Zo een ochtend………herkenbaar?

Hebben jullie dat nou ook wel eens? Je doet ‘s morgens je ogen open en één oog lijkt opeens wat moeizamer te openen. Je voelt je alsof er een vrachtwagen over je heen is gereden en je amper geslapen hebt. Toch moet je er uit, om welke reden dan ook, al was het alleen maar om te plassen. Je benen zwaai je met moeite uit je bed, ze voelen zwaarder dan normaal en je probeert het toilet te bereiken, ondertussen stoot je een teen tegen het bed, glij je bijna uit over een verdwaalde sok van je partner en tot overmaat van ramp, heb je het toilet papier vergeten aan te vullen de vorige dag en heeft je partner vervolgens doodleuk een leeg rolletje achtergelaten. Je moet nu toch echt koffie hebben en zet het apparaat aan, vervolgens is het water in het reservoir op, waar je achter komt nadat voor de helft je kopje koffie is gevuld, wat vervolgens op thee lijkt omdat het koffie padje in de verkeerde houder zit. Je wil een nieuw padje pakken, maar de pot met padjes is leeg. Nieuw pak koffie padjes gepakt en je kan de schaar niet vinden. Hangt niet op zijn plaats dus. Inmiddels boos op alles en iedereen, maar vooral op je zelf, probeer je de zak met je tanden open te maken maar dit lukt niet, dus een schilmesje er in gezet en de hele zak scheurt plotsklaps open, alle padjes vliegen over de aanrecht en de keukenvloer.

Uiteindelijk heb je je de eerste broodnodige bak koffie voor elkaar en neemt deze mee naar de slaapkamer om daar nog even het nieuws te bekijken en de koffie op te drinken, je stoot je elleboog tegen de slaapkamerdeur en er gutst een laagje koffie over de schone slaapkamervloer. Je zet je kopje neer en haalt een doekje om de vloer schoon te maken. Het doekje gooi je daarna weg en wil een nieuw schoon doekje pakken, kijkt niet goed en trekt een stapel doekjes om welke op de grond vallen, je raapt ze op en legt ze ietsje minder netjes terug. Eindelijk aan de koffie……je nestelt je nog even op je plekje in bed en zet de t.v. aan. Het KPN kastje van de t.v. in de slaapkamer vertoont de laatste tijd echter kuren en moet regelmatig gereset worden voordat je überhaupt iets kunt bekijken. Je ligt nu stom te kijken naar een leeg blauw scherm waar de tekst staat dat de t.v. programma’s worden opgehaald. Nutteloos dus en de koffie smaakt meteen ook minder, je gaat er dan toch maar uit, zet je koffie op je toilettafel en kiest je kleren voor die dag uit. Waar is toch die ene broek? Die lijkt wel verdwenen als sneeuw voor de zon. Je moet en zal die broek aan hebben vandaag, dus zoeken, overal zoeken. Nergens te vinden. Een week later zie je hem hangen in de kast van je partner, waarschijnlijk in gedachten zelf verkeerd weg gehangen ooit. Maar je irritatie loopt op, een andere broek gepakt en het bloesje wat je aandoet heeft een rare kreuk, het was gestreken maar heeft verkeerd gehangen waardoor het nu lijkt alsof het nooit gestreken is.

Je hebt absoluut geen zin om de strijkplank uit te zetten hiervoor, dus kiest wat anders uit. Stapt onder de douche om er daar achter te komen dat je haar conditioner bijna op is en er geen nieuw flesje in de badkamer staat. Druipend ga je snel naar de voorraadkast en pakt een nieuwe. De vloer droog je dan later wel weer. Je pakt de föhn en komt er vervolgens achter dat je vergeten bent de vloer te drogen en gaat dus bijna onder uit, goed, alsnog de vloer gedroogd en de föhn in de aanslag, wanneer je beseft dat je hier best lang mee bezig bent, langer eigenlijk dan gewenst. Dus laat je het gedeeltelijk vochtig, waardoor het de hele dag een bad hair day gaat worden. De koffie is ondertussen echt koud.

Je maakt je op, neemt een slok koude koffie en je mascara maakt een rare sprong opeens, je probeert hem nog te vangen, waardoor hij juist tegen je wang en nog erger je truitje aankomt. Een poging om de mascara te verwijderen resulteert in een rare git zwarte grote vlek op zowel je wang als je truitje. Dus huppa, weer wat anders uit de kast getrokken. Daar moet een andere kleur b.h. onder aan, dus b.h. verwisselen. Ondertussen ben je al ruim een uur wakker en nog geen steek verder. Je oorbellen matchen nu ook niet meer, dus andere oorbellen pakken, net dat ene paar wat bij dit truitje past is dus niet compleet. Dus zoeken naar een neutraal paar oorbellen. In een poging je bad hair day te reduceren met een lading haarlak en dan de haarlak ook vol in je gezicht spuiten, bah wat kleeft dat spul eigenlijk!

Na de koffie nog even snel de tanden poetsen en ja wel…… een flinke klodder tandpasta valt naast je mond precies op je truitje. Snel probeer je dit weg te krijgen en het lijkt je gelukt. Totdat je een half uur later er in de buitenlucht achter komt dat er toch nog een grote witte vlek op het midden van je borst zit, waar je vervolgens nog een hele tijd mee door moet lopen. Gelukkig had ik in de haast mijn truitje binnenste buiten aan gedaan dus dat kwam nu goed uit, op de eerste de beste toilet truitje uit en opnieuw aan, vlek weg. Goed, je schoenen aan en alles bij elkaar pakken want je moet nu toch echt de deur uit, de tijd gaat dringen inmiddels en je wil niet te laat komen. Eindelijk trek je de deur achter je dicht en gaat naar buiten om er op de hoek achter te komen dat je telefoon nog thuis op de oplader ligt. In je telefoon zitten ook je pasjes, waaronder de OV pas, dus geen keus, weer terug naar huis en de telefoon ophalen.

Vervolgens snel weer de deur uit en in fikse looppas richting bus halte. En ja hoor de bus rijdt net weg, dan maar een sigaretje opsteken, verdorie de aansteker zit niet in mijn tas en niemand bij de bushalte, het past helemaal in het plaatje van deze ochtend. Je maakt je inmiddels allang niet meer druk, er zijn altijd ergere dingen en je hebt je neer gelegd bij het feit dat het gewoon weer zo een ochtend was…..morgen een nieuwe ochtend met nieuwe kansen!

Hits: 132

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.