlijke dag op het strand. Mijn partner dook nog even de verkoelende zee in en ik wilde het zand uit de handdoeken slaan, totdat ik een snerpende pijn onder mijn derde teentje voelde.

Glas? Sta ik nou in glas of zo? Ik keek snel onder mijn voet en zag eerst niks terwijl de pijn steeds heviger werd, opeens zag ik een insect in het zand worstelen met het zand. Ik kon niet meteen zien wat het was.

De paniek sloeg een beetje in mijn lijf, want was was dit voor een beest en waarom deed dit zo een verrekte pijn? Wespen steken zijn ook niet fijn en heb ik vaker gehad, maar die zijn niet te vergelijken met wat ik nu voelde…..

Ik riep mijn partner terug uit de zee, terwijl ik mijn voet in een soort van paniek in het zee water hield in de hoop dat dit de pijn zou verzachten. Nou nee dus!

Mijn partner begreep eerst niet wat er aan de hand of beter gezegd voet was en kwam verbaasd het water uit. Ik vertelde hem van dat beest in het zand en dat ik liep te verrekken van de pijn. Hij keek naar de plek waar het beest nog steeds aan het zand worstelen was. Hij pakte hem op met de handdoek knijper en gooide hem in een glas met water om te kijken wat het was. Door de knijper was het beest weliswaar een stukje van zijn onderlijf kwijt geraakt maar was nu aan het water worstelen.

Er kwamen meer mensen bij en terwijl de ene zocht naar een angel of zo in mijn teentje, bestudeerden de anderen het insect. Al snel gaf het insect het water worstelen op en de conclusie was al snel dat het een flinke bij was. Een griekse vrouw die wij ook goed kennen vertelde dat dit vaker voor komt wanneer het heel warm is en er harde wind is. Dan worden de bijen dorstig en zoeken naar water maar door de wind raken ze een beetje van koers en landen dan wel eens in het zand op het strand.

Zo ook dus waarschijnlijk mijn bij….

Nooit bij stil gestaan dat dit je kon gebeuren, maar vanaf nu bekijk ik elke stap die ik maak, eerst het zand goed voordat ik daar een blote voet plaats. De pijn was met 2 a 3 uurtjes gelukkig volledig weg. De volgende dag ‘s avonds werd mijn voet dikker en dikker, nou hield ik door de warmte wel al wat vocht vast in mijn voeten, maar dit was echt niet normaal.

Ik zat gezellig met vrienden in een bar, toen mijn voet wel leek te barsten en begon te kloppen. Het toeval wil dat er naast de bar een apotheek zit waar ook regelmatig een dokter aanwezig is. Dus hoppa naar de apotheek en de dokter onderzocht mijn voet. “infected” zei hij, oeps en oei, daar ging ik dus aan de stevige antibiotica en andere pillen en zalfjes. Die avond moest ik er meteen aan beginnen. Over 2 dagen weer even laten zien zei hij.

Terug in de bar werd duidelijk dat de drank voor mij vanaf nu even taboe was en ging ik over op het water, waar ik nog steeds aan zit. Tot aankomende dinsdag, dan is de kuur over en mag ik weer een wijntje of zo. Mijn voet? Nou dat is nog steeds helaas een olifanten voet, een enkel heb ik helemaal niet meer. Maar volgens de arts is dit niet verontrustend, behalve dat het lijkt of je huid scheurt en het er niet uit ziet. Ik hou door de warmte gewoon vocht vast en door de infectie aan 1 voet dus wat meer….tja, dus kuurtje afmaken en hopen dat het ooit weer goed gaat komen. Zal toch wel?

Die bij die is er niet meer bij en oma loopt voortaan niet meer zo onbezorgd door het zand. Er zijn altijd ergere dingen zeggen we dan maar…….Verder hebben we een heerlijke vakantie en over een tijdje een nieuw vakantie blogje!

Hits: 264

6 gedachten over “En die…… is er dus niet meer bij!!!!!”

  1. Goedemorgen daar had ik nog nooit van gehoordmaar je bent er mooi klaar mee en dat in je vakantie hopelijk gauw weer over zo als altijd weer mooi verwoord en heerlijk om te lezen
    Groetjes geertje eiting

    1. Nee he? Ik heb mij ook nooit gerealiseerd dat dit ook kon gebeuren 🙂 het gaat inmiddels een stukje beter en heb geen pijn klachten gelukkig 🙂 Groetjes terug Geertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.