Ik kan toch echt niet zonder die schoenen…………….vakantie inpak perikelen.

Wanneer je naar de foto’s en filmpjes kijkt van mensen die op vakantie gaan, dan zie dat er allemaal prachtig en aantrekkelijk uit. Maar is dat ook altijd zo, of willen we dat zelf geloven of nog erger laten geloven? In dit blogje een onderdeel daar van, er volgen nog meer blogs. Aan op vakantie gaan zitten ook randjes die niet allemaal roze zijn hoor en dat begint al met het boeken en inpakken……een luxe “probleem”? Ja, zeker wel, maar toch ga ik het er toch over hebben.

Wanneer ik een vakantie hebt uitgezocht, dan is het eerste waar ik daarna op let, de prijs, de vluchttijden en of het rechtstreekse vluchten zijn. De meest gunstige rechtstreekse vlucht tijden zijn vaak dan ook het duurst. In eerste instantie lijken de prijzen mee te vallen, maar dan heb je geen rechtstreekse vlucht of een dag verlies door de vlucht tijden.

Uiteindelijk kies ik dan voor de iets duurdere variant en daar komt dan ook nog eens van alles bij. Bagage, je mag handbagage meenemen in een bepaald formaat maar niet zwaarder dan 10 kilo. Dat lijkt veel, maar een gemiddeld badlaken weegt al heel wat.  Een kilo kleding is echt niet veel. Dus ruim bagage bij boeken. Dat kan voor 2 personen aardig oplopen, maar goed, je wil toch ook niet de hele vakantie in dezelfde bezwete en besmeurde kleding lopen. Wij als vrouwen (uitzonderingen daar gelaten) willen meestal veel meer mee nemen dan we daar kunnen dragen, maar we willen keuzes hebben, dus huppa er gaat elke keer weer (te) veel mee. De gemiddelde koffer weegt dan maximaal 20 kg en wij kozen voor 25 kilo per koffer.

Elke vakantie neem je je voor de volgende keer minder in te pakken, maar heel eerlijk…. Mij is dat tot op heden nooit echt goed gelukt. Iets wassen tijdens mijn vakantie, is voor mij geen optie. Alhoewel ik minstens 4 bikini’s bij mij heb is een bikini of zwembroek uitspoelen wel de limit. Vakantie is immers vakantie en de was hoort daar mijns inziens niet bij. Dus in ieder geval ondergoed voor elke dag schoon en ook nog wat extra setjes, want je weet maar nooit. Voor overdag makkelijk en lekker zittende kleding voor naar het strand of een dagje weg en voor ‘s avonds, het wat leukere spul mee. In Nederland loop ik vaak wanneer ik gewoon thuis ben de hele dag in hetzelfde, of het nou dag of avond is, tenzij we weg gaan. Maar op vakantie doe ik dit echt nooit. Daar gaan we elke avond uit eten en gezellig weg, dus dan wil je er goed en verzorgd uit zien. Dat zelfde geldt voor mijn partner, die krijgt overdag wat anders aan, dan ‘s avonds na het douchen. Niet dat hij zich daar zo heel druk over maakt, maar ik dus wel. Het is warm dus de shirtjes en overhemden etc. raken bezweet. Daarbij zijn wij allebei echte knoeipotten met het eten. Vooral witte kleding is bij ons een drama, alles valt daar altijd op tijdens het eten. Dus één keer aan (hoog uit nog een keer wanneer hij een stuk gaat fietsen) en hoppa de was koffer in. Goed, jullie begrijpen inmiddels wel dat wij heel wat kleding mee nemen op vakantie.

Wanneer de koffers zijn ingepakt, begint het spannende moment van koffers wegen. Dat is ook een dingetje. Eerst deed ik dat door op de weegschaal te gaan staan zonder koffer en daarna met koffer. Het verschil rekende ik dan uit. Maar dat was niet zo goed voor mijn ego en een heel gedoe en ook niet echt betrouwbaar. Gelukkig kwamen er toen van die mooie apparaatjes om je koffer mee te wegen. Ik weet niet of jullie dat wel eens hebben gebruikt, maar bij mij lukt dat niet altijd lekker. De koffers zijn behoorlijk zwaar en ik krijg ze met dat weeg dingetje niet goed van de grond. Dus wachten op je partner en dan samen dit doen. De één tilt en de ander kijkt snel. Potverdorie! Over het toegestane gewicht heen! Dus koffer weer open en bekijken wat er uit kan. Eigenlijk niks, want je had er niet voor niets in gestopt. Maar goed, na een moeilijke keuze, de koffer weer dicht en nog een weeg poging. Verdarrie, er moet toch nog echt iets uit. Na veel geharrewar, lukt het dan eindelijk de koffers op het goede gewicht te krijgen. Kofferbanden er om heen en niet meer aankomen. Op het moment dat je dat allemaal gedaan hebt, zie je in je ooghoek opeens die schoenen staan die ook mee hadden gemoeten. Die prop je dan in je handbagage, onhandig tussen je boeken, snoepjes, nek kussen en al die andere dingen die je graag bij de hand hebt in het vliegtuig. Je weet eigenlijk al meteen, dat de schoenen er uit flikkeren zodra je iets in het vliegtuig er uit wil pakken. Maar goed, ze zijn wel mee!

