Ik heb nergens spijt van……………

Zo, die dagen liggen weer achter ons. Wat is dat toch altijd weer, dat je er eerst veel zin in hebt en daarna zelfs gewoon opgelucht bent dat het weer gedaan is? Elk jaar weer, ben ik blij wanneer de kerst zooi weer is opgeborgen en het huis weer “kitch en bling, bling” vrij is. Terwijl ik geniet van de rust in de kamer, denk ik terug aan de dagen die achter ons liggen en met name het jaar wat achter ons ligt. Wat zal 2017 ons gaan brengen? Wat wil ik zelf er mee? Wat wil ik anders doen? Eén ding weet ik heel zeker, voor mij persoonlijk gaat het in ieder geval een heel ander jaar worden dan de jaren hiervoor. De eerste stappen heb ik al gemaakt……………….best wel hele heftige stappen, dat wel.spijt-11

Ik kan er nu nog niet al te veel over kwijt, maar geloof me maar, dat het absoluut geen makkelijke stappen waren. Maar ik ben er toch wel heel tevreden mee,  dat ik ze gemaakt heb en de gevolgen? Die zie ik dan wel weer. Ik heb mijzelf als het ware (weer) los gemaakt uit een veilig ogend maar ook knellend harnas en er heel bewust voor gekozen een totaal ander en nog vaag  pad in te slaan. Of dat mij zal brengen wat ik er van verwacht en hoop? Dat weet ik niet.Dreams

Eén ding weet ik wel zeker, ik heb liever spijt van iets wat ik wel heb gedaan, dan van iets wat ik niet heb gedaan. Tot nu toe heb ik de laatste jaren regelmatig stappen gemaakt, waarvan ik niet goed van tevoren kon overzien wat de gevolgen zouden zijn. De gevolgen waren dan ook niet altijd makkelijk en prettig, maar wel een onderdeel van waar ik zelf voor had gekozen. En al had ik liever sommige dingen anders gezien,  ik heb toch nergens spijt van. Het heeft mij uiteindelijk een ander mens gemaakt, uuuh, nee, dat klopt niet, het heeft mij uiteindelijk een heel groot stuk van mijzelf terug gegeven. Ik hoop dat dit nu weer zo zal zijn.

 Je kunt namelijk dingen in je leven anders willen zien en er achter over leunend over klagen en mijmeren , dan zal er niks veranderen en blijf je klagen en je afvragen wat als…………maar je kunt ook besluiten een andere weg in te slaan. Dat is vaak heel eng en niet makkelijk, ook wel eens bijna of helemaal niet mogelijk. Maar wanneer je de mogelijkheid hebt en niets doet, je dromen alleen maar blijft dromen, dan moet je ook niet zeuren. Maar aanvaarden wat je hebt en vooral niet hebt. Ik kies er voor om te gaan voor mezelf, waardoor ik hoop dat ik een beter gevoel zal hebben dan de laatste tijd. Eng? Ja zeker! Maar ik doe het wel, sterker, ik heb het al gedaan!  Gaat het dan alsnog niet zoals ik wil, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Tot nu toe voelt het in ieder geval heel goed, met een beetje wee moed bij de gedachte hoe het was. Dat wel, maar ik ben er klaar voor!spijt-5

Dus, toen ik met mijn champagne glas in mijn hand 2016 uit ging en met dat zelfde glas 2017 weer in ging, heb ik heel stiekem in mijn eigen gedachten een schiet gebedje gedaan. Iedereen gezondheid, geluk en vrede toegewenst en voor mezelf daarbij ook nog even een jaar toegewenst, waarin ik de bevestiging zal krijgen dat ik de juiste keuze heb gemaakt.  Maar hoe het ook zal lopen, ik ga mijn schouders onder mijn nieuwe ingeslagen pad zetten en er alles, maar dan ook alles aan doen om daar te komen, waar ik wil komen en anders minstens in de buurt er van. Of dit zal lukken? Tja dat kan ik nu nog niet zeggen, maar “kan ik niet” stond nooit in mijn woordenboekje, dus nu ook niet, maar “proberen” wel.oma motor

Vaag blog? Ja, dat is dit eigenlijk wel. Sorry, ik kan er nog niet al te veel over kwijt, maar er komt een moment waarop het allemaal duidelijker zal zijn. Ik heb zin en vertrouwen, in mijn nieuwe ingeslagen pad, waar het mij ook brengen zal. Ik heb echt een heftig besluit genomen, ik laat ook nu weer mooie dingen en lieve mensen achter me. Ik koester de mooie momenten en verheug me op de nieuwe mooie momenten. Soms moet je de dingen en mensen waar je aan gewend was, die je liefhad en respecteerde, los laten. Dat is nodig om andere dingen en mensen toe te laten in je leven. Maar er is één ding wat ik nu al zeker weet………….ik heb er absoluut geen spijt van, niet van wat achter mij ligt straks en zeker niet van wat voor mij ligt! Ik heb nergens spijt van!

Dat 2017 ons allemaal mag brengen waar we op hopen!

spijt

Hits: 234

3 gedachten over “Ik heb nergens spijt van……………”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.