Die paniek en stress heeft mijn oma gelukkig nooit gehad…….

Zaterdag ochtend, ik word relaxt wat later wakker dan normaal, maar dat komt omdat we tot laat een film hebben liggen kijken in bed onder het genot van een lekker drankje en wat blokjes kaas met mosterd. Ik wil als eerste kijken hoe laat het is en of er niks bijzonders aan de hand is, dus pak daarom mijn telefoon van het nachtkastje….bah ik had mijn ouwe trouwe toestel met het scherm op een schotel midden in een flinke klodder mosterd gelegd, Ik veeg het ergste weg en probeer hem aan te zetten, maar wat ik ook doe ….ik kan niets op het scherm zien. Ik slaak een kreet, schud het toestel heen en weer, druk van alles in, maar helaas…..het scherm is donker paars met heel vaag hier en daar iets herkenbaars…PANIEK!!!!!

Ik veeg voorzichtig de flinke klodder mosterd van het toestel af en zeg zachtjes: “Nee, please, please, niet nu!!!! Hou het nog eventjes vol”, maar het toestel weigert alles, dus zet ik hem in mijn paniek stom genoeg uit, in de hoop dat het zal helpen. STOM, STOM, want ik kan de cijfers van mijn pincode ook niet zien pffffffffff dus met het toestel van mijn partner in mijn andere hand, om af te kijken hoe de cijfers ongeveer op een telefoon staan, gok ik dat ik de juiste combinatie invoer. Het zweet staat inmiddels op mijn rug, maar ja, goed gegokt en hij schiet weer aan. Eureka, denk ik heel even, maar helaas het scherm blijft donker paars.

Daar gaat de relaxte zaterdag ochtend besef ik, dus ga mij snel aankleden en maan mijn partner het zelfde te doen, zodat we heel snel naar de telefoonwinkel hier een paar minuten vandaan kunnen gaan. Daar helpen ze je altijd fantastisch met het overzetten van je data en dergelijke. Ik was dit al zo lang van plan en had vorige week ter voorbereiding al aardig wat foto’s van mijn mobiel over gezet naar mijn computer. Maar door mijn eigen lakse gedrag kwam het er maar steeds niet van. Mijn mobiel had bijna de status van antiek bereikt in de mobiele wereld, maar het was zo een lekker toestel en ik kon er alles mee. Dus uitstel op uitstel. Maar goed, nu moest ik wel. Dus huppa naar de telefoon winkel!

Met mijn antieke toestel in mijn tas, liepen we er heen en helaas pindakaas, de winkel was vanwege vakantie gesloten de dag er voor tot 23 augustus. Er ontsnapte een vloek toen ik dat zag, want nu moesten we naar het grote centrum naar zo een onpersoonlijke grote winkel van mijn provider en daar had ik nou net zo een hekel aan. Maar ik had geen keuze dus huppa in de auto. Onderweg probeerde ik mijn antieke vriendje nog wat leven in te blazen, maar de mosterd was waarschijnlijk een te grote belediging geweest vrees ik, want na ruim 6 jaar ( ja wel) trouwe dienst, deed hij het toch echt niet meer.

Ik weet nog hoe vaak ik mijn oude vriendje bijna over het balkon had willen smijten toen ik hem net had, maar langzamerhand leerde we elkaar goed kennen en was ik erg gesteld op hem geraakt, vandaar dat wij zo lang onafscheidelijk zijn geweest. Ik verheugde mij dus niet op weer een nieuw toestel met alle opstart problemen van dien, maar tja, wat moest ik anders, zonder telefoon was echt geen enkele optie voor mij. De stress schoot van mijn kruin naar mijn tenen en andersom, want wat nou als ik alles kwijt was van mijn oude toestel? Brrrrrrrrr moest er niet aan denken.

Goed om een lang verhaal toch ietsje korter te maken, in de telefoon winkel werd ik wel alleraardigst geholpen en na wat gesputter van mijn kant, (ik wilde eigenlijk precies het zelfde toestel) heb ik uiteindelijk toch gekozen voor een nieuw Chinees vriendje met fantastische mogelijkheden voor foto’s en zoals men mij verzekerde precies het zelfde besturing systeem als mijn oude vriendje. Dus o.k. ik ging er voor. De data over zetten kon alleen via het down loaden van een appje op beide toestellen, want ik was zo gemakzuchtig geweest om niets op te slaan buiten mijn oude telefoon. Daar gingen we de winkel uit met de beide toestellen om thuis op ons ‘gemak’ de telefoons te regelen. Toch wel dankbaar voor mijn mooie nieuwe toestel.

