Kerst stress? Ach dat hoort er een beetje bij….

Opeens realiseerde ik mij van de week dat de kerst nu toch opeens wel heel dicht bij komt…..dus even een soort van check list in mijn hoofd gemaakt. Er zijn aardig wat dingen die ik af kan vinken, maar meer zaken die wel nog geregeld moeten worden. Eerste kerstdag zijn we met 8 volwassenen en 2 kinderen. We gaan gourmetten, kaas fondue en stoom pannetjes komen oak op tafel. Dus keus genoeg. Vooraf een garnalen cocktail want dat is traditie bij opa en oma. De gourmet stellen, het stoom stelletje moeten uit de beneden box gehaald worden. We hebben een grote tafel voor 6 personen, maar er moet nog wel een tafel bij met drie stoelen, kleine Stijn kan in een kinderstoel. Boodschappen moeten nog gedaan worden, huis gestoft en gezogen. Nog wat strijk werk, een kast opruimen zodat alle kerst spullen netjes bij elkaar kunnen staan, anders kom ik er later weer achter dat ik spullen vergeten ben te pakken. De kamer iets anders indelen zodat het ruimtelijk is maar vooral praktisch en nog belangrijker wel gezellig! Uuuuh na vandaag nog maar 2 dagen te gaan, dus ik mag wel even in een hogere versnelling……

Maar ik ben relaxt, het komt allemaal voor elkaar, ik heb wel met zwaardere bijltjes gehakt in het verleden dus…..maak mij niet echt druk. O ja het camping bedje voor Stijn moet ook naar boven en klaar gezet voor zijn middag slaapje op 1e kerst dag.

Waar heb ik die kerst kleden nou laatst nog zien liggen en die twee grappige diadeems die Lisa en ik een hele tijd geleden al hadden gekocht voor haar en Stijn?

De nieuwe glazen voor de garnalen cocktails moeten ook nog uit de doosjes en afgewassen en ik moet ook nog even iets bedenken als voorafje voor de kleintjes en mijn dochter die geen garnalen eet.

Omdat ik voor de boodschappen geen auto tot mijn beschikking heb de dag voor kerst, Opa moet gewoon aan het werk, moet mijn e bike nog even snel op de oplader worden gezet, zodat ik dinsdag heel vroeg in de ochtend naar een iets verdere supermarkt kan gaan op de fiets.

Frisdrank en overige drank haal ik wel in de buurt met mijn boodschappen karretje welke we ooit aangeschaft hebben op de bazaar in Beverwijk omdat we met zoveel tasjes liepen te sjouwen. We noemen het een oma karretje en ik gebruik het steeds vaker, maar ja ik ben dan ook een echte oma, dus waarom niet? Prima geschikt voor zwaardere boodschappen in de buurt ook! Vers stokbrood kan op de 1e kerst dag zelf gehaald worden, dus dat mag opa dan doen.

Eerst dit blog schrijven, met een toe passelijk kerst muziekje op de achter grond. Straks begin ik de voorraad kast even te ordenen, zodat alle kerst boodschappen die niet in de koeling hoeven, daar netjes en overzichtelijk bij elkaar kunnen staan. Wanneer ik dan nog zin en tijd heb, pak ik ook nog even wat strijk werk op.

Morgen het huis schoon maken en ruimte in de ijskast maken en dan alle spullen van beneden naar boven verstouwen. Zoeken naar die kerst kleden en de diadeems. Dinsdag ochtend de boodschappen, dinsdag middag de kapper en ‘s avonds naar de kerstborrel achter ons huis. Ach het valt toch allemaal nog wel mee?

Woensdag middag komen eerst mijn dochter, schoonzoon en kleine Stijn, zodat hij in alle rust in het camping bedje op de kamer van Lisa kan worden gelegd voor zijn slaapje. Tegen 4 uur komt de rest en kan de eerste dag beginnen. Gezellig, we hebben er zin in!

De tweede dag? Ja, dat is ook zo heerlijk! De kerstverlichting en kaarsjes gaan dan aan, de gordijnen blijven dicht en opa en oma sluiten de hele wereld lekker buiten! Moeten en hoeven dan niets en maken de restjes van de vorige dag dan wel op. Zetten Netflix aan en vermaken zich prima!

Hoe relaxt is dat? Allemaal fijne kerst dagen toe gewenst en als er kerst stress is dan komt het vast allemaal wel goed!

Hits: 160

2 gedachten over “Kerst stress? Ach dat hoort er een beetje bij….”

  1. Gelukkig oma alles gaat goed stressen voor niks maar we doen het toch steeds weer weer zo,n mooie blog
    Veel plezier metelkaar en hele fijne feestdagen met z,n allen groetjes geertje

    1. Ja hoor Geertje het komt altijd weer allemaal goed! Dank je wel voor je lieve reactie en voor jou degene die je lief hebt hele fijne dagen toe gewenst! Groetjes, Oma van Nu 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.