Afvallen? Yes – Sporten? No!!!! (update Granny and the losers)

Zoals jullie wellicht al weten, ben ik vorige week een uitdaging aangegaan samen met drie mannen (Granny and the losers) om gezamenlijk minimaal 60 kilo af te vallen voor 1 juni dit jaar. Dit door middel van op letten met eten en drinken (en we zijn alle vier levens genieters hoor) en eventueel beweging, het liefst gezamenlijk…..en daar gaat het bij mij meteen al mis….

De eerste kilo’s zijn er af. De hele week goed bekeken en nagedacht over wat we aten. We weten immers donders goed waar we dik van worden, dus dat soort dingen juist zo veel mogelijk ontweken. Je kunt ook heel lekker eten zonder al die dik makers hoor. De beweging er bij? Nou noem mij wat dat betreft maar een echte loser als je wil, want bewegen in de vorm van sport is voor mij toch echt een ‘no go’ dingetje. Ik heb daar toch echt helemaal niets mee en denk ook niet dat ik daar ooit iets mee ga hebben.

We hebben thuis wel zo een apparaat waar je op kunt lopen en je stappen kunt tellen, die pak ik af en toe wel en terwijl ik dan de”gemiste” t.v. programma’s bekijk, loop ik al snel behoorlijk wat. En dat beste mensen, is voor mij al meer dan genoeg!

Nadat ik mijn hele huis heb gedaan, inclusief stofzuigen en dweilen, vind ik dat ik al lichaamsbeweging genoeg gehad heb voor die dag. Ook doe ik alles lopend en met kleine Stijn maak ik ook altijd twee of meer keer per week hele wandelingen.

Gisteren hadden we een gezellig feestje en ja ik heb wat wijntjes gedronken met ijs, heel veel ijs er in en één mini kaas souflé gegeten, de goddelijk uitziende zakjes patat heb ik  echter wel afgeslagen en ik ben veel en intensief op de dansvloer geweest. Tevens heb ik 2 dagen deze week bijna een hele dag over markten gelopen en alle winkels daarachter bezocht. Geloof mij maar, dat was intensief hoor! Alle ramen van binnen en buiten gelapt. En dat terwijl de drie andere losers de hele week achter hun bureau zaten, dus ik voel mij niet schuldig dat ik vandaag niet met het fiets tochtje ben mee gegaan. Of ik ooit mee zal gaan? Ik heb daar nu toch mijn twijfels over, want ik vind het gewoon echt niet leuk. Ondanks dat ik een e-bike heb, vond ik de laatste fietstochtjes vreselijk. Wel gezellig met elkaar, vooral en eigenlijk met name de stops, maar verder absoluut een ‘no go ding’ voor mij. Ik ben er al achter dat ik het meer voor mijn partner en voor anderen doe, dan voor mijzelf en dat is niet goed.

Ik heb zo wie zo nooit dat “fijne gevoel” na het sporten, waar iedereen het altijd over heeft. Ja ik voel mij wel fijn dat het achter de rug is, maar dat is het dan ook wel. Ik heb dat ook echt nog nooit in mijn leven gehad, dat ik welke vorm van sport dan ook leuk vond. Ik denk dat ik de endorfine die je hoort aan te maken, met sporten dus niet aanmaak. Ik krijg er ook nooit energie van, integendeel zelfs.

Vandaag zijn de drie andere “losers” dus wel aan het fietsen en ik zou eerst mee gaan. Maar mijn hele lijf en geest riepen vanmorgen…NIET DOEN!!! Dus ben ik niet mee gegaan. Zie ik net een foto voorbij komen dat de heren op een terras van een kroeg zitten, met excuus uiteraard dat dit hun “stop” tussen door is, ja,ja. Ondertussen zijn ze al  meer dan 3 uurtjes weg en ik ben zo ziels gelukkig dat ik niet ben mee gegaan. Meer dan drie uur op mijn fiets is voor mij echt…. to much!!!!!

Ik ben vorig jaar wezen fietsen van Amsterdam naar Almere en ik heb daar nog nacht merries van en kan mijn zadelpijn nog voelen.  Vreselijk vond ik die tocht (op de stops na dan) . Nooit meer heb ik mij toen voorgenomen en geloof mij, dat gaat ook echt nooit meer gebeuren! Tenzij het een fietstochtje is van maximaal een half uur heen en een half uur terug, duidelijk van punt A naar punt B, met een leuke stop als doel, het prachtig weer is en ik er zin in heb, dan heel misschien wel…..Respect voor mijn drie “losers” maar voor mij echt niet mannen, ik doe het wel op mijn eigen manier. Een vrouw beweegt zo wie zo al meer dan een man, daar ben ik van overtuigd ….dus voel mij daar absoluut niet schuldig over!

Die kilo’s gaan er ook bij mij af, links om of rechts om. Maar niet door sport! Noem mij dan maar een echte onsportieve “loser”, I don’t care…….

Hits: 429

2 gedachten over “Afvallen? Yes – Sporten? No!!!! (update Granny and the losers)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.