Nou dat werd even bijna een relatie crisis toen ik besefte dat er maar een derde van mijn contacten op de simkaart stonden en ik niets kon down loaden op het oude toestel omdat het beeldscherm inmiddels helemaal donker paars was geworden. Dat betekende ook dat ik mijn hele What’s app geschiedenis kwijt was. Toen pas begon ik echt te tieren en te mopperen, eigenlijk nog het meest kwaad op mij zelf, dat ik niet eerder naar de winkel om de hoek was gegaan in de eerste plaats en ten tweede dat ik niks op Google Drive of zo had bewaard. Tjonge, dit had bijna probleemloos kunnen verlopen en nu waren we al bijna de hele zaterdag kwijt hier aan zonder een echt bevredigend resultaat.

Via allerlei contacten die ik nog wel had en via de computer heb ik de meeste contacten in mijn nieuwe toestel kunnen invoeren. Maar dat ging ook niet helemaal zonder slag of stoot, ik ben namelijk soms heel ongeduldig met dit soort dingen en dat was ik nu dus ook. Dus regelmatig mopperde ik op het nieuwe toestel, maar uiteindelijk lukte het allemaal. Een lege foto galerij en een weer redelijk gevulde contacten lijst waarvan ik gaande weg ( waarschijnlijk pijnlijk) er achter zal komen dat bepaalde contacten toch nog ontbreken. Maar goed ik ben weer bereikbaar, heb alles weer op de nieuwe telefoon staan, dus dat is al heel wat.

Mijn nieuwe mobiel en ik worden vast ook wel weer vriendjes hoop ik en de mosterd komt niet meer in de slaapkamer, ook geen sambal bij……film kijken in bed of niet.

Natuurlijk zijn er altijd ergere dingen dan dit. Maar ik besef mij opeens dat deze stress en paniek mijn eigen oma bespaard is gebleven vroeger, dat is toch echt wel meer iets voor de Oma’s van Nu……en velen anderen vrees ik 🙂 Of ben ik nou de enige paniek zaaier?

Hits: 663

11 gedachten over “Die paniek en stress heeft mijn oma gelukkig nooit gehad…….”

 1. Goedemorgen oma wat een gedoe en dat op zaterdag ik zou tegen de muren opvliegen u beschrijft het zo mooi ik zou de foon in een hoek gooien weet dat dat ook niet helpt maar toch maar bij u is het weer helemaal goed opgelost u bent weer bereik baar dank voor dit mooie lees moment zie al uit naar de volgende lieve groetjes oma

  1. Dank je wel Geertje voor je leuke reactie, ik moet je bekennen dat ik zelf ook de telefoon het liefst in een hoek had gegooid hoor 🙂 en ja alles loopt nu weer redelijk, kwestie van wennen denk ik! Groetjes Oma van Nu

