En dan is Oma in “gevecht” met een cadeau…..

Gisteravond Sinterklaas gevierd samen met Stijn van 20 maanden en de bijna 5 jarige Lisa. Lisa had ‘s morgens ook al Sinterklaas gevierd op school, dus was helemaal hyper toen ze bij opa en oma binnen kwam. Want Piet had die week er voor bij het geweldige bezoek aan de pakjes boot, immers aan Oma verteld dat hij misschien wel langs zou komen die avond. Eerst samen met de familie lekker macaroni gegeten, even gedanst op sinterklaas muziek en net toen oma de koffie en warme chocomelk had gemaakt, werd er heel hard op de balkon deur gebonkt……

Snel werd er gekeken, terwijl de “klop piet” nog sneller via de andere balkon deur weer binnen kwam, stond Lisa vol verwondering te kijken naar de cadeautjes op het balkon. Piet had woord gehouden en was echt geweest bij opa en oma! Ze sprong van haar ene beentje op haar andere en haar kwekkie stond niet stil. Vol geveinsde verbazing sprongen de volwassenen op om de cadeautjes snel naar binnen te halen. Lisa riep als maar tegen Stijn: “Kijk eens Stijn, allemaal cadeautjes voor ons!” terwijl Stijn er niks van begreep, rende hij net als Lisa ook enthousiast heen en weer. Die koppies van ze waren goud waard!

Nou hadden opa en oma voor Stijn een ballenbak bus gevraagd aan de Sint en toen zij die een week voor Sinterklaas wilde bekijken, ging dat niet zo als gewenst.  Het was zo een uit klap ding zoals velen van ons wel kennen van het strand of de camping, maar dan in een soort pop up tent vorm. Tegen beter weten in liet oma de ballen bak bus uit klappen, nieuws gierig zoals zij is en dat ging hoppa soepel en het was een leuke ballen bak. Maar toen moest deze weer in zijn kleine hoes gevouwen worden. Dat is een foefje, dat wist oma wel, maar dat foefje….na bijna 2 uurtjes proberen, (opa waagde ook nog even een poging) maar dat lukte dus niet. Zo zaten opa en oma een week lang met een ballen bak bus in de slaap kamer, natuurlijk net in de week dat zowel Stijn als Lisa een nachtje kwamen logeren. Pffffff

Gelukkig is de slaap kamer wel ruim, maar de bus was ook niet echt klein. Een laken er over heen dus, voor het geval ze de slaapkamer in zouden komen en beide deuren dicht houden dan maar.

Dat ging goed, maar toen moest dat ding wel nog ingepakt worden. Dat was ook een dingetje, maar uiteindelijk vond oma grote rollen inpak papier en met veel gedoe heeft zij de bus toch kunnen inpakken. Het werd wel meteen een giga cadeau, maar goed, het was gelukt. Met veel pijn en moeite werd het op het balkon geplaatst, waar de wind er vat op probeerde te krijgen. Wat een gedoe, dus wat pakjes er in tegen het weg waaien. Je moet er toch niet aan denken dat de buren die avond een rode engelse bus voor bij zien waaien 🙂

Goed, de bus kon eindelijk naar binnen en na een klein beetje uitleg aan de volwassenen, Lisa eerst een pakje te hebben gegeven, werd de bus als eerste uitgepakt. Stijn en Lisa vonden hem zonder de ballen al geweldig, maar toen er 200 ballen in gingen waren zij er helemaal happy mee. Stijn schaterde het uit.  Alle andere cadeautjes vielen ook zeer goed in de smaak, alhoewel Stijn er al snel genoeg van had om ze uit te pakken. Lisa hielp hem er graag mee, want die vindt uitpakken uiteraard geweldig, ook als het voor Stijn is.

Daarna ging mijn dochter bewijzen dat zij de bus wel opgevouwen kreeg, maar tot grote hilariteit van uiteraard mij zelf en de anderen, lukte het ook haar niet. Als excuus zei zij, dat dit kwam omdat Oma het ding al verkeerd had geprobeerd op te vouwen, waardoor het nu dus niet meer lukte. Ja, ja, dat zou ik ook zeggen. Wij kopen allang geen pop up tentjes meer, omdat dit meestal tot groot vermaak van de mensen om je heen kan leiden wanneer deze weer ingevouwen moeten worden. Wij kunnen zelf ook zo genieten van anderen wanneer die daar mee aan het klunzen zijn, tot ze bijna ruzie krijgen zelfs. Stiekem gluren vanachter je zonnebril, geen leuker vermaak dan leed vermaak 🙂

Lisa begon langzaam in te storten van vermoeidheid en er werd besloten dat we de gezellige avond hierbij zouden laten. De cadeautjes werden verzameld, terwijl Stijn van de gelegenheid gebruik maakte om lekker ongegeneerd de chocolade pepernoten achter elkaar op te eten. Totdat we dit in de gaten kregen natuurlijk, toen was het klaar voor hem. Het werd tijd om resten van de pepernoten en al het andere lekkers in veiligheid te stellen. De ballen bak bus werd gedeeltelijk opgevouwen zodat hij toch mee kon, de ballen in een vuilnis zak mee en iedereen nam afscheid van elkaar en een geslaagde sinterklaas avond. Na een dikke kus van beiden, uitzwaaien vanaf het voor balkon, gingen opa en oma moe maar voldaan nog even onderuit op de bank. Een verdwaalde pepernoot onder mijn billen vandaan plukkend, dacht ik nog even aan die twee lieve moppies, die we gelukkig hebben kunnen verwennen. Twee gelukkige kindjes die de volgende dag genoeg nieuw speelgoed zouden hebben en gelukkig beiden (nog) niet naar school hoefden dus daar ook alle tijd voor hadden om mee te spelen. Volgend jaar willen we al onze kleinkinderen bij elkaar te hebben en hopen dan op een bezoek van de Sint zelf. Maar dat is volgend jaar….

Goed Klaas is weg en de kerst komt er aan……vanmorgen de sporen van het feest weg gepoetst en vanmiddag de boom opgetuigd. Met het ophangen van de ballen, dacht ik nog even terug aan de Engelse bus ballen bak en moest even glimlachen, dit cadeau zullen wij niet snel vergeten!

Nu de focus op de kerst ballen! Dag Sint en Piet tot volgend jaar!

Hits: 283

8 gedachten over “En dan is Oma in “gevecht” met een cadeau…..”

 1. Oma wat een toestanden metde bus hahaha wij zijn daar ook goed in
  Maar darde kleinkinderen hebben genoten dat is pas fijn
  Weer een prachtig verhaal zo mooi verteld
  Ik kijk nu al weer uit naar de volgende verhaal bedankt oma

  1. Dank je wel Geertje Elting, je zag het zeker voor je? Het was ook wat met die bus de hele week in de slaapkamer en maandag Stijn te logeren en woensdag Lisa. Hahaha echt een actie voor oma!

 2. Ik blijf genieten van je verhalen oma volgend jaar doen wij ook aan sinterklaas dit jaar was de jongste telg nog iets te jong 5 mnd dus hopen op volgend jaar zo een gelijkende sinterklaas feest.

  Groet oma Ans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.