En nu……nu ben ik opeens de gek? Sprak ze woedend. Grazy Granny op Ibiza, deel 6

Zacht kloppen op de deur midden in de nacht, een mannen stem zegt zacht: “Ik ben het J.J.”,  Grazy Granny kijkt mij nu diep via de Skype verbinding aan, haalt adem en gaat verder: “Ik schrok me rot en moest eerst even wakker worden. J.J. aan de deur? Waarom……………?”dodelijke-blik-232

Ze neemt nog een grote slok wijn, steekt haar zoveelste sigaretje aan en zwijgt even. Ik wacht even en vraag haar dan vol spanning: ‘Waarom was hij daar dan?”. Ze lijkt weer uit haar overpeinzing te komen, kijkt weer om zich heen, het terras over en gaat verder.

“Nou, dat vroeg ik mij dus ook af. Ik riep terug dat ik er aan kwam en opende de deur. Daar stond J.J. inderdaad in het donker. Hij vroeg of ik even het licht aan wilde doen en ik vertelde hem dat dit niet ging omdat het stroom bij mij uitgevallen was. Ik ratelde door dat de beheerder en de technische meneer er niet waren omdat ze naar een bruiloft waren en dat er van alles was gebeurd. Opeens onderbrak hij mij en zei dat hij dit al gehoord had en daarom was gekomen. Mijn mond viel open van verbazing, want van wie had hij dat dan gehoord en nog nieuwsgieriger was ik, wat had hij dan gehoord?”.

“Laten we eerst even wat kaarsen aan doen en wat te drinken pakken”, sprak hij heel rustig. Ik kreeg een naar gevoel in mijn maag, want hoe kwam hij hier nou terecht? Nadat we wat kaarsen hadden aangestoken, wilde ik de wijn pakken. Maar dat vond J.J. geen goed idee, hij zei mij dat we beter wat water of fris konden drinken. In eerste instantie dacht ik heel even dat hij geen wijn wilde omdat hij nog terug moest rijden. Maar al snel bleek dat hij dacht, dat ik al genoeg op had. Ik heb hem meteen verteld dat dit niet het geval was en vroeg hem weer, wie hem had gebeld en waarom hij hier was”.dodelijke-blik-120

“Hij sloeg zijn benen over elkaar en vertelde dat hij gebeld was door zijn tante Agaath. Zij was nogal over stuur omdat ik bij haar naar binnen had staan gluren en aan had geklopt met vreemde opmerkingen dat ze uit haar huisje moest komen”. Ze kijkt mij aan, glimlacht nerveus en vervolgt: “Nou, ik viel van verbazing zowat van mijn stoel en mijn mond viel open tot op mijn enkels. Wat vertel je me nu, zei ik tegen hem, heeft ze dat tegen je gezegd? Heeft ze je ook verteld wat er allemaal aan vooraf is gegaan? ik raakte gewoon over mijn thee water heen van verontwaardiging en J.J. keek mij rustig aan en reageerde”: dodelijke-blik-70

“Ja, Grace, dat heeft ze mij gezegd en ze vertelde ook dat je al eerder die dag heel agressief op haar deur hebt staan bonken en hebt staan schreeuwen. Ze is helemaal van slag hierdoor en heeft het idee, dat jij heel hard hulp nodig hebt. Ze is bang voor je, zegt ze. Wat is er toch aan de hand met je?” Grazy Granny, neemt nu weer een flinke slok wijn, ze is duidelijk helemaal opgewonden, nu ze het aan het vertellen is en gaat verder: “Ik keek hem aan en wist even niet waar te beginnen, had ik hem nu maar vanaf het allereerste moment verteld wat er allemaal met zijn lieve tante Agaath is gebeurd, maar helaas, dat had ik dus niet gedaan, althans niet alles, ik was er even over begonnen maar merkte toen al meteen dat hij haar erg hoog in het vaandel had staan en heb het er toen maar voor de goede vrede, bij gelaten en dat sloeg nu terug in mijn eigen gezicht. Ik voelde mij opgelaten en wist even niet waar te beginnen”.

“Ik haalde diep adem en besloot maar gewoon bij het begin te beginnen. Jouw tante Agaath, was vanaf het eerste moment dat jij ons aan elkaar voorstelde al niet aardig tegen mij hoor! Ze keek mij ten eerste aan alsof zij mij met haar blik wilde doden en vervolgens, toen jij even naar het toilet was, fluisterde ze mij in mijn oor dat ik hier niet welkom was. Vervolgens is er hier van alles gebeurd, vreemde dingen, kaarsen die opeens uit waren, rare geluiden ‘s nachts rondom mijn huisje, krassende nagels op de ramen. De volgende dag zag ik op verschillende plekken cirkels in het zand rondom mijn huisje en jouw tante heeft een afwijking, dat weet je toch wel?”.dodelijke-blik-91

“J.J. keek mij toen heel verbaasd aan en vroeg wat ik bedoelde. Ik vertelde hem van die rare afwijking van haar die ik had gezien bij diezelfde eerste ontmoeting, het draaien van haar voet in het zand, het maken van cirkels. Eén en één is twee…..die cirkels stonden her en der ook bij mijn huisje, daarmee heeft ze zich zelf verraden. Ik ben toen inderdaad naar haar huisje gelopen, om haar te vragen waar ze mee bezig was, ze deed niet open en ik heb het er bij gelaten. Diezelfde dag was ook opeens mijn mooie omslag doek van de lijn af en het waaide niet hoor, een theedoek was ook gevallen. En vanavond toen ik aan het douchen was, klapte opeens mijn stroom er uit en toen ik door het raampje naar buiten keek, zag ik haar snel weg lopen. Toen besloot ik inderdaad haar weer te confronteren en ben naar haar huisje gegaan, daar aangekomen heb ik inderdaad naar binnen gekeken en toen keek ze opeens terug. Ik heb rustig geprobeerd of ze mij te woord wilde staan, maar ze deed net of ze gek was……………en nu ben ik de gek?”dodelijke-blik-235

De frustratie en verontwaardiging droop van haar af. Ik zei tegen haar dat ze even adem moest halen en vroeg of het nog wel goed ging met haar. Ze was duidelijk overstuur, nou ken ik haar nog niet zo goed, maar ik weet wel dat dit niet bij haar past, de positiviteit die zij uitstraalde bij onze vorige ontmoetingen had plaats gemaakt voor een soort wanhoop.  “Geloofde J.J. je wel?” vroeg ik haar……………….een diepe zucht volgt………..

Hits: 295

6 gedachten over “En nu……nu ben ik opeens de gek? Sprak ze woedend. Grazy Granny op Ibiza, deel 6”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.