Ik loop dan nog liever in mijn blote kont……

Van de week de zomerkleding gewassen en opgeborgen, op een paar simpele T shirts na, voor die ene onverwachte mooie dag, die er zo maar op eens ook weer kan zijn. Toen inventarisatie gemaakt wat er aan winter kleding hing en lag en dat was behoorlijk teleurstellend……van sommige dingen vroeg ik mij zelfs af, hoe ik het ooit heb kunnen kopen. Dus heel wat weg gedaan weer, dat maakt meteen ruimte voor……….nieuwe!

En dat is soms niet zo eenvoudig als je zou willen. Vaak heb ik wel een beetje in mijn hoofd, wat ik voor een kleding wil hebben. Maar ,meestal kan ik dat simpelweg niet vinden, tenminste, niet zoals ik voor ogen had. Dus sluit ik vaak een compromis, die thuis dan weer vreselijk tegenvalt. Dat zijn dan de kleding stukken waar ik van denk: “Hoe heb ik dit ooit kunnen kopen?”.

De mode? Ach ja, ook als je zegt of overtuigd bent dat je deze niet volgt, volg je de mode verschijnselen toch. Het aanbod in de meeste winkels is als je goed kijkt, overal hetzelfde qua kleur en trends. Lang niet alle trends of kleuren vind ik leuk en draag deze dan ook echt niet. Sommige dingen vind ik ronduit zo lelijk, dat ik dan, bij wijze van spreken, nog liever in mijn blote kont zou lopen dan het aan te trekken.

Al loopt het hele land in een bepaalde kleur of trend en ik vind het niet mooi, dan komt dit echt niet in mijn kledingkast. Ah, kleine bekentenis….Op één kleur na dan, fel oranje, ik moet bekennen, daar heb ik een klein stapeltje van achter in mijn kledingkast, maar dat heeft meer te maken met Kings day en belangrijke voetbal wedstrijden. Of ik dat mooi vind of niet, of het goed staat of niet, dan doe ik wel mee met de meute en graag zelfs.

Soms vind ik bepaalde trends wel heel leuk, zoals de Ibiza stijl de afgelopen zomers, die vind ik echt leuk, dus daar hangt heel wat van in mijn kast. Maar in de winterkleding kan ik geen trend noemen die ik echt geweldig vind, de meeste winterkleding vind ik zelfs rond uit vreselijk! Op schoenen en laarzen na, die vind ik in de winter vaak geweldig en als ze dan ook nog lekker zitten, ben ik happy de peppy!

Goed, ik ben dus aan wat nieuwe winterkleding toe. Ik heb nu niks om aan te trekken, dus moet echt op pad. Ik begin volgende week in Amsterdam, eerst de ene winkel in en de andere uit, om een beeld te krijgen wat er momenteel verkrijgbaar is. Natuurlijk kan dit ook in mijn eigen woonplaats, maar in die kleding loopt iedereen die hier woont en een beetje anders vind ik wel zo leuk!  Ik ben ook aan een nieuwe winterjas toe en heb al gezien dat donker dieprood leer momenteel trendy is, dat is een kleur en materiaal waar ik mij wel in kan vinden, dus…..huppa op zoek!

Ik moet zo wie zo naar Amsterdam omdat mijn jongste, mijn dochter dus,  nu zelf een mama gaat worden en halverwege de zwangerschap is. Haar broeken beginnen nu een beetje oncomfortabel te zitten, dus moet er geshopt worden voor positie kleding. Dat vind ik heel leuk om te gaan doen,  heerlijk met haar samen, maar ook omdat ik vroeger bijna 8 jaar op het hoofdkantoor van Prénatal heb gewerkt. Toen moest ik ook wel eens met mijn maatje 36 (lang geleden) en nep buikje, positie kleding showen (op kantoor of op een beurs), waardoor ik, toen ik zelf zwanger werd, heel veel positie kleding had. Ik ben benieuwd hoe dat veranderd is in de jaren.

Terwijl onze prioriteit op haar positie kleding en een gezellige middag zal liggen, scan ik de winkels meteen af naar wat er zoal is. Ik heb eigenlijk geen idee, want als ik al een kleding zaak heb bezocht de laatste tijd, dan ging ik linea recta richting de kinder afdeling. Net als toen vroeger mijn eigen kinderen nog klein waren en ik zelf eigenlijk  iets nodig had. Kom ik ook nu dan stee vast thuis met iets voor een kind, tegenwoordig dus mijn kleindochter Lisa. Het lijkt wel of ik dan een blinde vlek heb voor alle andere kleding die er dan hangt. Ik verdrink dan helemaal in de leuke kinder kleding en love it. Vandaar dat ik absoluut geen idee heb, wat er voor mezelf in de winkels hangt. Nu ga ik dat dus een keer heel anders doen (denk ik). Mocht er gelegenheid zijn  (buiten de positie kleding) en ik zie iets leuks voor me zelf, dan neem ik het mee en anders ga ik een andere keer terug om het alsnog te passen en te kopen. Want gezien de kleding die ik nu weg gedaan heb, is passen wel een must. Wat op een hangertje er geweldig uit ziet, kan op het lijf een drama zijn!

Ik hoop dat ik wat leuke dingen kan vinden, die mij leuk staan en ook nog lekker zitten. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de mensen om mij heen. Maar mocht de mode mij echt tegen staan, dan zoek ik wel mijn eigen weg in de kleding voor deze winter. Ik zal dus zeker niets kopen wat ik niet echt leuk of mooi vind, puur en alleen omdat het nou toevallig  in de mode is. Winter of geen winter. Dan moet ik het met mijn oude kloffie doen en anders dan  loop ik inderdaad nog liever in mijn blote kont!

Hits: 666

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.