“Gewoon omdat ik dat leuk vind!!! “

Als kind was ik de oudste van drie en de enige meid, ik was wel echt een poppenmeisje, speelde graag met poppen en met name met Barbies en frummelde graag met het haar van de poppen. Verder was ik een echte wildebras en mijn ouders zaten heel veel op de eerste hulp met mij, ik was nog ondernemender dan menige jongen. Dus dat was een aparte combi!

Zo blij als ik (meestal hahaha) met mijn 2 broers was,  ik miste in ons gezin toch  een zusje, dus toen ik in verwachting was van mijn eerste, was ik er (als enige overigens) vast van overtuigd dat er nu een meisje zou worden geboren.  Dan kon ik mij uitleven met een poppenhuis, serviesjes, kantjes, haarstrikjes etc.etc. Dat stoere jongens spul had ik immers al allemaal meegemaakt! Uiteraard kocht ik nog niks specifieks meisjes achtig spul en natuurlijk was mijn eerste zorg, dat het kindje gezond ter wereld zou komen. Maar heel stiekempjes diep van binnen, dacht ik dat het een meisje zou worden.stoer

Tja, toen mijn oudste dan uiteindelijk geboren was en op mijn buik werd neergelegd met de woorden “gefeliciteerd! Het is een zoon”, dacht ik die zijn gek! Totdat ik met mijn hand over zijn natte ruggetje naar beneden gleed en ik daar iets voelde wat overduidelijk heel erg jongetje was. Meteen was ik verliefd op dit mooie kleine ventje en maakte mij totaal niet druk, over kantjes, randjes en strikjes.  Bij mijn tweede, hoopte ik heel eerlijk stiekem weer op een meisje maar dacht toen ” ik krijg vast een jongetje” en zag in gedachte al twee stoere ventjes door ons huis ravotten. 

Tja en toen was nummer twee geboren en de zuster riep “een meisje!”,  ik geloofde haar meteen en  ik reageerde toen met de woorden “Eindelijk! Een poppenhuis!”. Tja vreemd? Waarschijnlijk wel, maar wel eerlijk!  Ik had een prachtige dochter en uiteraard had zij een poppenhoek, compleet met zitje en serviesje, keukentje, poppenbedje en later een poppenhuis. Mooie bijkomstigheid was dat mijn kids nu beiden konden spelen met zowel stoer spul als met meiden spul. Iedereen happy!

Ik kon mij zelf dus eindelijk heerlijk uitleven in alle meiden dingen. Mijn grootste tik was echter, iets met haar haar proberen te doen, ze had  enigzins dun moeilijk haar, dus des te meer reden dit leuk te maken met allerlei speldjes en strikjes. Het liefst bijpassend bij haar kleding. Ik had een onuitputtelijke verzameling in alle kleuren. Deze dingen in haar haar December 2015 768bevestigen, was altijd weer een hele toer, want de jongedame zat of niet stil, nam de benen of rukte het er vaak meteen weer uit.  Soms was het echt een heel gevecht en als er dan iemand bij was, werd er meestal lachend en enigzins verbaasd gezegd “laat het toch, je bent er zo lang mee bezig!”. Mijn antwoord was dan steevast, “kan wel wezen, maar ik vind het leuk”.  Zette dan toch door en ik moet bekennen, het was altijd een echt meisje/meisje zoals ze dat tegenwoordig zeggen en overal waar we kwamen vonden mensen het zo een schattig poppetje (en haar broertje een stoer ventje!).  Maar ik kreeg het benauwd wanneer iemand haar rechtstreeks aansprak en zei “wat heb jij een mooi ding in je haar!”, ik zag haar dan denken……”ding in MIJN haar?” en haar ogen  draaiden  dan omhoog en als ik er niet op tijd bij was, dan ging haar handje razend snel richting mijn creatie en rukte ze het er snel uit om te zien wat dat dan wel was pffffffffffff en bedankt dacht ik dan.

Nu hebben we mijn kleindochter Lisa en gelukkig heb ik een schoondochter die het ook leuk vindt om af en toe een speldje of dingetje in het haar van Lisa te doen, liefst bijpassend bij wat ze aan heeft. Zij laat dit graag aan mij over, want ik heb immers ervaring hahaha. Dus weer loop ik geen winkel, stelling, kraam of wat dan ook met haardingetjes voorbij, scan de hele boel snel en ik vind altijd wel wat. Ik heb al een hele verzameling en sommige al uitgeprobeerd op Lisa. En waarom?December 2015 293

Gewoon omdat ik het leuk vind!

Hits: 74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.