Ik geloof niet zo maar alles meer……………

Midden in de nacht word ik opeens klaarwakker, hoe ik ook ga liggen, glaasje water en een plas, het lukt mij niet meer om in slaap te komen. Jaloers kijk ik naar mijn partner die in een diepe slaap ligt. Een ruim half uurtje probeer ik de slaap te vatten, het lukt niet. Ik besluit er uit te gaan en op de bank te gaan liggen met de t.v. zachtjes aan. Ik maak zelfs een kopje koffie (ja niet echt handig, maar wel lekker). Ik kijk naar de programma gids, kijk naar een nietszeggend programma, het irriteert me. We zijn die avond uit eten geweest en hebben nog een drankje gedronken, dus de hele avond niet thuis geweest. Ik zet daarom het journaal op, want dat hadden we die avond nog niet gezien. Er is een extra uitzending van de NOS, ik kijk met verbijstering en mijn hart klopt opeens in mijn keel…..

Ik kijk naar die rare man, de Amerikaanse president Trump, luister en huiver. Wat hebben ze gedaan? Een aanval op Syrië? OMG, waarom? Waarom hebben ze niet eerst het onderzoek afgewacht? Wat is dit voor een macht vertoon? Waar gaat dit heen? Ik ben opgegroeid met de koude oorlog, maar de dreiging momenteel en het over en weer beschuldigen en bedreigen van elkaar, dat heb ik nooit eerder zo angstig gevonden als nu. Ik luister en begin te piekeren. Ik kan mij niet voorstellen dat alles wat men ons vertelt en laat zien op de t.v. en de overige social media ook echt klopt.

Ik ben nooit pro Rusland geweest en heb ook helemaal niets met dat land, maar ik kan mij toch ook niet voorstellen dat ze zo stom zijn. De laatste tijd gebeuren er zaken waardoor het westen met een beschuldigende vinger naar hun kan wijzen, nare zaken die er naar mijn inzien wel heel erg dik bovenop liggen. Maar terug naar vannacht……Waarom heeft bijvoorbeeld Syrië, zelf gevraagd om een onderzoek naar de vreselijke aanval met het zenuwen gas op burgers? Het team van ONCP was daar al gearriveerd om het te onderzoeken en was nog niet eens begonnen er mee. Waarom moest die aanval dan opeens toch vannacht plaatsvinden?

Sommige dingen kloppen gewoon niet naar mijn gevoel en als ik die Trump hoor praten dan krijg ik steeds en steeds meer het gevoel dat hij een zwaar gestoord figuur is. Hoe kan zo een belangrijke natie deze rare man als leider hebben? Niet dat ik een fan van Poetin ben, zeker niet, maar die komt net iets meer als een leider over dan Trump.  Alhoewel ik het daar ook flink mis kan hebben. Ik krijg het angstige gevoel dat alles ergens heen gemanipuleerd wordt momenteel. Het zal niet de eerste keer zijn dat in een macht strijd offers worden gebracht, kinderen en vrouwen worden gebruikt om te shockeren. Als het een zogenaamd hoger en belangrijk doel dient, zijn er zieke geesten die dat er voor over hebben. Helaas wel.

Misselijkmakend. Op zo een moment denk ik ook aan onze kinderen en vooral aan onze kleinkinderen. Het maakt mij angstig, want wat staat ons maar vooral hun te wachten?

Er is al zoveel narigheid op de wereld, mensen die elkaar en ook kinderen kwaad doen om welke reden dan ook. Maar als ook de grootmachten tegen elkaar gaan strijden, met de wapens welke er momenteel zijn, dan is er straks geen wereld meer. Vernietigen we elkaar en ons zelf en waarom? Vanwege een paar egotrippers die toevallig de touwtjes in de handen hebben? Nu ben ik helemaal klaarwakker en het geluk gevoel wat ik van de week zo sterk had, is down to the drain…..

Ik hoop dat ik volledig ongelijk heb met mijn complot theorie gevoel, ik krijg normaal graag gelijk, maar nu liever niet.

Ik zie inmiddels weer Trump voorbij komen op de t.v. en vraag mij af hoe zo een man ooit president is geworden? Misschien moet je ook wel een beetje gestoord zijn om die positie te willen bekleden, hij is niet de eerste en de enige leider van een land, die zich zelf geweldig vindt en boven alles vindt staan. Ik geloof niet zo maar alles meer en ga al helemaal niet (meer) vanzelfsprekend mee in het “zwart maken” van Rusland, In het verleden is het al eerder gebeurd dat er een oorlog is begonnen door Amerika op grond van leugens en manipulatie, ten tijde van President Bush en Irak, (met zijn eigen agenda, of meer zijn pappa’s agenda). Dat is achteraf wel bewezen. Wie zegt mij dat dit nu niet weer gebeurd? Weer een machthebber met een groot ego en een eigen verborgen agenda? Iemand die vindt dat hij een andere leider even een poeppie moet laten ruiken, een flinke morele tik op de vingers moet geven, mag geven, omdat hij en het westen, moreel zoveel beter zijn?  Waarbij ik het gevoel krijg dat de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet……

Ik heb het gevoel dat ons lot in de handen van een paar op macht beluste wereld vreemde enge figuren ligt. Wie ik moet geloven? Geen idee! Maar dat er de laatste tijd rare en heel nare dingen gebeuren dat is zeker. Ik geloof niet zo maar alles meer. Ons lot ligt in de handen van mensen die nooit zoveel macht zouden mogen hebben. In de handen van degene die het ook niet verdienen om zoveel macht te hebben.

Ik voel mij er zeer onprettig bij en ik hoop oprecht dat ik er echt naast zit en dat onze kinderen en kleinkinderen (eigenlijk alle kinderen) in vrede kunnen opgroeien.

Hits: 192

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.