De geboorte van een oma

CAM01389

Met grote sprongen schiet ik in dit blog door de zwangerschap van mijn schoondochter heen, natuurlijk gebeurde er toen ook genoeg waar ik van alles over kan vertellen, maar ik heb er voor gekozen om rechtstreeks naar de periode rondom de geboorte van Lisa te gaan.

Lisa zou geboren moeten worden ergens in de 1e of 2e week van januari 2014, gelukkig kregen haar ouders eind november 2014 een iets groter huis toegewezen met een kamertje voor Lisa en een tuin. Weliswaar geen ééngezinswoning, daar was een te lange wachttijd op, maar wel een leuk klein appartement op de begane vloer. Stukken ruimer dan ze hadden en dichtbij ons, maar een kleine 10 minuten lopen, dus dat was heel fijn!

Met de klus hulp van opa en oma van de andere kant en ons zelf werd het nieuwe huis klaargestoomd voor het jonge gezinnetje. De verhuizing werd met vereende krachten, vrienden en familie bewerkstelligd en rondom de kerst dagen woonden ze op het nieuwe adres, kompleet met een kleine maar schattige babykamer voor Lisa.

Er was nog zat te doen maar we hadden nog heel even, hoopten we. Tja en toen ging ‘s morgens heel vroeg de telefoon op 30 december 2014, een emotionele zoon aan de telefoon met de mededeling dat ik oma was geworden van een gezonde kleindochter “Lisa”. Moeder en kind (en pappa) maakten het prima, We zijn meteen uit bed gesprongen en naar het ziekenhuis gereden.

20141230_070503Daar stond trotse pappa en lag een stralende mamma. Ze waren Lisa net aan het aankleden en ja hoor, één blik op haar en……………verliefd!!!!

Vanaf dat moment klopte mijn oma hart voor dit kleine wezentje en schoten mijn koopklieren meteen nog drie versnellingen hoger! Diezelfde dag ging ik samen met Omie (mijn moeder) naar Prénatal (ooit heb ik daar ruim 7 jaar gewerkt op het hoofdkantoor, dus vond het wel toe passelijk) en kocht me bijna drie slagen in de rondte, liet de eerste foto’s zien aan de verkoopster hahahahaha 9toch wel zo een oma) en liep met volle handen, stralend,  ‘s middags samen met mijn dochter, nu dus de kers verse tante en Omie, voor de 2e keer die dag, het ziekenhuis in. Zo blij had ik nog nooit eerder daar door die gangen gelopen, zo moe als ik was, ik liep op wolkjes……….roze wolkjes.CAM01388

‘s avonds kregen we via een sms-je van vrienden, die in ons stamcafeetje aan de overkant (wij wonen hier aan een haven) gezellig een drankje zaten te doen,  het verzoek of we ook even kwamen om even samen 2014 alvast  uit te luiden. We hebben de kroeg gebeld en gevraagd wie er allemaal zaten, uitgelegd dat we een prachtige gezonde kleindochter die dag hadden gekregen, dus helaas geen energie meer hadden. Tevens verzochten we de bar medewerker om de gehele groep een drankje aan te bieden op de gezondheid van Lisa. We zaten afleschter onze computer toen we opeens vaag iets hoorden, mensen stonden te roepen vanaf het terras aan de overkant van het water. We luisterden eens goed en hoorden toen heel luid en duidelijk in koor………..”Oma is o.k. olee olee, opa is o.k. olee, olee etc.” Dus zo was de geboorte van Lisa  hier in de haven ook meteen bekend en gevierd!

Wat een vreemde maar super gelukkig Oud & Nieuw vierden wij! Ik ging 2014 als “bonus oma” in en als een biologische oma uit en opa ging 2014 in met 2 en uit met 3 kleindochters. Oma van Nu was geboren!

kleindochter

Tot snel!

Hits: 154

2 gedachten over “De geboorte van een oma”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.