Ikke, ikke en de rest kan…..

Tjonge wat je nu toch meemaakt in de winkels. Het hamster gedrag van de mensen om ons heen, maakt dat je zelf ook bijna de neiging krijgt. Heel eerlijk, heb ook ik er voor gezorgd dat ik van alles genoeg in huis heb. Je kunt zelf ziek worden, maar inderdaad ook voor als het wel even stagneert met leveren aan de winkels. Dus van alles ietsje extra maar geen 40 pakken pasta of nog gekker 200 rollen toilet papier of meer zelfs, wat een idioterie…..en dan heb ik het nog niet eens over de plotselinge drukte in de winkels zelf, alsof dat niet een risico is nu.

Gistermiddag deed ik mijn normale weekend boodschappen en viel het mij al op dat er heel wat lege schappen waren en dat het winkel personeel daar waar ze konden “koortsachtig” probeerde de vakken te vullen. Terwijl de mensen het bijna uit hun handen plukten. Het beetje toiletpapier wat er nog was, hadden ze niet eens meer in de stelling gezet, want dat was onzinnig met dat gegraai. Ook de rijst en pasta vakken waren compleet geplunderd en heel eerlijk gezegd, een beetje meer in huis kan nooit kwaad, maar 30 pakken rijst? Willen deze mensen een chinees restaurant beginnen of gaan ze voor de hele buurt koken?

 

Rustig liep ik naar de brood afdeling, mij verbazend over de extra afgeladen boodschappen karren. Maar tot mijn grote ergernis was ook daar niets meer te vinden, op een kleine hoeveelheid afbak broodjes na. Nu sloeg de irritatie bij mij pas echt toe, want waarom moet een mens zoveel brood inslaan? Dat je wat extra brood in je vriezer doet, kan ik inkomen, dat doe ik altijd al. Maar wat doe je verder met een grote hoeveelheid brood? Wat crackers en beschuit in huis, een ontbijtkoek, dat heb ik ook altijd al, maar geen 6 broden….. waarom zou je?????

Goed, op naar de bakker en daar kon ik nog net een zakje bolletjes kopen en de dame vertelde mij dat ze al een tijdje door het gewone brood heen waren. Dat er mensen zijn geweest die 6 tot 8 broden kochten, hoe groot zijn die vriezers van de mensen? Of eten ze alleen nog maar alle dagen brood tot het schimmel er op staat?

Wanneer we allemaal de normale boodschappen doen eventueel met net een beetje extra, is er genoeg voor iedereen. De winkels worden (voorlopig) nog gewoon aangevuld met alles, dus als je zo nodig wil hamsteren doe het dan elke dag een beetje extra. Maar nee hoor, massaal naar de winkel en massaal in slaan want stel je voor…..dat een ander wel iets heeft wat jij niet hebt. Dat mensen die aan het eind van de dag boodschappen komen doen omdat ze gewerkt hebben, mis grijpen….tja…daar staan we lekker niet eens bij stil. Want wij hebben immers zelf genoeg!

Op het internet en het nieuws zie je zelfs dat mensen elkaar aanvliegen voor toilet papier, de ene met een afgeladen kar met toilet papier, wil niet een pak afstaan aan iemand die nog geen toilet papier heeft en de dames vliegen elkaar vervolgens in de haren, daar kun je om lachen, maar ik word daar heel ongelukkig van, want het zegt iets over de mentaliteit die er bij sommige omhoog komt in nare tijden en dat vind ik geen fijn idee.

Alhoewel niemand weet waarom mensen nou juist toilet papier hamsteren, hamsteren ze het toch en nog massaal ook. Sommige mensen delen ook niet graag, blijkt wel. Ook niet in een tijd dat we allemaal een soort van ‘slachtoffer’ zijn. Ikke, ikke en de rest kan…..

Hele vervelende en verdrietige bijkomstigheid is ook nog dat door dit overdreven hamster gedrag, de voedselbanken in nood komen. Zij krijgen normaal gesproken de levensmiddelen die over blijven of te veel zijn, van de supermarkten. Met al die lege schappen van nu, krijgen zij ook praktisch niets aangeleverd. De voedselbanken zijn er juist voor de mensen die nou net geen mogelijkheden en middelen hebben om te hamsteren, maar daar staat die mevrouw/meneer die zo nodig van alles heel veel moet in slaan, echt niet bij stil….. ikke,ikke en de rest kan…..

Laten we hopen dat we er met zijn allen goed door heen komen en daar waar mogelijk is een beetje elkaar ook wat gunnen, dat kan echt geen kwaad! Gedeelde smart is halve smart en niet de mentaliteit van ikke, ikke en de rest kan …..Oma van Nu wenst iedereen het beste toe!

Hits: 132

4 gedachten over “Ikke, ikke en de rest kan…..”

  1. Ja oma ben het volledig met u eens ik vind het ook zo erg wat de mensen doen ik kan daar zo pissig om worden ik dan doe toch normaal er is genoeg zijn ze gek geworden kan er nog niet over uit

    1. Ja te triest dit! ik ben zo juist tegen 15.00 uur weer in de supermarkt geweest voor o.a. wat boter en verdorie weer heel veel schappen leeg, pasta’s op, bijna geen vlees en normaal brood of crackers niet te verkrijgen. Melk ook heel summier…..dus men wis weer aan het hamsteren geweest helaas.

  2. Lieve oma.
    Helaas hier in Utrecht ook het geval ik keek mijn ogen uit hoe mensen hun karretjes vulden en dan de lange rijen dit had ik nog nooit meegemaakt.

    Groet Oma Ans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.