Handdoekje leggen….niemand zeggen….

Wij zijn geen zwembad liggers, wij zijn strand liefhebbers. Op het strand huren we twee lekkere ligstoelen, tafeltje en parasol en bepalen zelf waar we willen liggen. Deze stoelen zijn dan altijd beschikbaar voor ons, de hele vakantie. Of we nou ‘s morgens of later op de dag komen, de stoelen zijn vrij voor ons. Daar betalen we dan ook voor en dat is heel comfortabel en dat zijn wij gewend. Tenzij we een hele dag weg gaan dan laten we de beach boy weten dat hij onze stoelen nogmaals mag verhuren, wel zo eerlijk en voor hem een extra centje. Omdat het appartementen complex aan zee en vlakbij het strand, waar we altijd graag kwamen, verkocht is, hebben we dit keer een nieuwe locatie moeten zoeken, een mooi hotel direct aan zee, uitzicht op zee en met twee zwembaden. Prima geregeld, maar wat viel mij de eerste dag meteen op?

Om het grootste zwembad heen, staan vele ligbedden. Sommige wat comfortabeler dan de andere, maar de meest comfortabele stoelen staan er in één rij direct om het zwembad. De rest staat daar iets vanaf en zijn wat gewoontjes, dus minder comfortabel. Daar liggen wel de hele dag mensen en dat is prima, ieder wat hij of zij wil, zeg ik dan altijd maar. Wij gebruiken het zwembad meestal alleen maar na een heerlijke strand dag, om even een beetje te zwemmen en heel eerlijk, ook om het zand zoveel als mogelijk weg te spoelen voor we onze badkamer in gaan voor een verfrissende douche.

Na onze eerste nacht heerlijk te hebben geslapen, werd ik om kwart voor zes ‘s morgens wakker om naar de toilet te gaan. Omdat we ‘s avonds waren aangekomen, was ik nieuwsgierig hoe het uitzicht bij daglicht zou zijn, dus stapte het balkon even op. Keek naar beneden en tot mijn verbazing, zag ik dat de eerste rij comfortabele ligbedden, allemaal al een handdoek hadden. Bezet dus! Om kwart voor zes ‘s morgens!!! OMG, hoe laat gaan die mensen er uit om die bedjes te reserveren? Zetten die nou echt hun wekker daarvoor?

We spraken nederlanders welke wij kennen en die hier vaker in dit hotel zijn geweest. Zij liggen wel graag bij het zwembad en zij vertelden dat de meeste bedden alleen maar bezet worden gehouden, dat sommige mensen vaak pas aan het eind van de dag er op gaan liggen of soms zelfs helemaal niet. Zij stoorden zich hier ook heel erg aan. Maar wanneer er een paar mee beginnen, dan gaat de rest dat dus ook doen. Bang dat ze geen plekje zullen hebben anders. Ik vind dit triest. Ik ben wel eens in Italie geweest en daar was het uit de boze om bedjes van te voren te reserveren. Wanneer je dit deed, dan gooide de badmeester je handdoek zonder pardon in het water. Daar was het gewoon, wie het eerst komt heeft de beste plek en wie weg gaat is hem kwijt. Dat is de beste oplossing, lijkt me! Heeft iedereen een kans op een mooi plekje!

Vanmorgen heb ik eens opgelet en ja hoor, daar kwamen ze weer. De handdoek leggers, ze lopen snel naar de stoelen toe die nog geen handdoek hebben, leggen die van hun neer en verdwijnen weer als dieven in de nacht. Ik heb gezien wie het waren en vanmiddag ben ik benieuwd of ze er liggen . Op dit moment liggen ze er dus nog niet………en het is al middag. Bij het zwembad staan duidelijk de do’s and don’ts aangegeven en wat je dus niet mag doen is …..bedjes reserveren. Maar niemand doet er wat aan, dus gaan de handdoekleggers gewoon door. Grappige anekdote is een verhaal van een nederlander die ‘s morgens heel vroeg iemand stiekempjes zijn handdoeken zag neer leggen. Hij gaf vanaf zijn balkon een schreeuw “Hééééé” en bukte meteen, omdat de zon nog niet op was, kon de handdoeklegger hem niet zien.  Maar maakte wel dat hij heel snel weg kwam. Triest eigenlijk!

Pffff, vermoeiend om zo je vakantie te moeten vieren, maar goed misschien ben ik nou de enige die dit raar vind? Voor ons een reden om het grote zwembad te mijden……het andere bad echter heeft ook hele comfortabele stoelen, maar daar moet 10 euro voor een set bedjes met tafel en parasol betaald worden. Groot voordeel is, dat het strand daar mooier is, er bediening met betaalde drankjes is en de all inclusive mensen daar niet mogen liggen met hun (gratis) drankjes tenzij ze 10 euro betalen en daar de drankjes kopen. Wij zijn niet all inclusive, dus krijgen bij het grote bad geen (gratis) drank. Wij moeten normaal ook betalen, dus voor ons het ei van Columbus. Gaan we toch wanneer we wel een keer een zwembad dag willen, lekker daar liggen, kunnen we zonder een wekker te hoeven zetten, een mooie plek uitzoeken en geen gedonder met alle handdoek reserveerders en mensen die de hele dag met hun drankjes en hapjes heen en weer lopen.  Wij krijgen dan onze drankjes en hapjes netjes bij ons bedje, net als op het strand overigens. 

Over dat All inclusive gaat één van mijn volgende blogs over vakantie perikelen……….

Hits: 195

2 gedachten over “Handdoekje leggen….niemand zeggen….”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.