En natuurlijk waren de koffers toch weer zwaarder dan ik dacht….

Hahaha, elk jaar overkomt het mij weer. Ik neem mij voor bepaalde zaken en met name kleding stukken niet meer in te pakken omdat ik ze hoogst waarschijnlijk toch niet gebruik of draag. Dus begin ik op de dag van inpakken met het sorteren op het bed wat ik absoluut wel wil mee nemen. Bij geringe twijfel….gaat het huppa weer de kast in. Heb ik zelf nu geen over gewicht meer, maar mijn koffers dus ook niet…..of toch wel?

Zo ook deze vakantie, trots lag en hing ik kleding terug met zo een attitude van “zeker weten niet aantrekken of niet nodig, dus dit keer niet mee”. Tja, ik was best streng maar langzaam en gestaag werden de stapeltjes die absoluut wel mee moesten toch wel steeds hoger. Omdat we bijna drie weken weg gingen en ik elke dag iets anders aan wil en ‘s avonds leuk gekleed op pad wil met mijn partner, heb je ongemerkt toch heel wat nodig en je wil toch ook nog kunnen kiezen. Daarbij zijn zo wel mijn partner en ik van die mensen dat als we iets wits of licht gekleurd aan hebben, we daar in no time een flinke vlek op morsen. Dus het bed kwam voller en voller te liggen, ook met kleding voor mijn partner. Shirtjes om in te fietsen, welke na het fietsen even moeten luchten en dan hoppa de was koffer in gaan. Shirtjes voor overdag en shirts en overhemden voor ‘s avonds.

Gelukkig ben ik meestal al zo slim om wat meer bagage te boeken om de stress van overgewicht op de bagage te vermijden. Desondanks staan de druppeltjes zweet op mijn voorhoofd wanneer we de koffers sluiten en gaan wegen. Want wat moet ik er in hemelsnaam uit gooien wanneer de koffers te zwaar zijn? Een luxe probleem, ik weet het, maar elke vakantie toch weer de zelfde weeg stress.

Volgens ons koffer weeg apparaat, welke we ook altijd meenemen voor de terug reis vanwege de souvenirs en cadeautjes welke we krijgen, was het gewicht net onder het maximale. Dus pffff dat is mooi. Kofferbanden er om en nu maar hopen dat de weegschaal van het vliegveld het zelfde aan geeft als die van ons.

Op het vliegveld wil ik altijd zo snel als mogelijk de koffers afgeven al was het alleen maar om van die gewicht stress af te zijn, zo ook dit keer. De koffers worden geplaatst en met spanning kijk ik naar het gewicht en ja hoor….onder het maximum! Pffff de vakantie kan beginnen, nog even door de douane met twee laptops, ook altijd even een dingetje. Gefouilleerd word ik ook altijd, maar daar ben ik aan gewend.  Komt waarschijnlijk door dat ik nog steeds gestrest kijk vanwege die koffers. 🙂 Snel de spullen weer verzamelen, laptops weer in de speciale rug tassen en op naar de (smerige) rokers ruimte voor dat voorlopige laatste sigaretje. Nog wat tijdschriften en een extra boek scoren, kopje koffie en flesje water en langzaam op naar de gate. Het boarden gaat soepel en we zitten helemaal vooraan dus beenruimte genoeg. Het vliegtuig stijgt op tijd op gelukkig, want nu willen we er dan ook zo snel als mogelijk zijn.

Kreta we zijn onderweg! We vliegen boven Kreta en herkennen al van alles, de zee ligt uitnodigend en prachtig blauw onder ons, maar nu nog even niet, eerst veilig landen uiteraard. We komen laat in de ochtend aan en de besproken taxi staat al keurig met een bordje met onze naam te wachten. We rijden de ons inmiddels zo bekende route en ik voel mij prima! We zijn weer bijna bij ons second home! Die loodzware koffers eerst uitpakken, snel wat luchtigers aan doen en dan even lekker wat gaan drinken en daarna een tukkie om fris de avond in te gaan. Zo gezegd zo gedaan! De airco aangezet in de kamer en terwijl mijn blik af en toe afdwaalt naar het prachtige uitzicht op zee, pak ik alles uit, er zijn gelukkig heel veel hangertjes en ruimte genoeg voor onze spullen. De lap tops krijgen een plekje, de toilet artikelen en anders spullen ook en ik maak er echt onze kamer van voor bijna 3 weken. Vers water in het ijskastje, even opfrissen en oma is klaar. Straks leuk al onze vrienden en bekenden begroeten en een auto huren. De vakantie is begonnen!!!!  En wat voor één!!! Binnenkort meer!

Hits: 188

2 gedachten over “En natuurlijk waren de koffers toch weer zwaarder dan ik dacht….”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.