The Challenge……Granny and the losers…….

Wij (mijn partner en ik) hebben best een heel druk en leuk sociaal leven. Vaak gaan we op stap met vrienden en kennissen of gezellig samen of met anderen regelmatig uit eten. Dat is heerlijk natuurlijk, maar dat ga je nu langzamerhand ook wel aan ons zien. Er is steeds een beetje meer van ons en dat beetje meer, past helaas steeds slechter in onze kleding. Het voelt niet meer lekker zo. Een aantal van onze vrienden heeft ook last van dit zelfde ‘luxe’ probleem en met het naderende voorjaar en de zomer, maakten wij ons eigenlijk wel een klein beetje druk hierover. We bespraken het met elkaar en zo ontstond de uitdaging…..The Challenge…..

We besloten dat het genoeg was zo, er moest echt niet nog meer van ons bij komen, want we voelen ons daar alle vier absoluut niet prettig bij. Dan kun je twee dingen doen, het accepteren en steeds dikker worden of zeggen tot hier en niet verder, er moet nu iets gebeuren. Dat laatste voelden we alle vier zo. Dus er moest iets gaan gebeuren. Hoe gaaf zou het zijn wanneer we samen zouden gaan afvallen! Drie mannen en ik dus als enige vrouw, nou kom maar op! Ik ga die mannen eens wat laten zien!

De datum werd geprikt op 16 februari, om voor het laatst samen nog een keer lekker ongegeneerd uit eten en drinken te gaan. Gekozen was voor een heel goed restaurant in Amsterdam waar toevallig een hele grote weegschaal staat, waar we ons vervolgens op konden wegen na het eten. De vijfde persoon die gezellig mee ging eten, had al aangegeven dat hij niet mee doet, maar wel een supporter zou zijn. Stiekem zal hij waarschijnlijk ook wel wat afvallen, maar zonder de druk die wij voelen. Best slim! Maar prima, een ieder moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt.

Het gewicht zouden we bij elkaar optellen, zodat het geen individuele strijd zou gaan worden. Maar samen moeten we wel per 1 juni minimaal 60 kilo kwijt zijn. Dat komt dus neer op 15 kg per persoon, maar de ene persoon is wat zwaarder dan de ander en de ene valt wat sneller af dan de ander, als het eind resultaat uiteindelijk maar op minimaal 60 kg uitkomt.

Dit moet te doen zijn in 104 dagen, lijkt ons. We moeten er wat meer bij bewegen dan we nu doen en uiteindelijk weten we allemaal donders goed waar we dik van worden. Dus gezond verstand gebruiken en toch blijven genieten van de leuke dingen die het leven ons zal bieden. Bijvoorbeeld een koningsdag, gewoon wel vieren, maar daar om heen gewoon net even strenger zijn voor jezelf. Wanneer de behoefte aan iets vets of zoets al te groot gaat worden, daar dan eventueel een keer wel aan toe geven en daarna weer hoppa in het gareel. Het moet wel leuk blijven vinden wij.

Normaal gesproken komt het voor dat we vaker dan 1 keer per week wat drinken met elkaar, vooral nu het terrassen weer er snel aan zal komen, is die kans nog groter. Maar wij (mijn partner en ik) hebben al afgesproken dat dit niet vaker dan 1 x in de week zal gebeuren de komende tijd en mocht het toch meerdere keren worden, dan maar braaf aan de thee of het water. Zonder drank kan het immers ook gezellig zijn, roepen wij vol overtuiging.

Uiteraard beginnen we volgende week meteen met een feestje ergens, een feestje waar we veel zin in hebben. Nou, dan moeten we dus de rest van de week en de week er na, ons ‘low profile’ houden. Het is niet anders en ik ben er van overtuigd dat we des te meer genieten van de momenten dat het wel weer even mag van ons zelf.

Hoe de anderen het gaan doen, weten wij niet, maar wij gaan gewoon goed op het eten letten, drank laten staan (alhoewel we thuis al nooit sterke drank gebruiken, tenzij er visite is), geen koek en snoep etc. kopen. Maar absoluut verder geen idioot streng dieet volgen, daar geloof ik dus niet in. Shakes en dieet repen ook niet. Ik geloof meer in je eet gewoontes aanpassen, dat is beter en langer vol te houden. Anders denk je de hele dag alleen maar aan eten is mijn ervaring en daar heb ik geen zin in. Je kunt best lekker eten, zonder dat je er dik van zal worden, daar ben ik van overtuigd.

Goed, nu willen jullie waarschijnlijk wel weten hoeveel wij nu samen wegen? Nou, daar komt hij dan………….hou je vast….samen wegen wij vieren dus 419 kg en moeten dus naar…..359 kg pffffff Maar we gaan er voor! Ik persoonlijk ben al heel gelukkig met 10 kg er af, maar ga voor de 15 kg, gemotiveerd tot op mijn botten!!!!

Of we het alle vier volhouden en gaan halen? Al zal het niet altijd makkelijk zijn, wij gaan daar wel van uit. Er komen ook vlogs hier over en ik laat jullie weten wanneer en waar jullie deze kunnen bekijken.

Volg mijn blogs en vlogs over deze challenge.

Wij noemen ons: Granny and the losers

Maar wat nu, wanneer wij die 60 kg niet halen per 1 juni? Tja, dan moet er een tegenprestatie geleverd gaan worden door ons viertjes……welke? Daar zijn wij nog niet over uit, dus wanneer jullie een leuk idee hebben….feel free!

Hits: 297

12 gedachten over “The Challenge……Granny and the losers…….”

  1. Dit is een mooi plan maar zoooo moeilijk vol te houden! Thuis lukt mss nog wel maar daar buiten….Wij hebben t vorig jaar ook een tijdje streng gedaan. En nu doen we bepaalde dingen nog steeds (veel water drinken, geen toetjes, geen frituurpan meer in huis enz.) Daar ga je wel aan wennen. Maar met stappen is t superlastig. Ik wens je veel succes Anneliese, en de mannen natuurlijk ook

    1. Dank je wel Simone. Ik weet dat het moeilijk is, maar we zijn super gemotiveerd en houden elkaar hopelijk sterk. Maar dat er zwakke momenten zullen komen is wel zeker, daarna weer gewoon verder! 🙂

  2. Hey, wat een goed voornemen! En als je gewoon oplet, gaat het snel hoor!! Ik ben 11 januari begonnen om weer terug te vetten naar mijn lichaamsgewicht van voor de zwangerschappen en ik ben nu al 7,5 kilo kwijt. Dikke tip: de app my fitness pall!!
    Niet dat je dan keihard moet gaan fitnessen, maar ik houd er mijn doel in het oog en sla er mijn eten in op zodat ik weet wat ik heb gegeten aan kilocalorieën. En dan kun je af en toe gewoon een lekker wijntje of een taartje nemen, want ook ik ben d’r van .
    Heel veel succes!!!

    1. Dank je wel voor je reactie en tip Tamara! Wat goed van je al 7.5 kg!!! En inderdaad, als je goed op let wat je eet, mag je best wel eens een wijntje of iets anders lekkers 🙂 ik ga er in ieder geval voor! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.