Tijdens de vakantie kom je er dan achter, dat je ze eigenlijk helemaal niet eens aan trekt. Eigenlijk een hele grappige constatering. Waarom moesten ze dan zo nodig mee?  Gewoon voor het geval dat. Vroeger ging ik wel eens met mijn gezin met de auto naar Italië, noord Spanje of zuid Frankrijk. Die auto stouwde we dan helemaal vol en waar nog kleine gaatjes waren propten we die schoenen of spullen die toch ook echt mee moesten. Een extra bagage koffer op het dak werd ook helemaal volgestouwd het liefst ook nog spullen bij de voeten van iedereen, behalve de bestuurder natuurlijk. Nooit problemen met het gewicht, of een shampoo die niet mee mocht of kon. We hadden altijd ruime auto’s dus hoppa alles ging mee. Toen het vlieg vakanties werden, kreeg ik te maken met de beperking van de koffer en het gewicht. Voor mij was dat een hele overgang en na al die jaren ben ik er wel handiger in geworden, maar erger mij er toch ook nog steeds enigszins aan. Ik denk dat ik iets van zigeuner bloed heb of zo, want als het aan mij ligt dan gaat alles met mij mee, een soort van volks verhuizing maar dan anders, al was het alleen maar om het idee dat je het bij je hebt wanneer je het wel wil aan doen of nodig hebt.

Wat wel een heerlijk gevoel geeft is wanneer bij het inchecken van de koffers blijkt dat ze inderdaad keurig op gewicht zijn. Ik krijg dan altijd iets van een opgelucht maar ook trots gevoel over me. Ik heb het toch maar weer geflikt! Dat verdiend een lekker ontspannen wijntje in het vliegtuig, de vakantie is dan echt begonnen! Eureka!

Wanneer we terug gaan, vind ik het geen enkel probleem om afstand te doen van bepaalde zaken en deze (in overleg) voor de schoonmaakster achter te laten. Aangezien wij de laatste tijd voor onze (hoofd) vakantie steeds naar dezelfde bestemming gaan, hebben we daar veel vrienden en kennissen, voor wie wij graag iets mee nemen. Wanneer we terug gaan krijgen we van hun ook altijd van alles mee. Raki, honing en goddelijke olijf olie etc. Tot vorig jaar namen we daarvoor een extra koffertje mee en ik moet zeggen dat dit wel luxe was. Je moet er natuurlijk extra voor betalen en het is even passen en meten in de taxi, een beetje een gedoe op het vliegveld. maar het gaf wel wat rust qua ruimte. Alles kon mee heen en weer mee terug. Dit jaar hadden we gekozen wat minder mee te nemen voor vrienden en kennissen (dus 2 koffers), maar al snel bleek dat we even goed wel weer van alles mee terug kregen. Weigeren was geen optie. Volgend jaar nemen we toch maar weer dat kleine koffertje ook mee en weer wat extra spullen voor de mensen daar. Want krijgen is leuk, heel leuk….maar geven is nog veel leuker! En die schoenen? Die hoeven dan niet in de handbagage……

Hits: 333

6 gedachten over “Ik kan toch echt niet zonder die schoenen…………….vakantie inpak perikelen.”

  1. Leuk hoor koffers in pakken❗️Maar idd we nemen teveel mee, helemaal als je in een appartement gaat.Theedoeken, koffie filters pak koffie, koffiezet apperaatje voor 2 kopjes,Radio magniet ontbreken met de nidige cd’s.
    Maar dan als je terug gaat, past het niet alkemaal in je koffer( denk aan de soeveniers)
    Dan maar weer wat weg geven aan de schoonmaakster, koffie, stuk kaas,ectra, nou die theedoeken dan ook maar, als een knipmes zo dankbaar
    Maar goed als je dan naar huis gaat, weeeer die koffer uit pakken, en dan de was❗️Niet alles aan gehad maar, zooo verkreukeld dan maar in de was… let wel 20 KILO was , zeg 15 kg STRIJKEN❗️PfffffDat was dan na ‘onze vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.