   1. Heel herkenbaar oma van nu!!
    Ik ben ook een moderne oma van 2 kleinkinderen + 1 op komst.
    Ik had ook al 3 jaar dezelfde mobiele telefoon. Ik ben postbezorgster en moet m’n telefoon daarvoor veel gebruiken en omdat het gebruik op de fiets je nu een flinke boete op kan leveren, is er nu zo’n handig standertje op het stuur te koop, dus heb ik er gelijk maar 2 gekocht (ook 1 voor m’n toerfiets), maar omdat ik veel stoepjes op en gootjes door moet, trilde m’n telefoon uit en zette ik ‘m weer aan, waarna hij later weer uittrilde (zo’n batterij kan daar waarschijnlijk niet zo goed tegen), maar kreeg ik ‘m niet meer aan en gingen m’n man en ik ‘s middags direct naar een telefoonwinkel, waar men constateerde dat mijn trouwe telefoon overleden was! Wat nu? Nieuwe telefoon, was het antwoord. Dat kon ik niet zo snel beslissen. Daar moest ik me eerst in verdiepen. Ik wilde niet zo’n joekel, die niet in een damesbroekzak pastte, maar de verkoper had net een mooie niet te grote telefoon voor mij binnen gekregen en in plaats van mij er thuis eerst even in te verdiepen, ging ik overstag en constateerde ik later op internet dat ik er €50,- teveel voor betaald had. Gelukkig had m’n kapotte telefoon pas nog een update gedaan en kon bijna alles overgezet worden en dat heeft de verkoper in alle rust voor mij gedaan, dus kreeg ik goeie service, maar hij heeft me er wel een veel te dure beschermfolie opgeplakt. Thuis heerlijk aan het uitfigulieren hoe alles werkt en het begon al aardig m’n nieuwe ‘vriendje’ te worden. Precies een week heb ik van m’n mooie nieuwe telefoon genoten. We kwamen ‘s avonds thuis van de verjaardag van m’n zoon, waar ik m’n telefoon nog trots had geshowd. Veilig in m’n jaszak ging ie mee naar huis. Thuis deed ik m’n jas uit en haalde m’n telefoon eruit om ‘m even achter in m’n broekzak te doen. Nu moet ik altijd onmiddellijk naar de wc, als ik thuis kom en je raadt het al, m’n mooie nieuwe telefoon viel zo floep het water in. Ik durfde het niet tegen m’n man te zeggen en dus deed ik in de kamer of er niets aan de hand was, want hij deed het nog!! (Deze telefoon had een vaste accu, dus die kon er niet uit.) In plaats van de telefoon uit te zetten, keek ik nog ‘gemiste’ whatsappjes en facebook, maar het beeld ging steeds vreemder doen. We gingen naar bed en ik legde de telefoon op m’n nachtkastje, zonder ‘m uit te doen. Stom, stom, stom, want de volgende morgen deed ie het nog niet goed en deed ik zelfs ter overmate van ramp de accu-oplader er in en toen had ik ‘m helemaal ‘vermoord’. Hij ‘kreunde’ nog wat en dat was het einde van mijn mooie nieuwe telefoon. Ik keek op de computer op internet wat ik hád kunnen doen: In elk geval direct uitzetten en in een afgesloten zak rijst leggen, maar in de winkel zei de verkoper, dat ze een onderwaterdompeling bijna nooit overleven. Nu had ik geluk dat die verkoper er mij bij aanschaf ook een verzekering van maar €4,- per maand ‘aangesmeerd’ heeft, die ik elke maand weer kan opzeggen. M’n dochter zei toen nog: “Je gaat een telefoon van €200,- toch niet laten verzekeren?” Beschaamd ben ik naar de winkel gegaan en legde ik het korte leven van m’n telefoon uit en kreeg ik helemaal gratis een nieuwe telefoon, zelfs zonder een eigen risico te hoeven betalen, maar nu ben ik extra voorzichtig met m’n tweede mooie nieuwe telefoon!!

 2. Lieve oma wat ben jij daarin rustig maar ja paniek is nergens voor maar ik zou de telefoon zover gegooid hebben gelukkig weer goed ik lees zo graag jou blogs ik ben daar niet zo goed in ik kijk uit naar de volgende dikkexzoen va n mijxxx

  1. Hallo Myriam, dank je wel voor je lieve reactie! Maar zo heel rustig ben ik niet gebleven hoor 🙂 Fijn om te horen dat je graag mijn blog leest! Er staan er inmiddels heel wat op, heb je al eens naar de eerdere blogs gekeken? Groetjes, Oma van Nu

    1. Hallo Myriam, als je op de pagina komt dan kijk je bij waar is wat en tikt dan Oma’s blog aan, daar staan ze allemaal. Met de pijltjes kun je steeds verder terug gaan. Heb je ook de andere pagina’s op de website wel eens bekeken. Pruttelpraatjes (bij pagina’s)
     zal je vast ook heel leuk vinden! En blijf reageren hoor! Gezellig! Veel lees plezier en groetjes, Oma van Nu

 3. Paniek ik kan het me voorstellen hetzelfde is mij ook eens overkomen wat voel je je dan ontmand.. Verschrikkelijk. Nouja daarna weer een nieuwe telefoon ja waar zijn nu je contacten gebleven, ik weet hoe het is.

 4. Vreselijk, wat raak je dan in paniek hè , terwijl de gang telefoon vroeger totaal geen stress in zich had af en toe gooide je de haak erop dat gaf een fijn gevoel , maar nu lijkt de wereld vergaan met onze mobieltjes !
  Ik moet ook veel aan de kinderen vragen op dit gebied en dan zeggen ze ‘ ooohh maham.
  Dit mag toch wel bij “oma’s” oma Joke

  1. Hahaha Ja Joke, dat mag hoor! Ik vogel het tegenwoordig wel zelf helemaal uit of samen met mijn partner. Maar inderdaad wat was het vroeger een stuk simpeler 🙂 Groetjes, Oma van NU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.