Het nieuwe normaal? Doe eens normaal!!!

Ik krijg gewoon vlekken in mijn nek wanneer ik de uitdrukking “Het nieuwe normaal” te pas en te onpas hoor gebruiken. Dat zou betekenen dat wat men nu “het nieuwe normaal” noemt, vanaf nu voor altijd zo zou blijven? Dat kan toch niet waar zijn? Dat weiger ik te geloven en weiger ik zeker te accepteren!!!!

Mensen zijn sociale wezens, die in elkaars nabijheid willen zijn, knuffelen, aanraken, dansen noem maar op. Dus wanneer je de uitdrukking “Het nieuwe normaal” gebruikt, zeg je eigenlijk dat wij vanaf nu allemaal 1.50 meter afstand van elkaar moeten houden, geen bijeenkomsten van welke aard dan ook met meerdere mensen meer mogen hebben?

Dat wij constant en de rest van ons leven een soort van vreemd dansje moeten doen in de supermarkt of op andere wat drukkere plaatsen, om die 1.50 afstand maar te bereiken en te handhaven?

In winkelstraten alleen een bepaalde richting op mogen lopen en vice versa?

Nooit meer spontaan bij vrienden mogen aanschuiven op een gezellig terras?

Nooit meer met meerdere mensen te gelijk gewoon iets leuks doen?

Nooit meer een verjaardag vieren of op kraam visite gaan?

Nooit meer gewoon naar een bioscoop of theater gaan zonder lege stoelen om je heen?

Nooit meer lekker aan de bar hangen met wat goede en minder goede vrienden?

Voortaan alleen nog maar met een mondkapje op, met de trein of de bus? Schoolkinderen moeten fietsen en mogen niet langer meer mee met het Openbaar vervoer?

Nooit meer spontaan een tripje boeken binnen of buiten Nederland, maar alles wel overwogen eerst reserveren en eventueel eerst een gezondheid verklaring moeten afgeven, voordat wij toe gelaten worden?

Nooit meer gewoon iets kunnen doen met anderen, zoals een leuk boottochtje samen of een  gezellige tuin bbq?

Nooit meer zo maar spontaan een dagje naar de dierentuin of pretpark met je kleinkinderen?

Het feit dat oma’s en opa’s nog steeds hun kleinkinderen dienen te mijden, niet meer mogen op passen, dus laat staan mogen knuffelen, moet ik dat feit normaal vinden?

Ouderen in bejaarden en verpleeg tehuizen opgesloten zitten en maar 1 vaste mantelzorger mogen ontmoeten, mensen in revalidatie en/of ziekenhuizen ook amper tot geen bezoek mogen hebben, is dit allemaal normaal? Het nieuwe normaal? Kom op zeg………….daar wil ik het nu niet eens meer over hebben.

En dan nog iets heel ergs, om op een begrafenis  niet meer met zijn allen  aanwezig te kunnen zijn om waardig afscheid te nemen. Of niet meer  een liefdevolle of troostvolle omhelzing te kunnen geven aan iemand waarvan je vindt dat deze persoon het nodig heeft?

Wanneer er een trouwerij is, dit met slechts een beperkt aantal mensen te kunnen vieren en zelfs niet eens meer met elkaar te kunnen dansen, tenzij je een stelletje bent en dan constant om je heen kijken of je de afstand wel weet te houden tot de andere stelletjes?

Naar een film kijken en merken dat je opeens onbewust schrikt van de hoeveelheid mensen in de film die dicht op elkaar plezier hebben of gewoon een pretpark bezoeken. Hoe zo schrikt? Voor een paar maanden geleden was dit nog heel normaal, deed je dit zelf ook!

