Mannen manieren?

Mannen manieren? Hebben ze die dan? Hahaha, ja natuurlijk hebben ze die. Goede en slechte, maar ook vaak best wel vreemde. Hieronder ga ik er slechts een paar beschrijven en ik ben benieuwd of jullie deze ook herkennen.

Laten we eerst duidelijk maken, dat dit blog  niet per definitie over mijn huidige eigen partner gaat. O.K. heel eerlijk er zit wel iets bij wat op hem zou kunnen slaan, maar over het algemeen zijn de manieren hieronder, dus de manieren die ik (ook) bij andere mannen heb geconstateerd. Dit is dus een algemeen blog, absoluut niet gericht op hem, dat zou wel heel makkelijk en ook goedkoop zijn om hem zo te kijk en hem bij wijze van spreken, op zijn nummer te zetten. Ik heb immers ook een vader gehad, broer(s), een zoon, neven en ooms, andere relaties, een ex man, buurmannen, collega’s, mannelijke vrienden, dus mannen manieren materiaal genoeg. Laat dat dus eerst even heel duidelijk wezen.

Gebruiks aanwijzingen: Wanneer er iets nieuw is aangeschaft en het moet aan het werk gekregen worden of in elkaar gezet. Gaan de mannen, pas na wat vloeken en mopperen, de gebruiks aanwijzing lezen. Opeens is het dan heel simpel. Het is helemaal een drama met bijvoorbeeld een Ikea kast of zo, dan zijn ze altijd schroefjes of moertjes kwijt en mopperen ze dat het gewoon niet compleet is. Pas wanneer wij met onze rust en logica er bij komen, blijkt dat door hun chaotische werkwijze, de schroefjes of moertjes er wel zijn, maar ergens onder liggen. Helemaal grappig is het wanneer ze tegen het in elkaar zetten opzien (wel logisch hoor) en je oppert dat een andere man in je directe omgeving,  daar heel goed in is en je wel aan hem wil vragen het te doen. Dan kunnen ze het opeens heel goed zelf bla, bla. Beetje het haantjes gedrag, maar wat maakt het uit, als het maar helpt.

Navigatie systeem: Leve het navigatie systeem. Maar waarom moet het adres vaak pas ingevoerd worden, na het verlaten van de parkeerplaats? Ook wanneer jij zegt, dat een andere weg korter is, dan toch alleen maar uit gaan van het navigatie systeem, is bizar. Bizar ook, omdat dit volgens mij de enige vrouw is, waar bij ze wel klakkeloos doen wat ze zegt. Maar alles beter dan zonder navigatie,  want via een route beschrijving, mannen vertellen dat ze de 3e weg links moeten nemen en dan de 1e rechts, blijkt niet altijd goed op hun harde schijf terecht te komen, want 9 van de 10 keer pakken ze de 3e rechts en de 1e links en beweren dan ook nog eens glas hard, dat jij het niet goed gezegd hebt. Of wanneer je laat weten dat je die mooie schoenenwinkel en dat huis met die lelijke deur echt nog niet hebt gezien, dus dat we verkeerd zitten, dit gewoon negeren en vervolgens een uur langer in de auto zitten dan nodig, omdat ze zeker weten dat zij de weg wel weten. Pfffffffff

Man Cave: Wanneer ze thuis komen, in je net schoongemaakte en opgeruimde huis en je even niet oplet, ze er af en toe in no time een soort Man Cave van weten te maken. Wanneer je dan mopperend laat weten geen jas en schoenen in de kamer te dulden, ze over hun schoenen heen stappen om hun jas op te hangen. Soms zelfs een excuus er uit laten komen, waarom ze dit niet meteen gedaan hebben, vervolgens het gang licht laten branden, en al pratend,  gewoon weer over de schoenen voor de tweede keer heen te stappen. Wanneer je daar dan weer een opmerking over maakt, zijn ze druk geweest en moe, moet je niet zeuren, bla, bla. Vervolgens zie je ook in no time overal vingers op je deuren en je vraagt je verbaasd af hoe deze er zo snel zijn gekomen, je had die dag immers net alle deuren een sopje gegeven. Wanneer er verder niemand in huis is, dan is de conclusie snel getrokken…. Vervolgens schenkt hij  bijvoorbeeld heel lief een kopje koffie ook voor jou in en laat de zoetjes en/of de koffie melk midden op de aanrecht staan, keukenlicht blijft dan vervolgens ook volop branden. Pakt daarna iets te eten en zet het bordje met mes in de gootsteen bak,  in plaats van in de vaatwasser. Bij het omkleden, verdwijnt er altijd wel een sok onder bed, of ergens achter,  die jij dan weer tegen komt de eerst volgende keer dat je daar schoon maakt. Terwijl meneer ‘s morgens er zich nog over heeft verbaasd dat hij zoveel enkele sokken in zijn sokken lade heeft.

