Was labels en afzak broekjes….maar ik zeg of vraag niks….

Wanneer ik mij in de vakantie lekker op het strand op mijn ligbed neer vlij, mijn boek in mijn handen neem. Dan begint eigenlijk eerst het mensen kijken, voordat ik ga lezen. Ik scan altijd eerst mijn omgeving af, wat en wie liggen er om mij heen, wie is er in het water en wat loopt er allemaal langs de branding waar ik zelf het liefst met 1 voet in lig? Gelukkig durven de meeste mensen zich in hun favoriete badkleding te hijsen en dat is prima, of dat nu een bikini of badpak is een zwem short of een klein speedo broekje….het komt uiteraard allemaal wel voorbij zetten. De één staat het beter dan de ander, maar wat maakt dat nu uit….iedereen moet lekker doen of aantrekken wat hij of zij wil….alhoewel soms vraag ik mij toch wel eens af…..

Mijn ogen worden getrokken naar een vrouw van middelbare leeftijd (schat ik) nog een figuur wat er zeker wezen mag, bruin getint met een leuke goed passende bikini. Ik kijk haar na als ze de zee in loopt en ja hoor, daar is hij weer….het uit het bikini broekje bengelende was label zowat ten grote van een gasten doekje, steekt van achteren uit haar broekje en danst in de wind op haar billen….is er nu echt helemaal niemand in haar omgeving die dat ook opvalt en die kan zeggen dat ze het label naar binnen moet duwen of nog beter (en dat doe ik zelf wel altijd), het er uit moet knippen? Ik krijg dan altijd de neiging om dat label in het broekje te duwen, maar doe dit natuurlijk niet…..

Mijn blik dwaalt af naar een echtpaar op leeftijd die heerlijk langs het strand wandelen, van voren ziet alles er prima uit, maar wanneer ik ze na kijk lijkt het wel of de man in zijn broek gepoept heeft of een zandhoopje achter in zijn zwembroek heeft zitten. Er hangt een vreemd gevormd zakje onderaan zijn billen en vermoedelijk heeft hij gewoon geen billen, maar wel gekozen voor een kleine zwembroek. Jammer want dit staat echt heel vreemd, kijkt zijn vrouw daar dan niet naar? Die loopt toch ook wel eens achter hem? Ik zou deze man een ietsje wijdere zwem short aan raden, maar ja dat doe ik ook maar niet….

Dan komt er een stevige dame aanlopen om een duik in de zee te nemen, badmuts zelfs op, dus ik verwacht dat zij een spontane flinke plons in de zee neemt en daarom de badmuts op heeft. Ik kijk naar haar en verbaas mij er over dat haar badpak veel te klein is, waar er vlees uit kan hangen daar hangt het dan ook en dat ziet er niet echt appetijtelijk uit kan ik vertellen. Ze gaat tot aan haar enkels de zee in en blijft langdurig met haar onappetijtelijke achterkant dicht voor mij staan. Bij elk golfje slaakt ze een klein gilletje, dus kijk ik steeds weer of ik nou wil of niet. Zo heeft zij zeker een kwartier gestaan, compleet met badmuts. Ik heb de neiging om te vragen waarom zij die op heeft, maar doe het toch maar niet….

Ah daar komt nog een dame aan met badmuts op, iets ruimer maar vormeloos badpak aan, maar er hangt niks naast dus prettiger om naar te kijken. Zou zij dan die duik nemen, die haar badmuts verklaart? Nee dus, deze dame gaat zitten in de branding, haar billen een klein beetje in het water en zo blijft zij lange tijd zitten, terwijl ze absoluut niet verder dan haar navel nat wordt. Weer komt die vraag van die badmuts om hoog, maar doe het weer niet….

Vervolgens komt er een ietwat stevig gebouwde vrouw aanlopen met zo een felle kleur in haar haar, dat ik niet meer gekeken heb naar haar zwemkleding, maar mij af lag te vragen, waarom iemand voor zo een kleur haar kiest. Om af te leiden van andere zaken vraag ik mij af, zou het willen vragen maar doe het niet. Ze heeft een duikmasker bij haar maar blijft in het ondiepe water, waar zij af en toe met het duik masker op en de billen omhoog haar gezicht in het water duwt, dat ziet er raar uit, maar goed ze vermaakt zich en daar gaat het om. Ze gooit haar ietwat zware lichaam elke keer met een plons in het ondiepe water en kijkt dan  met het duikmasker vervolgens snel in het water. Als de visjes niet schrikken van haar plons dan is het wel van haar haar. Of ze nu echt wat zag, ik wil het wel vragen, maar doe het niet…..

Dan komt er iemand aanlopen waarvan ik op een afstand al zie, dat de bikini zeker minimaal 2 a 3 maten te klein is. Haar buik hangt over het broekje, wat daardoor het idee geeft dat ze er geen eentje aan heeft. Aan haar achterkant zie ik echter dat dit wel het geval is. Haar borsten hangen bijna aan alle kanten uit het bovenstukje en ze loop al te sjorren er aan voordat ze zelfs in het water is. Ze loopt wel heel dapper de golven tegemoet. Met een bikini de golven in gaan is altijd al een uitdaging maar met deze te kleine bikini helemaal. Ik zie haar dan ook alleen maar alles steeds weer op zijn plaats duwen en trekken en vraag mij af of die bikini nou nog wel lekker zit zo….ik vraagt het mij  wel af, maar vraag het toch niet….

Ik zelf heb verschillende bikini’s, voor op het strand, dat zijn de wat stevigere bikini’s vanwege de golven en de zon bikini’s waar ik in zon of hooguit een beetje mee poedel in een zwembad.

Ik ben namelijk ook altijd aan het worstelen om lekker op mijn donut te kunnen liggen in de zee en dat is vaak een hele onderneming, waarbij je al snel iets van je bikini dreigt te verliezen of je bovenstukje onder je kin kan vinden. Vandaar de wat “stevigere” bikini met een goed passend broekje. Dit om te voorkomen dat er iemand op het strand zal liggen, die zich vermaakt afvraagt waarom ik in een bikini in de golven op een donut probeer te klimmen. Waar vervolgens de golven mij mee doen omslaan, waardoor ik zou moeten kiezen tussen het redden van mijn donut of van mijn eer……of er zo iemand is……zoals ik….ik weet het niet………

Hits: 1611

8 gedachten over “Was labels en afzak broekjes….maar ik zeg of vraag niks….”

  1. Heerlijk weer,om dit te mogen lezen!! En gelukkig thuis deze keer niet in de trein.Lig hier helemaal vlak van het .Een goude mama,oma en schrijfster ben je.

  2. Goedenavond als je wat wilt zien moet je goed om je heen kijken ik mag het zelf graag doe als ik op een terrasje zit maar zo mooi vertellen nee dat kan ik niet zo u het vertelt is het net of ik er zelf bij ben weer supermooie verwoord dank voor dit lees plezier prettig weekend en tot lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.