Amsterdamse “penoze” en meesteroplichters, oma maakt wat mee!

Wij zijn gelukkig allebei redelijk gezond en hebben dus geen kinderen of huisdieren in huis waar wij voor moeten zorgen. Dat maakt dat je over de vrijheid beschikt om wanneer je daar zin in hebt en het werk het toelaat, eens iets spontaans te gaan doen.  Een ongepland weekendje Texel is heerlijk maar stedentrips zijn bij ons favoriet, zo zijn we bijvoorbeeld  een keer een weekendje in een hotel in Harderwijk geweest. Maar het meest leuke was een lang weekend Dublin met een groepje vrienden…

…we hebben dit al 2 keer gedaan en gaan dat dit jaar zeker weer doen tegen de kerst tijd aan. Ook zijn we in Januari dit jaar met zijn tweetjes naar Liverpool geweest en hebben de hele Beatles tour gedaan. Allebei de steden hebben ons hart gewonnen. Maar we vroegen ons regelmatig af waarom dit zo ver te zoeken, hoe leuk de ervaring dan ook was, maar Amsterdam is ook een heerlijke stad waar je van alles kunt beleven. Zo hebben wij dus als geboren en getogen Amsterdammers regelmatig spontaan een dagje allerlei toeristische dingen bezocht en gedaan. Maar ook wel eens een appartement gehuurd voor een paar dagen, met een soort bed and breakfast concept, recht tegen over de Waag met een fantastisch uitzicht op de Nieuwmarkt.  Een kamer gehuurd voor een weekend in het Carlton met uitzicht over de hele binnenstad en een weekend in Krasnapolsky gelogeerd. We hangen dan graag de tourist in onze eigen geboorte stad uit en geloof me dat is zo vreselijk leuk om te doen! Het grappige is dat je bijna geen Amsterdammers tegenkomt maar toeristen van over de hele wereld die het op hun beurt weer fantastisch vinden om Amsterdammers te ontmoeten die een Ierse kroegen tocht houden in hun eigen stad.Dagje amsterdam 021

We hebben op deze manier als brave burgers dan ook al heel wat meegemaakt. Op een regenachtige dag om even op te warmen bij toeval een heel klein kroegje bezocht waar we nog nooit eerder geweest waren. Gewoon niets bijzonders maar wel heel sfeervol en waar in plaats van yuppen en toeristen,  nog wel de ras echte oude Amsterdammers heerlijk keuvelend hun neutje dronken. De (sterke en soms stoere) verhalen die deze mannen hadden waren prachtig en de humor was ons zo vertrouwd en bekend, dat we in no time met ze zaten te praten en te dollen alsof we ze al ons hele leven kende. Dat zijn voor ons de kersen op de taart dat is genieten! Over het algemeen treffen we bijna altijd bijzondere mensen waar we mee in gesprek raken. Hierdoor maken we kennis met de meest vreemde types en verhalen.

Zo hebben we ooit een keer uren met twee  sympathieke  zakenmannen boef(een Ier en een Engelsman) heel gezellig zitten praten, de Engelsman nodigde ons zelfs uit om bij hem in zijn huis in Marbella te komen logeren. En gaf ons zijn kaartje. Iets in hun verhalen maakte dat we ze de volgende dag  eens zijn gaan googelen, met name de man uit Marbella trok onze aandacht en het was in eerste instantie absoluut niet makkelijk iets over hem te vinden. Met de info en de foto’s die wij van hem samen met ons hadden, lukte dit uiteindelijk toch en kwamen we er achter dat we met een meesteroplichter en zijn partner hadden zitten kletsen en borrelen. Berucht en beroemd. Er stond zelfs een vette waarschuwing bij: “Don’t even drink a beer with this guy!”.  Tja, dat hebben we dus wel gedaan en we hebben een leuke avond gehad, met een veel hogere rekening dan normaal dat dan weer wel en we zijn natuurlijk nooit naar Marbella gegaan! Maar saai? Nee, saai is het bij ons nooit!

 

Hits: 211

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.