Elk nadeel, heeft zijn voordeel……flip flops aan en gaan met die banaan!

Normaliter zouden wij volgende week voor bijna 3 weken naar Kreta gaan, net zoals we al vele jaren graag deden. Vorig jaar kon dit absoluut niet en dit jaar juni wagen wij het ook nog niet. Hoe graag wij ook zouden willen. Misschien later in dit jaar, maar wij houden er rekening mee dat het dit jaar waarschijnlijk weer niet gaat lukken. Jammer, heel jammer, maar er zijn ergere dingen zeggen wij dan maar. Er zijn mensen die niet op vakantie kunnen of zelfs nooit gaan. Dus niet klagen, maar dragen!

Toch mis ik het even helemaal loskomen van alles, het heerlijk de hele dag met mijn flip flops of beter gezegd mijn teenslippers overal heen te slenteren.

Mijn voeten in het zand, of nog lekkerder vanaf mijn ligbed aan zee, met 1 voet in het water heerlijk een boek lezen en af en toe gewoon loom in slaap vallen.

Ondertussen mijn melkflessen huid een mooie goudbruine teint geven door de zon en de wind. Wanneer het te warm is, huppa op mijn donut de zee in om af te koelen, terwijl de beach boy een heerlijke koel drankje bij onze ligbedjes serveert. Ik mis het!

Af en toe een dagje rondrijden en ons telkens weer laten verrassen door de mooiste plekjes van Kreta, de locals ontmoeten en daar heerlijk eten, maakt ons ook altijd super gelukkig.

Telkens weer ontmoeten wij de meest aardige locals en met sommige zijn wij zelfs bevriend geraakt en die zoeken wij elk jaar opnieuw op, wat altijd een emotioneel weerzien is.

Aan het einde van iedere dag, of dat nou strand, rondrijden, wandelen of shoppen is geweest, heerlijk terug naar ons hotel aan zee. Even lekker douchen en bij komen op het balkon met het meest fantastische uitzicht. Ik mis het!

Daarna omkleden en oppoetsen en heerlijk in één van de vele fantastische restaurants gaan eten. Na al die jaren weten wij inmiddels heel goed wat wij waar kunnen vinden en niet minder belangrijk, ook wie.

Alles is een feestje en voor het eten moet je echt de tijd nemen, want na de goddelijke maaltijd, komt negen van de tien keer de eigenaar aan je tafeltje even wat raki drinken. Voor mij vaak wat anders, tenzij het lemon raki is, daar ben ik verzot op. Maar gezellig is het altijd wel en wij hebben al heel wat mooie gesprekken gevoerd.

Daarna een stukje lopen, praatje hier en praatje daar en vervolgens een drankje ergens doen. Altijd hebben wij leuke gesprek partners (zelden nederlanders moet ik bekennen, uitzonderingen daar gelaten) waarmee menige avond langzaam aan in een super gezellig samenzijn of feestje ontaarde. Ik mis het!

Goed, we hebben gelukkig alle mooie herinneringen nog en laten wij hopen dat wij snel de kans krijgen om nieuwe te maken.

Nu gaan wij voor een ini mini vakantie naar Bergen aan Zee, vlak bij het strand, geen uitzicht op zee, maar goed, wel dichtbij. De flip flops aan en gaan met die banaan. Het enige wat wij nu nodig hebben, is een goed boek en mooi weer uiteraard.

We maken er wat van, even er tussen uit, los van alles al is het maar drie dagen!

Voordeel is wel, dat wij de kleinkinderen nu niet zo lang hoeven te missen!

Elk nadeel, heeft zijn voordeel……………

Hits: 416

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.