Zo kan ik nog vele zaken opnoemen, denk maar eens aan de jeugd die nu niet op een normale manier andere kunnen ontmoeten of daten, gewoon plezier met elkaar kunnen hebben op bijvoorbeeld een leuk feestje. Als ze nu op een ruime afstand van elkaar in het park zitten, kunnen zij al een boete krijgen! Boete voor samenscholing! Bedenk eens hoe dat had geweest toen wij zelf jong waren. Ik heb er nu als de wat oudere al moeite mee!

Handen wassen ben ik altijd een voorstander van geweest, maar dat sommige kinderen zo vaak en agressief hun handen moeten wassen op school dat ze er wondjes van krijgen? Vind ik niet normaal!

Niet je bejaarde moeder in de auto mee kunnen nemen, doe je dat wel dan krijg je een boete, omdat je niet samen met haar een huishouden vormt. Of je nou een mondkapje op doet of niet. Maar je mag wel met vreemden in een trein of bus met mond kapje, te zot voor woorden!

Dat is allemaal echt abnormaal en onverdraaglijk! De kwaliteit van het leven is zo voor velen wel heel miniem! Heel triest!

Wie wil dit nu nog langer het “Nieuwe normaal” noemen? IK NIET!!!!

Dat alle maatregelen op dit moment blijkbaar een noodzakelijk kwaad zijn om het Corona virus in te dammen, dat neem ik aan en al begrijp ik niet alle maatregelen volledig. Ik hou mij er aan voor zo lang als dit nodig zal blijken te zijn, maar niet voor altijd! Dat ik daarmee een heel groot stuk vrijheid in lever, kan ik, zolang dit niet voor altijd is, ook voorlopig wel mee leven.

Maar om dit nou “het nieuwe normaal” te noemen en daarmee dus te zeggen of geloven dat dit voor altijd zo zal blijven? NO WAY!!!! Daar doe ik dus absoluut niet aan mee!!!!

Corona krijgen is vreselijk en de gevolgen voor velen en de mensen om hun heen ook, dat betwist en bagatelliseer ik absoluut niet. Dat is allemaal heel erg, ook wat de mensen in de zorg op dit gebied hebben en nog steeds moeten ervaren. Dat is niet niks. Dat moeten wij zien te voorkomen.

Maar als we straks allemaal gefrustreerde mensen al dan niet met psychische klachten krijgen, is mijn inziens echt niet veel beter. Dan hebben we ook nog eens te maken met mentale ongezondheid, want dit is zo voor velen echt niet voor altijd vol te houden!

En dan heb ik het nog niet eens over de economische schade door dit alles, want dat zal ook nog heel veel extra ellende en verdriet brengen. Onderschat dit ook niet!

Voor nu en voorlopig houden wij ons dus nog netjes aan alle regels en werken wij uiteraard mee om het Corona virus in te dammen en nog beter tegen te gaan. Maar laten wij wel hopen dat de huidige maatregelen steeds meer beetje bij beetje zullen versoepelen, steeds meer naar het normale terug zullen keren, zonder dat dit al te drastische gevolgen geeft.

Dat dit waarschijnlijk wel nog wat tijd zal vragen, is te accepteren zolang het (nogmaals) maar voor tijdelijk is. Dat bepaalde zaken wel voor een langere tijd anders zullen zijn, dat zal best en daar zullen wij dan hopelijk wel weer min of meer mee kunnen leven met zijn allen. Als het doel maar is om ooit weer naar het echte normale te kunnen gaan! Zonder de 1.50  afstand etc.

Maar laten wij wel vanaf nu alsjeblieft ophouden met die deprimerende en idiote uitdrukking “Het nieuwe normaal” want lieve mensen, normaal is dit alles echt niet en mag het ook nooit worden!

Laten wij daarom met elkaar afspreken om het voortaan “het tijdelijke abnormaal” te noemen!

Blijf gezond en veel succes en sterkte allen met het nu nog na leven van het tijdelijke abnormaal!!!!! Op naar het gewone normaal!

Hits: 295

6 gedachten over “Het nieuwe normaal? Doe eens normaal!!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.