Vergeten: Wanneer je ze er ruimschoots op tijd, aan wil laten denken, iets te doen, iemand te feliciteren, iets mee te nemen etc. Ze vol irritatie laten weten dat ze het heus niet zullen vergeten en er echt wel aan zullenl denken. Vervolgens wanneer het puntje bij paaltje komt, dan is die collega niet gefeliciteerd of dat telefoontje dus niet gepleegd en/of hebben ze dus niets mee genomen. Dit gaat ook wel eens op voor iets wat je ze verteld hebt, ze kunnen dan glashard beweren dat je het nooit eerder hebt gezegd en dat ze het echt niet wisten. Al kom je met voorbeelden wanneer en waarom je het er wel over hebt gehad, dan hebben ze gewoon een soort blinde vlek in hun hersens of zo, want ze kunnen het zich dan echt niet meer herinneren.

Lege handen: Wanneer je een bovenverdieping hebt en dingen op de trap legt die mee naar boven genomen moeten worden, dan stapt een man daar negen van de tien keer gewoon overheen. Dat zelfde met lege bordjes en zo, wanneer ze naar de keuken gaan om hun glas bij te vullen en er staat een leeg schaaltje of bordje naast, zijn ze in staat om alleen dat glas mee te nemen en de rest te laten staan. Ik vraag mij dan altijd weer af of ze dit nou gewoon niet zien of niet willen zien.

Kwijt: Waarom hoor ik mannen nou altijd vragen waar iets is, voor ze er zelf naar gezocht hebben? Het lijkt wel een standaard gewoonte voor heel veel mannen en vaak ligt dat gene wat ze “zoeken” altijd op dezelfde plek of zelfs vlak voor hun neus. 

Kringen: Sommige man’s personen hebben totaal geen oog voor dat je een nat glas of kopje niet zo maar overal op kunt zetten, zonder dat dit kringen achter laat. Wanneer je een gezellige avond hebt, zie je  dan ook opeens overal flesjes en glazen tussen staan, vensterbank, boeken kast etc. Ze vragen zich niet eens af of dit wel kan, dus kringen waar je geen kringen wil hebben en met een beetje pech is er nog iets omgegaan ook, waardoor je vensterbank plakkerig en vies is. Uiteraard zijn er hier ook, uitzonderingen die de regel bevestigen, maar toch.

Toilet rol: Bizar maar waar, hoe krijgen ze het voor elkaar om er nog één velletje op te laten zitten wanneer ze klaar zijn. Dan soms ook nog gewoon van een nieuwe rol op de toiletrol stang ,de rest van het papier wat ze nodig hebben af scheuren, waardoor de rol als een soort vreemd vlaggetje op de stang zit. En nog bizarder, wanneer ze dan eindelijk wel een nieuwe rol in de houder plaatsen, waarom moet dat lege rolletje dan in het wasbakje neer gelegd worden, in plaats van in het toilet emmertje? Wat zou er nou gebeuren, wanneer wij dat lege rolletje niet alsnog opruimen? Zouden we ons dan een weg moeten banen door de lege rolletjes heen om bij de w.c. pot te komen? Ik ga het maar niet uit proberen eigenlijk.

Mannen, het zijn soms van die vreemde wezens. Uitzonderingen bevestigen de regel uiteraard en heel eerlijk, soms is het ook gewoon even lekker om er over te mopperen, maar het is ook best wel eens vermoeiend. Vanzelfsprekend zou ik mijn partner en alle andere mannen om mij heen niet willen missen hoor, begrijp mij goed, maar ik kan mij soms zo verbazen over hun gewoontes en hun manieren, maar goed dat doe ik dus al mijn hele leven en zal dit waarschijnlijk ook altijd blijven doen 🙂

 

 

Hits: 667

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.