Ik moet echt even een paar maanden naar Ibiza……..dus doe ik dat ook! Sprak zij (Grazy Granny’s creepy story)

Gisteren sprak ik haar voor de laatste
keer voordat ik op vakantie ga. We zaten weer op een terras, onder een grote parasol met de terras verwarming aan. Het regende en was een beetje fris. Toch zag zij er weer zonnig uit. Na onze begroeting en het neer zetten van de bestelde koffie, sprak ze meteen uit waar ze mee zat: “Weet je wat het is? Ik moet er ook echt even uit, dus ik ga ook weg, ik ga in mijn eentje naar Ibiza en ik kom voorlopig niet terug………”grazy-6

Verbaasd keek ik haar aan, want zo ver ik wist, had ze helemaal geen vakantie plannen. Nu dus wel. “Wat leuk, wanneer ga je en hoe zo dat dan?” vraag ik haar.  Ze schuift naar voren, steekt haar sigaret aan en zegt: “Maandag, nu aankomende maandag en ik blijf een week of 6 a 7 weg, hoe leuk is dat?” ze neemt een slok koffie en kijkt mij ondeugend aan. “Vorige week heb ik mijn ibiza drag queen in Amsterdam ontmoet, hij was een paar dagen in Nederland en heeft contact met mij gezocht. Ik heb weer een paar goddelijk leuke uurtjes met hem en zijn vriend doorgebracht. En uiteindelijk nodigde hij mij uit”. 

Ik kijk haar aan en eigenlijk ben ik helemaal niet echt verbaasd. Dit hoort gewoon bij deze vrouw. “Vertel verder” vraag ik gretig en leun achterover, klaar voor weer een bijzonder verhaal.  Ze lacht van oor tot oor en vertelt: “Nou, opeens gaat mijn mobiel vorige week en ik keek eigenlijk niet eens eerst wie er belde, maar nam meteen op, in de veronderstelling dat het mijn zoon zou zijn. Ik hoorde een mannenstem vragen hoe het ging en ik gaf gewoon antwoord dat het goed ging. Ondertussen mij zelf afvragend wie ik nu aan de telefoon had, want de stem herkende ik niet”.

Ze glimlacht en haalt diep adem. “De stem zei, ik mis je massages darling. Nou toen schrok ik even heel erg, en vroeg of die persoon niet verkeerd verbonden was. De man aan de andere kant liet een bulderende lach horen en ik had bijna van schrik de verbinding verbroken, tot ik opeens iets in de lach meende te herkennen. er is maar één man die ik zo heb horen lachen”. Ze kijkt me aan en lacht nu zelf ook hard op. nieuwsgierig lach ik een beetje mee maar ik heb nog geen idee, alhoewel er wel iets door mijn gedachten schiet.grazy-7

“Vertel” vraag ik nieuwsgierig. Ze drinkt haar koffie op en roept de serveerster: ‘2 witte wijn graag, we hebben wat te vieren” zegt ze met een big smile. De wijn staat voor onze neus, ze neemt een grote slok, haalt adem en begint; “De man begint opeens over hoge hakken en vraagt of ik  al vakantie plannen heb. En toen opeens wist ik het, het was mijn drag queen vriend uit Ibiza! Ik vroeg hem hoe het met hem was en tot mijn grote verbazing vertelde hij dat hij heel dicht in de buurt was en mij graag wilde ontmoeten. Ik heb wat ondergoed , kleding en persoonlijke spulletjes in een tas gegooid en ik ben dezelfde middag nog op de trein naar Amsterdam gesprongen en daar 2 dagen gebleven”.kingsday-13

Ze neemt nog een slokje en gaat verder: “We hadden op een terras op de Nieuwmarkt afgesproken, want daar had hij boven de Cottonclub een leuk appartementje gehuurd voor een paar dagen. Voor mij had hij een leuke kamer in een B&B om de hoek geregeld. We hebben heerlijk zitten kletsen en toen nodigde hij mij uit om zo snel als mogelijk lekker naar ibiza te komen. Eerst alleen en dan mag mijn kleindochter ook komen. zij heeft binnenkort ook vrij van school en  mag dan over 2 weken lekker komen voor 10 dagen en dat vind ik heerlijk. Die meid bescherm ik het liefst met mijn leven, dus als ze naar mij toe mag op Ibiza kan ik samen met haar genieten en een oogje op haar houden. Of zij op mij natuurlijk” ze schatert het nu uit en ik lach met haar mee.lommerbergen cocktail

“Mijn kleindochter blijft dan dus 10 dagen en of ik ga met haar mee terug (wat ik niet verwacht), of ik blijf nog wat langer, maar ik mag de hele zomer blijven. Ik zie het wel. Ik mag logeren in een heerlijk klein hotelletje en dat kost mij bijna niks” ze droomt in gedachten een beetje weg en zegt dan opeens: “Ik heet in jouw verhalen Grazy Granny dus laten we mijn vriend ook een bijnaam geven, we nomen hem DQ (Drag Queen) dat is wel zo grappig en prettig. DQ wil alleen af en toe een lekkere voetmassage wanneer hij op het strand ligt bij te komen van zijn uren lange staan, dansen en lopen op zijn hoge hakken.  Lekker met mij keuvelen over van alles en nog wat en samen het eiland over toeren om vrienden van hem te bezoeken. Verder wil hij dat ik niets betaal wanneer ik ‘s avonds met hem eet of drink. ik heb hem aangeboden daarom af en toe ook lekker voor hem een stamp potje te maken en de gedachte daar aan, maakte hem al helemaal super gelukkig. Dus ik ga (met in mijn koffer een paar hema worsten) en zie wel wanneer ik weer terug kom. Hoe vindt je dat?”.stamppot

Tja hoe vind ik dat? Nou heel bijzonder en ik gun het haar. Maar wat zal ik haar verhalen missen. Dat zeg ik haar ook en ze glimlacht. “Weet je wat het is?” vraagt ze. En gaat vervolgens meteen verder; “Daar heb ik ook al over nagedacht, ik ga natuurlijk weer van alles mee maken en ik vind het zelf ook heerlijk om dat te vertellen. Ik heb het er ook over gehad met DQ, hij leest jouw blogs ook graag en helemaal die over mij en hij kwam met de oplossing. We gaan na jouw vakantie gewoon op Skype afspreken, dat heb jij toch ook wel?”

Eureka! Ja, dat is inderdaad helemaal leuk. Dus dat gaan we doen. Eerst neem ik jullie allemaal een beetje virtueel mee naar Kreta door middel van korte kleine blogs en wanneer ik terug ben dan ga ik via Skype in contact met Grazy Granny op Ibiza! We nemen inniger afscheid van elkaar dan anders, want we gaan elkaar een lange tijd niet echt ontmoeten. We wensen elkaar een fantastische tijd toe en gaan ieder ons eigen weg, richting het inpakken van onze koffers. Dag Grazy Granny, geniet er van en tot op Skype!

Ibiza and Crete…………….we are almost on our way!!!!!!zomer

Hits: 175

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.